Norsk mester i lavt utslipp:

Blir 30.000 rimligere enn konkurrenten

MILJØRIKTIG: Toyota Yaris, småbilen med lavest utslipp, prises til 190.000 kroner. (FOTO: Øivind Skar) Foto: Øivind Skar

Toyota Yaris hybrid, nå priset fra 190.400 kroner, blir norsk mester i lavt utslipp for ikke-ladbare biler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har lenge vært kjent at Toyota Yaris blir verdens første småbil med ikke-ladbar fullhybridteknologi. Nå er bilen, som introduseres i Norge rett etter sommerferien, priset cirka 10.000 kroner lavere enn Toyotas tidligere antydning.

Det betyr at Yaris blir 30.000 kroner rimeligere enn konkurrenten Honda Jazz som har et enklere og mindre effektivt hybridsystem. Jazz koster fra 221.000 kroner ifølge prislisten til Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Les også: Hybridbiler kan bli billigere

Med et utslipp på 79 gram/km slipper ingen andre personbiler med konvensjonell eller hybrid motorteknologi ut mindre av den klimaskadelige gassen CO2 enn Yaris. 79 gram/km betyr 0,35 liter bensin per mil i forbruk fra en motor som yter 100 hk.

På de neste plassene i utslipp følger Kia Rio (85 gram), Smart ForTwo (86 gram) og VW Polo (87 gram).

Les også: Klampen i bånn for Toyota

Lavt utslipp er årsaken til den lave prisen på Yaris – fordi det norske bilavgiftssystemet premierer biler med lavt utslipp. Sånn sett virker avgiftssystemet etter politikernes hensikt.

Toyota er uten tvil pioner på hybride biler, og har med Prius klart å opparbeide seg et ry som miljøbilmerke. Ikke mindre enn 12.000 hybridbiler er levert av Toyota med undermerket Lexus i Norge siden 2000. På verdensbasis har Toyota/Lexus siden første introduksjon av Prius i 1997 levert mer enn 3,5 millioner hybride biler.

Toyota er også det bilmerket som har klart flest hybride modeller å velge blant i Norge. I tillegg til Yaris kommer Prius både som ladbar hybrid og i forlenget utgave med sju sitteplasser i løpet av ettersommeren.

Les også:

Disse bilene er billigst i drift

En av de gjerrigste bilene vi har testet

Null utslipp fra ny franskmann

En fremtid på strøm og bensin

Les mer om bil og motor i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy