Meny

Sikreste Volvo i historien

LESER TRAFIKKEN: Volvo V40s sensorer leser trafikkbildet både foran og bak bilen. (FOTO: Produsenten)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Volvo satser høyt med den sikreste og mest miljøvennlige bilen de noen gang har laget.

Volvo har akkurat startet produksjonen av kompakte V40, bilen som den svensk/kinesiske produsenten mener er deres første som for alvor tar opp konkurransen med Audi (A3), BMW (1-serie) og Mercedes-Benz (A-klasse).

Bilen bygges i Gent i Belgia, erstatter modellene S40 og V50 og introduseres i Norge etter sommerferien. Produksjonen av Volvos minste bilmodell, C30, fortsetter inntil videre.

V40 blir også Volvos klart mest avanserte, sikreste og mest miljøvennlige modell. Med lavt utslipp (94 gram CO2/km når bilen utstyres med 1,6 liter/115 hk dieselmotor fra PSA PeugeotCitroën) nyter bilen godt av miljøprofilen i det norske avgiftssystemet. Volvo har derfor antydet startpris på V40 fra cirka 250.000 kroner.

Forventningene til V40 ligger høyt. Modellen, som er den første i en serie nye biler fra Volvo, har det meste i seg til å bli en storselger i Norge med antydet volum på 2500 biler i året.

V40 flytter bilsikkerheten til et høyere nivå ved å ha kollisjonspute for fotgjengere. Puten befinner seg under panseret og blåses opp ved påkjørsel av myke trafikanter. I tillegg jobber sikkerhetsprogrammet City Safety nå opp til 50 km/t, mot 30 km/t tidligere. City Safety leser trafikkbildet og bremser bilen, eventuelt stopper den helt om fare for påkjørsel oppstår.

Volvos globale salg økte med 20 prosent til 449.255 enheter i fjor. Ifølge Automotive News skal Volvo de neste fem årene investere 65 milliarder kroner i nye modeller for å nå målet om årlig å selge 800.000 biler innen utgangen av dette tiåret.

Les også:

Tone Damli skal kjøre rally

Disse bilene er nesten like

En ny bil du bør se nærmere på

Så mye faller bilen i verdi

Les mer om bil og motor i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Motor
Populært