Båtsalget nær halvert

Folk koser seg i fritidsbåter på sjøen i Oslofjorden i det flotte sommerværet i 2020. I år svikter salget av fritidsbåtr.
Folk koser seg i fritidsbåter på sjøen i Oslofjorden i det flotte sommerværet i 2020. I år svikter salget av fritidsbåtr. Foto: Stian Lysberg Solum / NPK
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den største båtforhandleren i landet, Bådsentergruppen, sier de ligger an til en nedgang i salget på 40 prosent fra i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– 2022 ble et godt år, men fra mai i fjor merket vi tydelig at det ikke var det samme suget i markedet som vi hadde hatt gjennom pandemien, sier daglig leder Jon Terje Engesland Andersen til Dagens Næringsliv.

Bådsentergruppen har seks avdelinger og er forhandler av merker som Ibiza, Axopar, Beneteau, Buster, Pioner, Askeladden og Yamarin. I fjor omsatte konsernet for 440 millioner kroner.

– Akkurat nå ligger vi nok rundt 40 prosent ned fra 2022. Men det er ikke sikkert det blir så galt. Det kan bli 30 prosent. Men det kan også bli 50 prosent ned. Det får vi svar på den neste månedene eller så, sier han.

- Bedre enn fryktet

Også Bergen Marine melder at de har hatt noe nedgang i salget sammenlignet med året før, men sier det går bedre enn fryktet. Selskapet forhandler båtmerker som Bayern, Saga Boats, Nordkapp, Uttern og Mercury påhengsmotorer.

– Vi fryktet det skulle bli enda verre sånn som landet blir styrt nå om dagen. Men vi ligger ikke mer enn rundt ti prosent under fjoråret i salg, sier daglig leder i Bergen Marine, Jonas Gams Steine, til avisen.