Mitsubishi Outlander: Fra konseptbil til virkelighet

TREDJE GENERASJON Mitsubishi Outlander har fått et formspråk som vil falle i smak hos de fleste. Foto: Produsenten.
TREDJE GENERASJON Mitsubishi Outlander har fått et formspråk som vil falle i smak hos de fleste. Foto: Produsenten.

Mitsubishi legger med ny Outlander særegenhetene til side.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå skal Mitsubishi fokusere på pen design, miljø, sikkerhetsteknologi, komfort og anvendelighet. Først ut av modellene i sortimentet som skal følge den nye designretningen, er Mitsubishi Outlander.

Vi så designet første gang med PX-MiEV, konseptbilen fra 2009. Så kom PX-MiEV Concept II sist november på Tokyo Motor Show. Nå er det ferdige produkt avduket, denne gang i Genève tidligere i måneden.

Endringene fra konseptversjonen er ikke store, men takrails, større dørhåndtak og en litt endret front er resultatet. Når særpreget Outlander hadde er borte, er det fort gjort at bilen ligner andre. Her har Mitsubishi lagt seg svært tett opp til Subaru Forester.

Mitsubishi ønsker nå at Outlander skal fremstå som en nøktern bil uten billige designeffekter, som kan gi passasjerene en komfortabel og sikker transport.

Outlander vil på det europeiske markedet bli tilgjengelig med to motoralternativ; en bensin- og en dieselmotor, begge på 150 hk. Dieselen blir av den rene typen, med en kompresjon på 14,9 : 1. Her blir det stopp/start-system og målsetting om et utslipp som ikke overstiger 130 gram CO2/km.

Les også: Viste bilder av ny Honda

Outlander blir ifølge produsenten sikker og komfortabel. Felgene er 19 tommer. Outlander blir ifølge produsenten sikker og komfortabel. Felgene er 19 tommer.

Av sikkerhetssystemer nevnes adaptiv fartskontroll, nødbremsassistanse og kjørefeltassistent. Den virkelig interessante nyheten er ekstra vid spredning av hovedlyset: Hele 80° spredning, mot bare 42° på normale HiD-lamper. Dette gir ifølge Mitsubishi 1.350 lumen og et meget godt kjørelys.

Les også: En elegant liten SUV

Mitsubishi sier bilen skal komme på det europeiske marked på sensommeren, og signaliserer at Outlander med tiden vil danne basis for en plug-in hybrid.

Les også: Åpen Evoque til Geneve

Les også: En utfordrer i firmabilklassen

Les alt om bil og motor

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden