Nå er det tid for åpen bil

Et lite utvalg åpne biler som kan gi mye glede. Foto: Morten Larsen
Et lite utvalg åpne biler som kan gi mye glede. Foto: Morten Larsen

Det er mye spennende på bruktmarkedet av åpne biler. Vi har sett på et lite utvalg som er til salgs i disse dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Har du en drøm om en gang å eie en åpen toseter? Da er tiden inne nå, det er et godt utvalg av åpne biler.

Et søk på en av de nettbaserte markedene vil garantert gi større utvalg åpne biler enn du hadde drømt om.

Mange har overraskende lav kilometerstand og er godt vedlikeholdt. Dette kommer som regel av at den åpne bilen er bil nummer to, som vanligvis befinner seg i garasjen i påvente av varmt, godt vær og derfor blir lite kjørt.

Les også: Mediespekket luksusbil

Penværsbil

Men du vet hvordan det er. Når det fine være kommer, står valget mellom hytta på fjellet, hytta på Sørlandet - eller en båttur med Princess-en.

Kristian Hansen har bilen for salg hos Høvik Marine AS. Foto: Morten LarsenKristian Hansen har bilen for salg hos Høvik Marine AS. Foto: Morten Larsen

Det jeg vil frem til, er at «kosebilen» som folk «bare må ha» har en lei tendens til å bli stående mye og legger få kilometer på telleren.

Første eier av en slik bil har oftest god økonomi, og snur ikke på skillingen når det er snakk om regelmessig service og vedlikehold.

En sportsvogn med lav kilometerstand kan vise seg å gi neste eier mange mil med gode, minnerike opplevelser

Grip dagen

Hvorfor vente så lenge at gikta gjør det vanskelig å komme opp og ned i en slik bil? Har du en drøm om en åpen bil, bør du realisere den.

En av de tingene man skal gjøre før man dør er å eie og bruke en åpen bil.

Les også: Dyrisk stasjonsvogn fra Jaguar

Even Lund driver Lund Autosalg. Foto: Morten LarsenEven Lund driver Lund Autosalg. Foto: Morten Larsen

Først og fremst er det å ha åpen himmel over seg som er den viktigste opplevelsen. Frihetsfølelsen. Kjenne lukten av blomstrende syrinbusker, kjenne lukten av møkk som bonden har spredd på jordet. Føle det varme draget som oppstår enkelte steder i terrenget - og kjølige drag andre steder. Høre barns lek og fuglekvitter. Herlig.

Sjekk dette

De fleste bruktbilforretninger har en garantiordning. Kjøper du privat, bør du ta en NAF-test hvis du ikke har god bilbakgrunn selv. Når det gjelder toseters sportsvogner finnes det oftest en klubb for disse bilene. Ta kontakt og forhør deg. Der kan du få verdifulle tips om hva du skal se etter av lyter, og hvilken bilmodell som er å foretrekke.

Insignia har denne Morgan 4/4 for salg. Foto: InsigniaInsignia har denne Morgan 4/4 for salg. Foto: Insignia

Har bilen lav kilometerstand bør du se etter tegn på bruk. Det finnes de som er villig til å lure deg. Et klassisk tegn er hvor mye slitt gummien på pedalene er. Men du bør også se etter ørsmå tegn som viser om bilen har vært omlakkert. Gummilistene rundt vinduene kan avsløre det. Da er det tid for å stille spørsmål om hva grunnen til omlakkeringen er. En større skade kan gi problemer senere i bilens liv.

Les også: Bredt glis gjennom svingene

Noen eksempler:

Mazda MX5, 2006
kr 179.900,-

Bjørn Jørstad hos Bertel O Steen AutoStern har denne SLK for salg. Foto: Morten LarsenBjørn Jørstad hos Bertel O Steen AutoStern har denne SLK for salg. Foto: Morten Larsen

MX5 er en svært populær sportsvogn som det finnes mange av. En driftsikker, lettkjørt bil med svært gode kjøreegenskaper.

Dette eksemplaret ser fint ut, har gått bare 48.000 km på seks år og selges av Høvik marine i Bærum.

Volkswagen Eos FSI Carat, 2008
kr 219.900,-

VW Eos er et eksempel på en fireseter. Det gir muligheter for å ta med hele eller deler av familien på tur.Den har en 1,6 liters motor på 116 hester og har gått 64.000 kilometer. Det er Lund Autosalg på Østerås i Bærum som har denne bilen for salg.

Morgan 4/4 Classic, 2007
kr 445.000,-

Insignia har denne Aston Maritin DB9 for salg. Foto: InsigniaInsignia har denne Aston Maritin DB9 for salg. Foto: Insignia

En selvskreven bil når vi snakker åpne biler. Den ultimate sportsvogn som er håndbygget på den lille, engelske bilfabrikken i Malvern Link. Motoren er en 1,8 liter på 125 hk. 31.100 km. Vær forberedt på hard fjæring og gled deg over å være i nærkontakt med naturen. Det er Morgan-importøren Insignia i Oslo som har denne bilen for salg.

Mercedes-Benz SLK AMG, 2012
kr 598.000,-

Se vår test av denne bilen. Så og si en ny bil som kun har gått 14.000 km. Motoren er på 1,8 liter med turbo og 180 hk. En svært komfortabel og potent bil som gir mye for pengene. Det er Bertel O. Steen AutoStern i Oslo som har denne bilen for salg.

Aston Martin DB9 Volante, 2001
kr 795.000,-

Ønsker man å toppe kvalitet ytterligere, er en Aston Martin proppfull av prestisje og håndverkstradisjoner. Håndbygget bil fra Newport Pagnell i England. Hele seks liters motor og 420 hk gir noe å lytte til. Bilen har gått 27.100 km og selges av Insignia i Oslo.

Bilen på hovedbildet er en splitter ny Virage med seksliters V12 på 490 hk. Der ser du også en Morgan trehjuling, vi skal skrive mer om denne senere.

Les flere artikler fra vår motorseksjon her


Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden