Meny

Ny konseptbil:

Potent Q3 RS fra Audi

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med en matt, dyp blåfarge, brede hjul og motorsportinspirerte stylingdetaljer skal Audi vise en RS-utgave av Q3 på bilutstillingen i Beijing.

Senket 25 mm og digre, 20" hjul forteller at denne bilen har mye mer racing i sikte enn terreng. Audi har tidligere vist frem Audi Q3 Vail. Til bilutstillingen Auto China – som åpner i Beijing om kort tid – skal Audi stille ut nok en konseptbil basert på Audi Q3.

– Audi RS Q3 blir en kompakt bil hvor kraft og dynamikk forenes, forteller Audi i en pressemelding.

Under panseret på Audi RS Q3 concept finner man turbomotoren 2.5 TFSI som i konseptbilen yter hele 360 hk. 0-100 km/t går unna på 5,2 sekunder og toppfarten nås ved 265 km/t. S tronic automatgirkasse og quattro firehjulsdrift sørger for kraftoverføringen.

Bilen har tydelige referanser til andre RS-modeller fra Audi; detaljer i matt aluminium, den særegne grillen, skjørt og spoilere.

Flere av konseptbilens komponenter er bygget i karbonforsterket plast. Det samme materialet er benyttet i interiøret, sammen med detaljer i aluminium, blå alcantara og sort skinn.

Hvorvidt denne modellen settes i produksjon sies det ingenting om, men det er vel heller tvilsomt. Konseptbilen er mest sannsynlig tatt frem for å gjøre seg lekker for det kinesiske publikum.

Les også: En elegant, liten SUV

Les også: Mitsubishi Outlander: Fra konseptbil til virkelighet

Les også: Presidentbilen

Motor
Populært