Meny

Beholder navnet Auris

NY NESTE ÅR: Toyota beholder navnet på Auris til tross for svakt salg. Her i førsteutgave og som oppgradert. (FOTO: Øivind Skar)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Til tross for uteblitt suksess beholder Toyota navnet Auris.

Toyota har gått mange runder med navnet Auris, men har besluttet å beholde det når dagens Auris skiftes ut med ny modell neste år, melder Automotive News.

For mange inneholder navnet Corolla all den kvalitet Toyota står for, men en av verdens mest kjøpte biler hadde ikke lenger ung appell i Europa. Noe måtte gjøres, og med ny modell i 2007 ble Corolla til Auris (tre og fem dører). Stasjonsvognen og sedanmodellen beholdt det gamle navnet.

Les også: Dette bilmerket er mest verdifullt i verden

Om det er navnet eller bilen generelt som er årsaken til at Auris ikke er blitt den suksess Toyota hadde håpet, skal vi la ligge. Auris skulle tette gapet til VW-suksessen Golf. Det motsatte skjedde. Så langt i år har eksempelvis VW solgt nær tre ganger så mange Golf som Toyota har solgt av Auris i Norge. I EU gjelder mer enn femgangen.

Neste Auris debuterer som konsept på høstens bilmesse i Paris og som produksjonsferdig modell på Genève-messen i mars neste år. Rett etterpå settes bilen i salg.

Les også:

Fiat + Mazda= sant

Sikreste Volvo i historien

Nå blir det dyrere å eie bil

Sjekk hva vi betaler for ny bil


Motor
Populært