Meny

Gjør Leaf mer europeisk

OPPGRADERES: Nissan Leaf skal bli mer europeisk å se på og trolig rimeligere å kjøpe. Foto: Øivind Skar

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nissan vil øke rekkevidden til elbilen Leaf, samtidig som den blir mer europeisk å se på. Billigere blir den trolig også.

Nissan Leaf stormet sent i fjor høst inn på det norske elbilmarkedet, og posisjonerte seg fra første dag som en vinner. Og på toppen av pallen har den vært siden. Ingen steder i verden selger Nissan flere elbiler enn i Norge, målt i forhold til totalsalget av biler.

Skiller seg ut

Men Leaf skiller seg tydelig ut fra de fleste andre biler på veien. Ikke alle er like begeistret for det. Nå lover Nissans tekniske sjef i Europa, Colin Lawther, at en oppgradering vil gjøre den mer europeisk å se på. Lawther går også langt i å antyde overfor Automotive News at Leaf kan bli billigere, samtidig som det arbeides med å øke rekkevidden fra oppgitte 160 kilometer.

Les også: Samme pris – økt ladetid

Leaf koster offisielt 255.000 kroner i Norge, men selges inkludert alle tillegg for rundt 270.000 kroner. Leaf er helt fri for alle typer avgifter, og det betales ikke moms på kjøretøyet.

Produksjonen av den japanske bilen flyttes neste år til Storbritannia. Flyttingen vil redusere produksjonskostnadene med en tredel og korte ned leveringstiden.

Les også: Lades på sykkelstativet

Over 1.000 i Norge

Nissans ambisjoner med Leaf er store. Årlig salg skal ligge på 250.000 biler, er ambisjonen. Carlos Ghosn, Nissan-Renaults konsernsjef, sa under åpningen av bilmessen i New York at han fortsatt tror at alliansen på verdensbasis skal være i stand til å selge 1,5 millioner elektriske biler i 2016.

Nissan solgte 1.728 Leaf i Europa i fjor. Norge tok unna 373 av dem. Så langt er det solgt over 1.000 Leaf til norske brukere.

Les også:

Mer elektrisk fra Nissan

Måling: Folk positive til elbiler, men vil ikke ha

Motstand for Volt

Les flere artikler fra vår motorseksjon her


Les flere nyheter her

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært