Tyverier for over 60 millioner fra norske båteiere i fjor

Tyveri fra norske båteiere koster forsikringsbransjen dyrt. Over 60 millioner kroner ble utbetalt i fjor.
Tyveri fra norske båteiere koster forsikringsbransjen dyrt. Over 60 millioner kroner ble utbetalt i fjor. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Tyveri fra norske båteiere kostet forsikringsbransjen over 62 millioner kroner i fjor, ifølge nye tall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tall fra Finans Norge viser at det i fjor kom inn 1.189 meldinger om tyveri fra norske båteiere i fjor. Dette kostet forsikringsselskapene over 62 millioner kroner, skriver Frende forsikring i en pressemelding.

– Vi har allerede eksempler på omreisende tyver i Vestland nå i helgen. De har slått til i havner over et større område. Ikke nøyer de seg med å stjele alt som er løst, men har også kuttet løs store motorer, sier Edmond Wold Gaulen, som er fagsjef båt i Frende.

De fleste tyverier fra båt er av utstyr og løsøre.

– Små påhengsmotorer bør du ta med hjem, bensintanken også. Større motorer låser du med spesiallås. Ett tips kan også være å fjerne en motordel, som gjør den umulig å starte. Sørg også for at alle luker og dører er låst, og ikke la attraktivt utstyr ligge fremmes, sier Gaulen som et lite tips til båtfolket.

Flere saker fra ABC Nyheter

Personvernpolicy