Meny

BMW Zagato Roadster på Pebble Beach

BMW Zagato Coupé var en sensasjon da den ble lansert. Foto: Produsent

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag viser BMW frem sin kabriolet-versjon av BMW Zagato Coupé på Pebble Beach Concours d’Elegance

Kort tid etter at BMW Zagato Coupé hadde sin oppsiktsvekkende premiere ble beslutningen tatt av Adrian van Hooydonk i BMW og Andrea Zagato om å lansere en åpen versjon. Denne lanseres i dag, 19. august på Pebble Beach og er med i skjønnhetskonkurransen Concours d’Elegance.

Som bildene viser er dette en usedvanlig vakker kreasjon, og coupe-versjonen var jo en sensasjon da den ble vist frem for tre måneder siden.

Bilen er verd en studie, men legg spesielt merke til veltebøylen. Inspirasjonen er hentet fra en flyvinge for å gi den spesielle, dynamiske formen og styrken som er nødvendig. Bøylene har bidratt til å gi aerodynamiske former på bagasjelokket bak passasjerene som gir bilen et særpreg.

Legg også merke til luftspaltene på forskjermene. De har samme utforming som luftspaltene på panseret og er smykket med bokstaven Z, som går igjen en rekke steder på bilen. Blant annet den berømte "nyre"-grillen er bygget opp av bittesmå "z".

Zagato ble grunnlagt av Ugo Zagato i 1919 og er i dag den siste frittstående karosserimakeren i privat eie. Zagato har hele tiden hatt sin spesielle stil på sine karossier, og Ugo Zagato lærte noen knep fra flyindustrien, både når det gjalt aerodynamikk og vektbesparelser. Dette førte i sin tid til at Alfa Romeo vant et utall løp med biler utstyrt med Zagato-karosserier.

I dag er samarbeidet med BMW i god gjenge med tredje generasjon Zagato ved roret; Andrea Zagato og Marella Rivolta-Zagato.

Bilen som i dag skal delta på Pebble Beach vil nok forbli en uoppnåelig drøm – hvis da ikke bilens design gir inspirasjon til en produksjonsklar bil.

Les også: 5. generasjon BMW 7-serie er her

Les også: Superbilen Audi R8 fornyes

Les også: Ny luksushybrid fra Lexus

Les mer om motor

Motor
Populært