Fiat 500X

Kultbilen blir SUV

LITEN SUV: Fiat 500X blir en liten SUV som skal konkurrere med blant annet Mini Countryman. © Skjermdump: YouTube
LITEN SUV: Fiat 500X blir en liten SUV som skal konkurrere med blant annet Mini Countryman. © Skjermdump: YouTube

Fiat skal lansere en ny mini-SUV som får navnet 500X.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fiat ser ut til å ta den samme ruta med den populære småbilen 500 som Mini har gjort med sine modeller. Det betyr nye modeller under den samme paraplyen. Grunnen til dette er nok enkel – bortsett fra i Italia er Fiats posisjon på markedet relativt dårlig. Hvis man ser bort fra 500, selvfølgelig. Dermed vil Fiat prøve å plassere modellene under denne paraplyen for å tiltrekke seg flere kunder.

Les også: Fiat erter Volkswagen med nytt bilde

Må vente litt

På årets Genève-utstilling fikk vi se den lille MPV-en 500L. Dette er en femdørs versjon av Fiat 500, og har i motsetning til småbilen god plass. Denne modellen kommer på markedet her til lands i begynnelsen av 2013.

SUV-versjonen 500X må man imidlertid vente enda ett år på. Det spekuleres i at denne modellen vil begynne å bygges (til kunder) i desember 2013. Dermed vil de første bilene være på plass i begynnelsen av 2014.

Les også: Lanseres i Genève

Lik kultbil

500X er en liten SUV som skal konkurrere direkte med biler som Mini Countryman og Nissan Juke. Den er naturlig nok mye større enn en 500, men den lille sniktitten vi har fått avslører at både front og hekk delen mange likhetstrekk med kultbilen.

På motorfronten er det ventet at 500X får mye av det samme motorprogrammet som vi finner i Punto . Det vil blant annet si den tosylindrede Twin Air-motoren, 1,4-literes med turbo som vi også finner i Alfa Romeo Giulietta og minst én dieselmotor (sannsynligvis Fiats 1,3-liter).

Under kan du se en liten video av bilen som ble filmet under en av Fiats pressekonferanser.

Les også:

Dette er er Årets bil i Europa

Fords diesel-killer

80-tallsikonet er tilbake

Les mer om motor

Les flere nyheter

Personvernpolicy