Klampen i bånn for Toyota

TJENER FETT: Konsernet venter at nettofortjenesten for året som utløper i mars neste år vil bli mer enn fordoblet, og komme opp i 760 milliarder yen eller 55,6 milliarder kroner, ble det opplyst onsdag. Toyota legger nå også fram planer om å begynne å bygge sin hybridmodell Prius i USA og Kina. (Foto: NTB scanpix)
TJENER FETT: Konsernet venter at nettofortjenesten for året som utløper i mars neste år vil bli mer enn fordoblet, og komme opp i 760 milliarder yen eller 55,6 milliarder kroner, ble det opplyst onsdag. Toyota legger nå også fram planer om å begynne å bygge sin hybridmodell Prius i USA og Kina. (Foto: NTB scanpix)

Verdens største bilprodusent, japanske Toyota, er i sterk framgang. Konsernet venter at nettofortjenesten for året som utløper i mars neste år, vil bli mer enn fordoblet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nettofortjenesten ventes å komme opp i 760 milliarder yen eller 55,6 milliarder kroner, het det i en kunngjøring fra selskapet onsdag. Årsaken til de solide tallene er først og fremst fortsatt sterk etterspørsel i de såkalte nye vekstlandene.

Dette er land som tidligere var fattige, men som nå opplever solid økonomisk framgang. Etterspørselen Toyota nå nyter godt av, gjelder først og fremst små og billige biler, men også utpreget miljøvennlige modeller.

Toyota har planer om å begynne å bygge sin Prius-modell i USA og Kina, og å produsere rundt 100.000 slike biler i de to landene hvert år. Prius er en hybridbil, det vil si at den er utstyrt med både forbrenningsmotor og elektrisk motor.

I USA vil produksjonen ventelig skje ved fabrikker som Toyota allerede har i drift, skrev den japanske forretningsavisen Nikkei onsdag. I Kina skal det i første omgang settes i gang produksjon av deler til Prius.

Les også:

Se hva Toyota har gjort

Toyota gjør sportsbil-comeback

Superbil-bonanza

Femtitallets racerbiler kjører igjen

Ekstrem-Lamborghini uten frontrute


Les mer om motor

Les flere nyheter

Personvernpolicy