Frp vil ha graderte parkeringsbøter

Frp vil innføre graderte parkeringsbøter, der størrelsen på boten reflekterer hvor lenge bilen har stått over tiden. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)
Frp vil innføre graderte parkeringsbøter, der størrelsen på boten reflekterer hvor lenge bilen har stått over tiden. Illustrasjonsfoto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Fremskrittspartiet vil ha graderte parkeringsbøter. Å komme noen minutter for sent, bør ikke koste skjorta, mener partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– I dag skiller ikke boten mellom en som har stått parkert ett minutt for lenge og en som har stått en time for lenge. Det bør den gjøre, sier Frps finanspolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen til NTB.

Partiet fremmer over påske et forslag for Stortinget om å innføre graderte parkeringsbøter, der størrelsen på boten reflekterer hvor lenge bilen har stått over tiden.

Les også: Oslo har verdens dyreste parkering

– For eksempel kunne botens størrelse være fem ganger minuttpris den første halvtimen, og ti ganger minuttpris neste halvtime. Etter en time kan man så få full bot, foreslår Solvik-Olsen.

Han understreker at bilister som feilparkerer eller er til hinder for andre, skal betale full bot. Det er byrden ved de små forseelser han vil lette.

Les også: Så dyrt kan det bli å kjøre «gratis»

– Det er fort gjort å feilberegne tiden når man er på bytur. Man husker et ekstra ærend som må gjøres, og tiden går. Da er det fryktelig irriterende å oppleve at man kanskje bare er noen minutter for sent tilbake til bilen, men er ilagt parkeringsbot på 500 eller 700 hundre kroner, sier Frp-representanten.

Les også: Knuser feilparkerte biler med tanks


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden