Drifting:

Seier i England til Fredric Aasbø

Fredric Aasbøy gjorde suksess på Silverstone-banen!
Fredric Aasbøy gjorde suksess på Silverstone-banen!

Fredric Aasbø vant den prestisjetunge British Drift Championship-finalen denne helgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det føles helt ufattelig å vinne her i dag! Det tar vanligvis én til to sesonger før en helt nybygd løpsbil fungerer optimalt, men idag har vi bevist hva vi står for, forteller Aasbø etter seieren.

Løpet holdes på legendariske Formel 1-banen Silverstone, og her samles hvert år driftingeliten fra de britiske øyer til en heftig konkurranse på en av Europas raskeste baner.

– Dette var vår aller første konkurranse med vår nye Toyota 86-X løpsbil, og vi var svært spente på hvor mye som gjensto før vi kunne henge med de beste her borte. England var tidlig ute med å utvikle driftingsporten i Europa, og det er derfor utrolig spennende å kunne dra hit på vikingtokt og se hva vi kan få til.

Etter å ha presentert den nye Speedhunters Toyota 86-X på Gatebil-festivalen tidligere i sommer, deltok Fredric Aasbø og hans norske team i den prestisjetunge British Drift Championship-finalen denne helgen. Bilen har han bygget opp fra en Toyota GT86.

Her ligger Fredric Aasbø på innsiden av en konkurrent. Det er fart, dristighet og stil som er mest avgjørende for en seier. Foto: ProdusentHer ligger Fredric Aasbø på innsiden av en konkurrent. Det er fart, dristighet og stil som er mest avgjørende for en seier. Foto: Produsent

Fredric nyter en dusj champagne på pallen. Foto: ProdusentFredric nyter en dusj champagne på pallen. Foto: Produsent

Fredric har bygget opp et eget team med mekanikere og nære samarbeidspartnere i tillegg til hovedsponsorene Toyota og Speedhunters. Han kom rett fra Las Vegas og en andreplass i den amerikanske Formula Drift-serien.

Etter å ha kvalifisert seg med gode resultater til finalen, sto Aasbø til slutt på toppen av pallen. Bilen bar tydelige spor og bulker etter noen særdeles tøffe kamper med de 26 øvrige inviterte deltakerne.

Fredric Aasbø er 26 år. Foto: Morten LarsenFredric Aasbø er 26 år. Foto: Morten Larsen

– Denne seieren tilhører vårt hundre prosent dedikerte team, sponsorer som tør å tenke utenfor boksen, og den desidert grommeste bilen jeg noensinne har kjørt, sier en glad og lettet Fredric Aasbø.

Teamet reiser nå videre til Irland og Prodrift på Mondello Park førstkommende helg, før Fredric gjør seg klar for finalen i Formula Drift i Los Angeles i midten av oktober med sitt amerikanske Need for Speed Scion-team.

Les også:

BMW Motorsport feirer 40

Superbilen Audi R8 fornyes

BMW Zagato Roadster på Pebble Beach

Personvernpolicy