Meny

Bruktbilguide: Storbiler

Slik gjør du luksusbilkuppet

SPORTSLIG: BMW 5-serie byr på gode motorer og sportslige kjøreegenskaper. © FOTO: Terje Bjørnsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du er på jakt etter en brukt, tysk storbil, kan dette spare deg for mye trøbbel.

De siste tre årene har de tre tyske statusprodusentene Mercedes-Benz, BMW og Audi alle byttet ut sine storbiler. Mercedes E-klasse kom i 2009 , nye BMW 5-serie ble tilgjengelig i fjor og i år har Audi lansert en ny A6. Det betyr at man kan spare en del på å kjøpe en bil av forrige generasjon nå. Det ikke snakk om noe prisras, men et normalt verditap kan fort utgjøre mange titusener på en bil som dette.

Hvis du snuser litt på det som i dag er ukurante motorvarianter, er det fullt mulig å gjøre gode kjøp. Ukurant betyr i denne sammenhengen bensindrikkende. Disse motorene er ofte veldig gode, men mange har en overbevisning om at diesel er det eneste rette i slike biler.

Biler som dette får ofte nytt og komplisert ekstrautstyr relativt tidlig. Det øker risikoen for at noe stryker med i løpet av bilens levetid. Derfor er det ekstra viktig å sjekke at alt av elektronikk fungerer som det skal. For å slippe unna barnesykdommer, kan det også være lurt å styre unna de aller tidligste bilene av en ny modell.

BMW 520i bruktbil= Pent innpakket sportslighet

 BMW 5-serie som ble produsert mellom 2003 og 2010 er en bruktbil som oppfyller de fleste forventningene du har til en BMW.

Mercedes E bruktbil= Sjekk dette før du kjøper brukt E-klasse

Skal du kjøpe brukt Mercedes E-klasse fra 2002- til 2009-modell er det en del viktige råd å ta med seg på veien.

Audi A6 bruktbil= Problemfri prestisje

 Forrige generasjon Audi A6 er den med minst feil som brukt, i følge det tyske kontrollorganet Dekra.

Les også:

Pent innpakket sportslighet

Stor guide: Priser og vanlige feil på bruktbiler

Motor
Populært