Meny

Teslas høye ambisjoner

FAMILIEBIL. Model S er en typisk familiebil med i fem sitteplasser som kan utvides til sju. Bilen vil være blant de raskeste på veien. (Foto: Tesla)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla mener de skal klare å selge 20.000 eksemplarer av den familievennlige elbilen Model S neste år.

Etter å ha mottatt 8000 forhåndsbestillinger, hvorav 400 fra Norge, synes målsettingen innenfor rekkevidde. Selskapets toppsjef Elon Musk viste da heller ingen tegn på å redusere ambisjonsnivået under bilutstillingen i Detroit i januar, hvor Tesla eksponerte seg tungt.

Lykkes Tesla med å få solgt alle bilene betyr det at de banker både Mitsubishi og Nissans elbilprosjekter.

Premium

Tesla avslutter produksjonen av selskapets første modell, en toseter lansert i 2009 og solgt i et 70-tall eksemplarer i Norge, for å klargjøre for Model S. Dette er en premium femseters familiebil som er ment å konkurrere med biler som Audi A6, BMW 5-serie og Mercedes E-klasse.

Avhengig av batteripakkes størrelse oppgis rekkevidden mellom hver opplading til å være mellom 255 og 480 km. Prisen i Norge er ennå ikke fastsatt, men det antydes rundt en halv million kroner for en godt utstyrt versjon.

Les også: Erobrer landet

330.000 i USA

I USA er prisene klare. Der starter Tesla Model S på 57.400 dollar (ca. 330.000 kroner) med minste batteripakke, uten ekstra utstyr og avgifter. Med stor batteripakke oppgis prisen til 92.400 dollar (530.000 kroner). Modell S prises således betydelig under dagens roadster.

Prisene i USA er på mange måter overførbare til Norge, fordi elbiler i Norge ikke skattlegges eller pålegges moms. Det gjør bilene prismessig konkurransedyktige med vanlige biler.

Tesla planlegger videre en firehjulsdrevet variant av Model S, og de har vist skisser til en SUV-lignende modell.

Les også:

- Bensinmotor vil dominere

Ren elektrisk nytelse

Les flere motorsaker i ABC Nyheter

Motor
Populært