Kjempevekst for Porsche

VOKSER: Porsche har lagt bak seg Land Rover i Norge. Og Cayenne selger best. (Foto: Øivind Skar)
VOKSER: Porsche har lagt bak seg Land Rover i Norge. Og Cayenne selger best. (Foto: Øivind Skar)

2010 var året det ble stuerent å kjøre Porsche i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Salget av Porsche økte med 270 prosent i fjor. Ved inngangen til desember var det solgt 133 mye eksemplarer, nesten tre ganger så mange som på samme tid i fjor. I tillegg kommer 232 bruktimporterte, foruten at 957 norskeide Porscher skiftet eier i samme tidsrom.


Og tro ikke at de er «billigmodellene» Cayman og Boxster som topper salgslisten. Nei, på ingen måte. Når nordmenn velger ny Porsche står firehjulsdrift og rommelig baksete høyt på ønskelisten. Derfor faller valget helst på Cayenne (87) og Panamera (34). Bare av Cayenne økte salget med 569 prosent, viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

Dermed la Porsche bak seg kjente merker Smart, Land Rover, Daihatsu, Jaguar, Jeep, Chevrolet og Chrysler. Bare Alfa Romeo økte mer i Norge i fjor.

OFV-tall viser at det ved inngangen til 2010 var registrert 3692 Porscher i Norge, hvorav 26 som varebil fra den gangen det var mulig å feste glassluken bak på Porschen på en slik måte at bilen kunne godkjennes som pickup!

Personvernpolicy