SuperduperbilerVerdens raskeste kabriolet

RASK: Bugatti Grand Sport Vitesse er verdens raskeste takløse bil med skilter. Foto: Charlie Magee.
RASK: Bugatti Grand Sport Vitesse er verdens raskeste takløse bil med skilter. Foto: Charlie Magee.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Taket av på verdens raskeste bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse er kabrioletversjonen av Veyron Super Sport som holder den gjeldende rekorden som verdens raskeste bil med 431,072 km/t. Rekorden ble satt av Bugattis offisielle testfører, Pierre Henri Raphanel, på Ehra-Lessien-banen i 2010.

Andre produsenter av superbiler har uttalt at de akter å klå Super Sport, blant annet Shelby SuperCars med Tuatara, men ennå har ingen lykkes.

Vitesse er en videreutvikling av roadsteren Grand Sport, men har fått motoren til Super Sport. Det vil si at de fire turboene og intercoolerne er større enn de som finnes i den "vanlige" W16-sylindrede motoren til Bugatti - den som "bare" utvikler 1001 hk og 1250 Nm.

ROADSTER: Bugatti Grand Sport Vitesse vises frem på bilutstillingen i Genève i mars. Foto: Charlie MageeROADSTER: Bugatti Grand Sport Vitesse vises frem på bilutstillingen i Genève i mars. Foto: Charlie Magee

Det maksimale dreiemomentet i Vitesse er på 1500 Nm, og chassis og bremser er tilpasset for å takle effektøkningen. Vitesse betyr for øvrig fart på fransk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Pusher grensene

- Suksessen med Super Sport overbeviste oss om at det var riktig å bygge en roadster med ekstreme ytelser. Igjen har våre ingeniører demonstrert at vi er i stand til redefinerer grensene for hva som er teknisk gjennomførbart, skryter Bugatti-bossen Wolfgang Dürheimer.

VERDENS RASKESTE: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport.VERDENS RASKESTE: Bugatti Veyron 16.4 Super Sport.

Les mer fra Klikk.no:

Lappen koster dobbelt så mye som i Sverige

Test: Nye BMW 3-serie

Prøvekjørt: Nye Porsche 911 kabriolet

Les mer fra ABCNyheter.no:

Verdens beste bil

80-tallsikonet er tilbake

Les mer om bil og motor