Meny

Familiebil:

Luksus-elbilen nordmenn er ville etter

ETTERSPØRSEL: Norge er det nest største markedet for Tesla Model S etter USA, ifølge Grønn Bil. (Foto: James Lipman)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall forhåndsbestillinger på familiebilen Tesla Model S gjør Norge til det nest største markedet for elbilen.

– Vi går ikke ut med konkrete reservasjonstall for enkeltmarkeder, men jeg kan røpe at Norge er det nest største markedet for Tesla Model S , målt i volum, etter USA, sier visepresident for salg, George Blankenship, til Grønn Bil.

– De første 8000 eksemplarene av Model S er allerede forhåndsreservert av kunder som har betalt mellom 4000 og 30 000 euro for en plass i køen. Dette gjør at vi allerede vet hvor vi skal levere de første 8000 bilene våre, uttaler Blankenship.

Les også: Bedre enn stasjonsvogn

Nordmenns interesse for Tesla-modellene har medført at selskapet nylig åpnet butikk i Oslo med blant andre Morten Harket til stede.

– Jeg er opptatt av alt som berører naturen, forklarte Harket.

Han medgir imidlertid at han personlig er mest interessert i SUV-modellen Tesla X som etter planen skal ha produksjonsstart i 2014.

Les også: Tøffer seg for damene

De norske kundene har betalt 31 000 kroner i reservasjonsrett for Model S. De som vil ha spesialutgaven Model S Signature har punget ut med 230 000 kroner. Signature-modellen vil ha mer utstyr og alternativer som ikke vil være tilgjengelige for Model S.

Gigantisk infosenter

Tesla Model S er en elektrisk femdørs kombikupé med bakhjulstrekk. Den er nesten fem meter lang, 2,189 meter bred og 1,426 meter høy. Ifølge Tesla er den noe større en både Audi A6 , BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

Den har plass til fem voksne. I tillegg kan bilen utstyres med valgfrie bakovervendte ekstraseter som er designet for to barn.

=

BEGRENSET UTGAVE: Nordmenn som vil ha spesialutgaven Tesla Model S Signature må punge ut med 230 000 kroner i depositum. (Foto: Tesla)

Model S kommer også med en 17-tommers berøringsskjerm, som er en foreløpig knockout på alt annet i dagens bilmarked (iPad er 9,7 tommer).

Les også: Disse bilene vil kvinner ha

Tesla skal utstyres med tre forskjellige batteripakker som gir en rekkevidde på henholdsvis 250, 370 og 480 kilometer. Prisene vil antakelige variere mellom 450 000 til 680 000 kroner, avhengig av størrelsen på batteripakken.

Den kjappeste versjonen (Performance) vil akselerere fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder.

Produksjonen av bilen er planlagt å starte i slutten av 2012 eller tidlig 2013.

Bilde

SUPER-PAD: Tesla Model S kommer med en gigantisk berøringsskjerm. (Foto: Geir Svardal)

Les også:

Prisene på nye Volvo V40 er klare

En av de billigste SUV-ene

Et bedre valg enn stasjonsvogn

Les flere bilsaker

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært