Unngå kø - reis hjem tidlig

PÅSKETRAFIKKEN: Statens vegvesen anbefaler påsketuristene til å reise hjem tidlig for å unngå kø. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
PÅSKETRAFIKKEN: Statens vegvesen anbefaler påsketuristene til å reise hjem tidlig for å unngå kø. Arkivfoto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)

Statens vegvesen oppfordrer påskeferierende til å reise hjem tidlig søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonelt sett er første påskedag den store hjemreisedagen, og mange skal hjem fra påskeferien.

– Statistisk sett vil trafikken øke fra klokken 13 på ettermiddagen og utover mot kvelden, sier vaktoperatør Therese Thowsen i Statens vegvesen til NTB.

Det er enkelte veier i Sør-Norge som har større sjanser for kødannelser enn andre, og Thowsen ramser opp: E6 fra Hamar til Oslo, E18 fra Sørlandet til Oslo, riksvei 7 fra Hallingdal, E16 fra Hønefoss til Sandvika og riksvei 3 fra Østerdalen.

– Vi har ikke hatt den helt store utfartstrafikken i påsken, sammenlignet med tidligere år, så det er ikke forventet at trafikken blir så ille, sier Thowsen.

Les også: Slik takler du påsketrafikken

– Uansett så er det lurest å kjøre tidlig på dagen eller sent på kvelden, både søndag og mandag, legger hun til.

Dårlig vær

Det er meldt om dårlig vær fra kvelden og utover morgendagen, noe som er en god grunn til å ta turen hjemover første påskedag.

– Det vil komme en del nedbør søndag kveld. På kysten vil det nok komme som regn, men siden mange har oppholdt seg i høyere strøk og skal ned, vil nedbøren over dem komme som snø, forteller statsmeteorolog Espen Biseth Granan til VG.

Det er meldt dårlig vær fra mandag, som kan skape problemer for trafikken.

– Det er ikke så veldig store mengder vi snakker om nå, men man må huske at det ikke skal så mye til før det blir trøblete for trafikantene, sier Granan.

Les også: Årets mest harry dag i Strömstad

Vente til mandag

Ifølge statsmeteorologen vil Nordvestlandet, Trøndelag og Nord-Norge få en god del byger på søndag, men været blir gradvis bedre i løpet av dagen.

– Til uken snur været vi har hatt den siste tiden. Nå får nord for Stadt tørrere vær, mens Sør-Norge vil få nedbøren. Dermed kan ferierende fra Trøndelag og nordover godt vente til mandag før man reiser hjem fra hytta, forteller Granan.

Les også: I dag bulkes det mest


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden