200 millioner Toyota

MODELL AA: Toyotas første personbil fra 1936. (Foto: Produsenten)

Det tok Toyota 76 år og 11 måneder på å produsere 200 millioner biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toyota, med hovedsete utenfor Nagoya i Japan, startet bilproduksjon i august 1935. Den første modellen var en lastebil, og året etter kom den første personbilen. Toyota var som produsent opprinnelig tuftet på produksjon av vevstoler.

Siden opprinnelsen har selskapet vokst til å ha 300.000 ansatte verden rundt. Toyotas norske historie går tilbake til 1963, og Toyota kan derfor neste år markere 50 år med solid tilstedeværelse. Det første året kom bare fire Toyotaer til Norge, så 1964 regnes som det første virkelige Toyota-året her til lands. Da solgte merket et firesifret antall biler.

Toyota var det andre japanske bilmerket i Norge. Det norsk/japanske bileventyret startet med Datsun i 1960. Datsun ble senere til Nissan.

I dag påtreffer du Toyotas modeller i alle land i verden. Fortsatt er Corolla selskapets mest solgte bilmodell. Corolla med historie tilbake til 1966 er solgt i 39 millioner eksemplarer. Dette skal være verdensrekord, foran Fords F-serie og VW Golf, i konkurransen om å være historiens mest kjøpte bilmodell.

Les også:

Reise tilbake i tid på Goodwood

Femtitallets racerbiler kjører igjen

Nå er det tid for åpen bil


Les flere bilsaker

Personvernpolicy