Meny

Mercedes senker prisen

PÅ OFFENSIVEN: Mercedes C-klasse med bensinmotor blir billigere i håp om å øke salget. (Foto: Øivind Skar).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mercedes-Benz kniver med Audi og BMW om å være Tysklands største premiummerke. Nå presser Mercedes prisen ned på C-klasse.

Det foregår en intens kamp mellom de tre tyske premiumbilmerkene om å være størst, både i verden og i Norge. I verden leder for tiden BMW foran Mercedes, mens Audi er klart størst i Norge – med Mercedes som taperen.

Konkurrentene opp

Ifølge BilNytt.no selger Mercedes nå klart dårligere enn de selv har som mål. I fjor var målet å kapre 4,5 prosent av nybilkundene. Mercedes endte på 3,6 prosent, Audi på 5,2 prosent og BMW på 5,0 prosent.

Les også: Slik blir den nye kaksesuven

Til tross for nye Mercedes B-klasse er differansen til konkurrentene enda større i år. Mercedes har skrudd ned ambisjonene til 4,0 prosent, og ligger så langt i år på 3,7 prosent, mens Audi har økt til 6,3 prosent og BMW til 5,5 prosent

Mercedes håper nå på salgsvekst med ny A-klasse, en folkebil som en gang for alle er ment å ta livet av myten om Mercedes som noe dyrt og utilgjengelig. A-klasse har det meste i seg for å ta opp kampen mot storselgere som Audi A3, VW Golf og kommende Volvo V40.

Les også: Golf-utfordreren har enda lavere forbruk enn kjørecomputeren viser

I mellomtiden senker Mercedes prisen på C-klasse med den minste bensinmotor. Ut kastes en 1,8 liter med 156 hk, som erstattes av en 1,6 liters motor med samme effekt og samme dragkraft.

Merkes i lommeboka

Kjøperen merker derfor endringen kun i lommeboka, fordi den nye motoren drikker mindre og således slipper ut mindre CO2. En CO2-reduksjon på hele 21 gram betyr 15.876 færre avgiftskroner til staten. Mercedes gir hele beløpet og vel så det til kunden ved at prisen på personbilen senkes med 16.700 kroner og på stasjonsvogna med 20.900 kroner.

Mercedes håper prisendringen vil sette fart i salget av C-klasse, som har falt 15,1 prosent i et svakt voksende bilmarked. Med bensinmotor koster nå C-klasse fra 372.000 kroner.

Les også: Ny luksushybrid fra Lexus

Så langt i år har ni av ti C-klassekunder valgt en variant med dieselmotor. Fortsatt koster dieselvarianten 19.000 kroner mindre enn samme bil med bensinmotor, men da er effekten samtidig 36 hk lavere.

Les flere bilsaker her

Motor
Populært