Lexus viser nytt coupékonsept

Foto: Produsent

På Parisutstillingen neste uke får man ta bilen nærmere i øyesyn

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To ting er viktige på den nye bilen; aerodynamikk og hybridsystem. Lexus lover et helt nytt hybridsystem, men en pressemelding avslører lite av hva det nye består i. Motoren er riktignok helt ny og skal ha en silkemyk gange, men ellers høres hybridteknikken ut for å være ganske lik det Lexus har i dag.

Vi vil være tilstede på Parisutstillingens pressedager, og vil da få anledning til å se nærmere på denne og andre biler.

Lexus har her tydeligvis laget en bil hvor form følger funksjon. Den dramatiske grillen og luftinntakene danner sammen et helt nytt formspråk som ser dramatisk ut, og som for noen sikkert kan være vanskelig å venne seg til. Designspråket er det samme som på superbilen Lexus LFA.

Les også: Ny luksushybrid fra Lexus

Grillen er stor og formet som et edderkoppnett. Den er med på å danne det de kaller for L-finesse designspråk. På hver side av grillen er det store luftinntak, og funksjonen for disse er dels å bidra til kjøling av motoren, bremser og et økt marktrykk.

Kjørelyset er integrert i frontfangeren, og hovedlysene består av tre LED-lamper på hver side – på konseptbilen helt uten beskyttelsedeksler.

Foran bakhjulene er det også store luftinntak, som også skal bidra til marktrykk og grep for bakhjulene. Bak er det tre bremselys, hvorav det ene sitter på haifinnen på taket. Da spår vi at det blir dette konkurrentene må kopiere fremover.

Lexus avslører videre at de kommer med en mellomstor coupé i nær fremtid.

Les også: Jaguar F-type lanseres i Paris

Les også: Superbilen Audi R8 fornyes

Les flere bilsaker her


Personvernpolicy