Offensiv Chevrolet-importør

NY IMPORTØR: Heidi Bergseng og Kai V. Abrahamsen skal bygge opp Chevrolet i Norge.

Etter flere mislykkede forsøk satser Chevrolet igjen friskt i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Chevrolet har lange tradisjoner som amerikansk folkebilmerke. Chevrolet symboliserer den amerikanske drømmen om frihet til å kunne reise hvor man vil når man vil.

Men Chevrolet er ikke lenger hva det var. Etter at Chevrolet-eier General Motors, verdens største bilprodusent, overtok grøftekjørte Daewoo for noen år siden og la den koreanske bilprodusenten under merkenavnet Chevrolet, skilles det ikke lenger mellom biler fra USA eller Korea.

I praksis betyr det at bilene som oftest er koreanske.

Ny importør

I Norge har Chevrolet levd en forholdsvis tilbaketrukket tilværelse med modeller lite tilpasset norske behov og norske bilavgifter. Det endres radikalt nå, så derfor satser ny importør fra 1. mars – DAF Norge med bilmerkene DAF og SsangYong fra før – friskt på Chevrolet. Importøren er i gang med å bygge opp et nytt forhandlernett, der det planlagges rundt 50 forhandlerpunkter spredd over hele landet.

Les også: Dette er de beste sommerdekkene

Med offensiv satsing og skarp prising legger ikke administrerende direktør Kai V. Abrahamsen skjul på at ønsket er å gjøre Chevrolet til et folkebilmerke av betydning i Norge. Koreakonkurrentene Hyundai og Kia vokser for tiden sterkt og har uten tvil tråkket opp veien for Chevrolet.

Aktuelle modeller

Chevrolet har nå et omfattende modellprogram tilgjengelig i Europa. Abrahamsen lister opp aktuelle modeller for Norge:

* Spark

* Aveo

* Cruize/stasjonsvogn

* Volt

* Orlando

* Captiva

* Malibu

* Camaro

* Corvette

* Colorado pickup

* TrailBlazer

* Tahoe

* Suburban

De minste først

– Vi begynner med de minste modellene – Spark, Aveo og Cruze – til høsten, sier Abrahamsen.

Les også: Syv fikk «lappen» tilbake

Spark er en liten bil med fire dører og 68 hk motor til under 150.000 kroner. Aveo befinner seg i klassen over (sammen med Toyota Yaris og VW Polo), mens Cruze konkurrerer blant kompaktbilene, populært kalt Golf-klassen i Norge.

– Chevrolet skal være med å gjøre oss til et komplett bilkonsert, sier Heidi Bergseng, som er selskapets konsernsjef og samtidig en av eierne.

Les mer motorstoff

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden