Ny undersøkelse viser bedring

Bare halvparten sjekker redningsvesten i år

De siste årene har det vært en klar, positiv tendens til at fler og fler sjekke vesten før sommeren.
De siste årene har det vært en klar, positiv tendens til at fler og fler sjekke vesten før sommeren. Foto: Redningsselskapet

Nordmenn blir stadig mer bevisst på å sjekke redningsvesten før sommersesongen.

I 2012 var det kun 10 % som sjekket vesten årlig, I år vil hele 50 % gjøre det samme, viser en spørreundersøkelse utført av IPSOS på vegne av Redningsselskapet, går det fram av en pressemelding.

Den ferske undersøkelsen viser at mange av de som velger å ikke sjekker vesten, velger å droppe dette fordi de er usikre på hvordan det gjøres.

- Det er utrolig positivt at bevisstheten rundt viktigheten av årlig sjekk og vedlikehold øker blant norske vestbruker. Det er fortsatt et stykke igjen til at det å sjekke vesten er en godt innarbeidet rutine hos alle som ferdes på sjøen, og derfor ønsker vi å gi dem denne muligheten før sommeren, med å tilby hjelp til sjekk av vest for de som er usikre på hvordan dette skal gjøres, sier Kim Hagen Bertheussen, direktør for frivillighet og forebygging i Redningsselskapet.

«Sjekk Vesten-dagen»

Denne uken sprer Redningsselskapet budskapet og informasjon om hvordan man selv kan sjekke vesten, og på selve «Sjekk Vesten-dagen», lørdag 29.mai, kan du få hjelp og veiledning til å sjekke vesten av Redningsselskapets ansatte og frivillige i en rekke byer rundt om i landet.

Hvis du ikke har mulighet til å møte opp, finner du informasjon om hvordan du sjekker vesten her: www.rs.no/sjekkvesten. Her vil du også finne mer informasjon om Sjekk vesten-uken 2021.

Personvernpolicy