Tøff offroader fra Fiat

Tøff offroader fra Fiat
Tøff offroader fra Fiat

Fiat har "lekket" at de lanserer en nye Panda 4x4 i Paris om få dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På bilutstillingen i Paris lanseres en ny Fiat Panda 4X4 med twinair turbo bensin motor. Crossover SUV'n Fiat Panda 4X4 blir ifølge en pressemelding fra importøren nå en fullverdig offroader med blant annet ELD (Elektronisk differensialsperre) som standard.

Bilen har høyere bakkeklaring med god inn/utstigning. Bilen vil ha ny Twianir bensinmotor på 85 hkmot 69 hk idag. Fiat Panda 4X4 får sin verdenspremiære i Paris og vil være hos Fiat forhandlere i Norge om noen måneder. Panda 4x4 skal nå ifølge pressemeldingen få god fremkomlighet.

Den nye Twinair bensinmotoren på 85 HK skal gi lave Co2-utslipp, uten at det er spesifisert nærmere. Panda 4x4 er utstyrt med en "Torque on demand" kraftoverføring med to differensialer og elektronisk styrt kobling. Dette er et permanent firehjulstrekk system som styres av en elektronisk styreenhet.

Ved å analysere kjøretøyets signaler, distribueres trekkraften på foraksel og bakaksel samtidig og proporsjonalt i henhold til veigrepet. Fordelene med dette systemet er helt automatisk drift og vedlikeholdsfritt.

Les også: En undervurdert familiebil

Les også: Ny Toyota Auris

Les også: Jaguar F-type lanseres i Paris

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden