Snart avdekkes hybridbil uten batteri

Konseptbilen Mazda Takeri avdekkes i mars.

Under Geneva International Motor Show 2012 i mars avdekkes konseptbilen Mazda Takeri, en hybridbil det knytter seg spenning til.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

«i-ELOOP» kaller Mazda systemet som fanger opp bilens bevegelsesenergi. Dette er et regenerativt bremsesystem basert på dynamoer i bilens hjul som generer elektrisk energi når bilen bremser. Denne delen av systemet består av kjent teknologi for å gjenvinne kjøretøyets bevegelsesenergi.

Les også: Mer elektrisk fra Nissan

Fulladet i løpet av sekunder

Regenerative bremsesystemer i hybridkjøretøy bruker vanligvis en stor elektrisk motor med eget batteri. Mazda Takeri og i-ELOOP skiller seg ut ved at strømmen lagres i en kondensator, i stedet for at strømmen lagres i et batteri. En kondensator er en komponent som midlertidig lagrer store mengder elektrisitet. Kondensatoren er spesielt utviklet til bruk i kjøretøy og kan blir fulladet i løpet av sekunder.

Artikkelen fortsetter under videoen:

«i-ELOOP» kaller Mazda systemet som fanger opp bilens bevegelsesenergi.«i-ELOOP» kaller Mazda systemet som fanger opp bilens bevegelsesenergi.

Fordelen med kondensator fremfor batterier er at kondensatorer kan lades og utlades hurtig, og de forringes ikke ved langvarig bruk. i-ELOOP konverterer kjøretøyets bevegelsesenergi ved bremsing og benytter elektrisiteten for å gi kraft til klimaanlegg, audio systemer og andre elektriske komponenter. Dette reduserer belastningen på motoren og kan spare så mye som 10% drivstoff, ifølge Mazda.


Les også: - Bensinmotorer vil dominere

Kommer i personbiler fra 2012

i-ELOOP vil benyttes i Mazdas personbiler fra 2012. Mazdas konseptbil Takeri er en mellomstor sedan som viser Mazdas nye designspråk; KODO, som betyr «sjel i bevegelse». Dette, kombinert med den nye SKYACTIV-D diesel motoren, Mazda i-stop, lavere vekt og god aerodynamikk skal gi vesentlig bedre drivstofføkonomi og lavere utslipp.

TAKERI byr på en smak av fremtiden for Mazdas neste-generasjons C og D klasse sedan, og får SKYACTIV-Drive, en seks-trinns automatisk girkasse.

Les flere saker om bil og motor

Les mer om motor

Les flere nyheter

Personvernpolicy