Her er bilnyhetene fra Genève

MERCEDES: Med ny A-klasse går Mercedes inn for å bli et høyaktuelt alternativ for dem som kjøper små og kompakte biler.

Volvo hevder at V40, en bil i Golf-klassen, er deres sikreste noensinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På årets bilmesse i Genève vasses det i nyheter – sett med norske øyne. Vi fant ikke mindre enn 23, og da har vi bare tatt med dem som befinner seg innenfor alminnelige folks økonomiske bæreevne.

Igjen setter Volvo sikkerhet på dagsordenen. Nye V40, som ankommer Norge etter sommerferien, er utstyrt med kollisjonspute som beskytter fotgjengere ved en eventuell påkjørsel. En stor pute blåses opp i bakkant av panseret etter at det er «skutt» opp.

Volvo hevder at V40, deres minste bil for fremtiden og bygd over samme tekniske lest som Ford Focus, er den sikreste Volvoen noensinne. Bilen skal være nok et skritt mot Volvos mål om innen 2020 å bygge biler som aktivt og passivt beskytter dem som er inne i bilen slik at de ikke dør om ulykken skulle være ute. Prisen er like oppsiktsvekkende som bilen: Fra 249.900 kroner.

100 gram

Fellesnevneren for de fleste av årets nyheter er lavere forbruk. Stadig flere bilmodeller kryper nå ned mot et CO2-utslipp på 100 gram, og det uten at motorene har hybrid pustehjelp.

Chevrolet har nærmest forsvunnet fra Norge de siste årene. Nå tas det sats med ny importør som har ambisjoner om å gjøre amerikansk/koreanske Chevrolet til et stort folkemerke med bilmodeller priset fra under 150.000 og oppover.

– Endelig kan Chevrolet tilby modeller tilpasset det norske markedet og avgiftssystemet, sier administrerende direktør Kai V. Abrahamsen i DAF Norge.

Nyhetene

De viktigste nyhetene fra Genève-messen sett med norske øyne finner du i bildekarusellen øverst i saken.

Les flere bilnyheter

Mer fra Genève-messen:

Disse kan bli «verdens beste bil»

Se video: Her blir Lamborghinis ekstrembil avduket

F for Falcon fra Bentley

Nye Audi A3 debuterte med et smell

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden