Nok en lekker Mercedes

KOMPAKT: Lekker kupé med fire dører. Men neppe en særlig praktisk bil. (FOTO: Produsenten)

Mercedes er etter hvert blitt ganske gode på design – og i særdeleshet på firedørs kupeer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Du har sikkert sett noe som ligner denne lekre konseptbilen fra Mercedes? Ja, naturligvis tenker vi på Mercedes CLS, en stor luksusbil som VW rappet designet fra for å kopiere det inn i Passat.

Det har ganske lenge vært kjent at Mercedes-Benz arbeidet med en mindre variant av CLS, en kupélignende bil med klart sportspreg, fire dører og plass til fire bygd over teknikk fra småbilene A-klasse og B-klasse. Nå er bilen med navnet CLA så godt som ferdig og vises i konseptform på bilmessen i Beijing. Kanskje ikke så rart Beijing ble valgt, siden kineserne elsker utradisjonelle biler.

Les også: Ford vil kapre ungdommen - igjen

CLA blir tredje modell bygd på Mercedes småbilplattform. Ifølge Automotive News skal CLA bygges i Ungarn og introduseres over hele verden i 2013.

Mercedes antyder at deres plattform for kompakte biler med forhjulstrekk etter hvert vil bestå av en bilfamilie med fem modeller. Tre av dem er altså Audi A3-konkurrenten A-klasse, den lille flerbruksbilen B-klasse og SLA. To av dem er ikke annonsert ennå, men retningen peker mot en liten SUV og en svært sportslig stasjonsvogn (shooting brake).

Les også: Kompakt, trygt og billig

Naturligvis kommer CLA med flere ulike motorer, mens konseptbilens panser skjuler en 211 hk turbo bensinmotor koblet til dobbeltclutchet girkasse (som i praksis betyr automatgir) og firehjulsdrift.

Les også:

Tøffer seg for damene

Luksus-elbilen nordmenn er ville etter

Adelens arbeidshest

Potent Q3 RS fra Audi

Les mer motorstoff

Les flere nyheter her

Personvernpolicy