Ford Mondeo

Endelig får Mondeo firehjulstrekk

NY: Her er nye Ford Mondeo. Nå kommer den også med firehjulstrekk. Alle foto. Ford
NY: Her er nye Ford Mondeo. Nå kommer den også med firehjulstrekk. Alle foto. Ford

Her er nye Ford Mondeo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagens Mondeo har kun vært å få med forhjulsdrift. Her har Mondeo hengt etter enkelte konkurrenter, som VW Passat og Opel Insignia, som begge kan fås med firehjulsdrift.

Men neste år kommer også Mondeo med firehjulstrekk - i kombinasjon med dieselmotor.

Også som hybrid

Nye Mondeo blir også Fords første hybrid-personbil for Europa, der en spesialutviklet toliters bensinmotor i kombinasjon med et 35 kW litium-ion batteri skal sørge for god drivstofføkonomi og lavt CO2-utslipp.

I tillegg er nye Mondeo den første Ford-en der både nærlys, fjernlys og signallys har LED-teknologi. De nye frontlysene på Mondeo følger rattutslaget samtidig som lysstrålen tilpasses bilens hastighet – med lys som går lenger når bilen kjører fort og med et bredere lysfelt ved lavere hastigheter.

Les også: Ford og Toyota kniver

En viktig bil i Norge

Det er det gått godt og vel seks år siden dagens modell kom på markedet.

Dagens modell har hele tida vært blant de mest solgte i mellomklassen i Norge, og slik sett kan Mondeo kalles en av de viktigste bilene på det norske markedet. Så langt i år er det solgt 1662 Mondeo-er i Norge - 3207 i hele fjor, noe som gjorde den til Norges niende mest solgte bil i 2011. Av andre Ford-modeller er det bare Focus som selger bedre.

Hovedkonkurrentene er VW Passat og Toyota Avensis , mens biler som Peugeot 508 , Hyundai i40 , Opel Insignia og Mazda 6 er gode alternativer.

Les også: Slik blir den nye bestselgeren

=

HYBRID: Mondeo blir Fords første bensindrevne hybridelektriske personbil.

Mest premium

Nye Mondeo er bygget på Fords globale plattform, og Fords nye flaggskip vil bli tilgjengelig som firedørs sedan, femdørs kombikupé og stasjonsvogn, spesielt utviklet for Europa. Nye Mondeo vil også bli den første bilen i klassen med 1,0-liters bensinmotor, motoren som ble kåret til årets internasjonale motor i 2012. Fords 1.0-liters EcoBoost-motor forventes også å gi klassen beste drivstofføkonomi.

- Dette blir det mest premium kjøretøyet Fords kunder i Europa noen gang er blitt tilbudt, sier Barb Samardzich, Ford of Europes visepresident for produktutvikling.

Les også: En vinner kjører opp nye spor

=

PREMIUM: Ford sier at nye Mondeo skal være en såkalt premiumbil, altså at interiørkvaliteten skal kunne konkurrere med for eksempel Audi, BMW og Mercedes.

Les også:

Quiz: Hva kan du om Ford-modeller?

Slik blir nye Ford Mondeo

700 nordmenn har bestilt denne bilen usett

Slik er nye VW Golf

Les mer om motor

Les flere nyheter

Personvernpolicy