– Det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt

NY OPTIMISME: Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding om rekordinteresse. Og Miriam Lefdal (24) prøver å selge 20 meter med luksus. Foto: Andreas Klemsdal
NY OPTIMISME: Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding om rekordinteresse. Og Miriam Lefdal (24) prøver å selge 20 meter med luksus. Foto: Andreas Klemsdal

Skipper, servitør, selger og sjef. 24 år gamle Miriam Lefdal vil få rike nordmenn til å realisere de store båtdrømmene.

un ligger fortøyd ved Aker Brygge og venter på at vårsolen skal titte frem. Blikkene er mange og lange. Men for de fleste er hun uoppnåelig. Og kanskje litt stor. 49 tonn med vann måtte flytte seg da hun ble sjøsatt fra verftet i fjor. Til gjengjeld rommer hun mye. Tre kabiner og tre bad. Under dekk sitter 2.400 arbeidsvillige hestekrefter og over dem et kjøkken som har alt fra vinskap til isbitmaskin. Prisen er også solid. 29 millioner kroner. Like mye som en lang strandlinje i Blindleia. Eller en bybanevogn i Bergen. Eller 60 lærerlønninger i en norsk forstad. Men så får du også en ekte italiener. En Ferretti 670.

– Vi tror det er blitt flere nordmenn som kan kjøpe båter av en slik størrelse i dag, sier Miriam Lefdal til Finansavisen.

Hytte på sjøen

Hun kom susende over fjellet fra Stryn i fjor og inntok Oslos båtbransje. Nå åpner hun døren til salgskontoret på Tjuvholmen. Dreamline Yachts, står det på ringeklokken. Det er her drømmer skal realiseres. Kontoret forhandler merker som Ferretti, Riva og Pershing. Møtebordet er selvsagt utført i mahogni, og ser ut som dekket på en Riva. Herfra har Lefdal båtbransjens tøffeste salgsjobb. 24-åringen skal overbevise toppadvokater og eiendomsmilliardærer om at de bør bruke avsindinge summer på en hytte på sjøen.

– Du må behandle alle likt, du må ta i mot alle på en god måte. For du vet aldri hvem som har penger. Det er faktisk umulig å vite.

SKIPPER'N: Miriam Lefdal kan mer enn å holde visninger. Hun er skipper og har det internasjonale sertifikatet D5LA. Det betyr at hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester. Foto: Andreas Klemsdal
SKIPPER'N: Miriam Lefdal kan mer enn å holde visninger. Hun er skipper og har det internasjonale sertifikatet D5LA. Det betyr at hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester. Foto: Andreas Klemsdal

I tillegg til å styre Oslokontoret til båtforhandleren er Lefdal også daglig leder av aksjeselskapet Riva Italia som driver charterutleie, både av skipet Riva Italia på 135 fot, men også båtene som ligger under Dreamline Yachts.

Les også: Offensiv båtsatsing i Bergen

– Du trenger ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder

Båtfeberen har hun arvet av faren. Det var han, John Olav Lefdal, som i 1999 fikk agenturet på Ferretti etter å ha trålet markedet på jakt etter den perfekte fritidsbåten. Siden har familien solgt rundt 50 båter. Far har fortsatt en hånd på roret, innrømmer datteren, men han har base i Nordfjordeid og i mange år forsøkt å selge italiensk luksus derfra. Men det er jo i Oslo at kundene er. Og nå blir det ekspansjon.

– Vi har fått rettighetene til Sverige og Danmark, i tillegg til Norge. Nå er vi på jakt etter gode samarbeidspartnere, vi får mer å gjøre. Dreamline Yachts ekspanderer og det blir utrolig spennende, sier Lefdal.

Kvinner i båtbransjen er like sjeldne som spekkhoggere i Oslofjorden. Men ta en titt over baugen og du vil se at flere er på vei. Lefdal har kurs som fritidsskipper, med det internasjonale sertifikatet D5LA. Hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester.

– Det er ikke mange av oss i bransjen, men jeg håper vi kan få med flere. Jeg har fått mye oppmerksomhet for den rollen jeg har tatt, selv om jeg har jobbet under ett år. Vi har mye å jobbe med. Du trenger for eksempel ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder.

– Kan ta to år å selge en båt

En og annen verdensstjerne har latt seg imponere. En av båtene de disponerer, en Riva Rivarama 44, lå i hele fjor utenfor luksushotellet The Thief, klar til å frakte viktige gjester ut på fjorden. Da kan Lefdal ha rollen som både skipper og servitør.

Nå hopper båtbransjen ut i en ny sesong. Metallet er blankpolert og de røde løperne rullet ut. Folk kommer langveisfra for å se på båter som de kanskje har råd til neste år. «Sjøen for alle» ved Norges Varemesse på Lillestrøm åpnet på onsdag. Med årene har det også dukket opp flere arrangementer samme uke. Det er båtmesser også i Vindfangerbukta i Drøbak og i Leangbukta i Asker.

En Ferretti 670 er litt for stor til å bli løftet på en tilhenger og dyttet gjennom Vålerengatunnelen, så den må man til Aker Brygge for å se. Unge Lefdal vil være høyt og lavt. På Lillestrøm vil hun vise frem to Riva-båter, samtidig som det skjer ting på Aker Brygge.

– Du selger ikke båter som våre på en uke, eller i løpet av en båtmesse. Det kan ta et år. Eller to. Det handler om relasjoner.

Les også: Gode tider i båtbransjen

– Finanskrisen var krevende for alle

Den norske båtbransjen kommer fra tøffe tider. Etter jubelår på midten av 2000-tallet fikk bransjen finanskrisen rett i baugen. Mange aktører gikk under.

– Finanskrisen var krevende for alle. Det var tøft for Ferretti Group og det var tøft for oss som forhandler. Ja, det var en prøvelse for hele båtbransjen. Min far jobbet steinhardt for å holde det gående.

Dreamline Yachts kan selge fra en til fem båter i året. Båtene koster fra 3 millioner og opptil nesten hva som helst.

Nå er det ny optimisme på vei inn fjorden. Fjorårets varme sommer gjorde underverker. Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding der de hevder at båtinteressen nå er på samme nivå som før finanskrisen.

For flåten må fornyes.

– Vi har troen på en opptur nå. Det ble solgt veldig lite båter på begynnelsen av dette tiåret. Det gjør at de som i dag vil skaffe seg en båt må velge mellom enten å kjøpe nytt, eller å kjøpe noe som er relativt gammelt. Vi tror mange da velger nytt.

– Mer akseptert å unne seg en solid båt

Egentlig har hun vært båtselger så lenge hun kan huske. Feriene langs kysten bar ofte preg av å være salgsturneer, da det ikke var så mange kunder å finne i Nordfjord. Barna vasket og ryddet, mens foreldrene tok i mot kunder og skrev avtaler. Noen av kundene ble omgangsvenner av familien.

– Jeg hadde en streng pappa som lærte oss at vi måtte jobbe og tjene egne penger. Selv var han en duracellkanin, som alltid har jobbet eller hatt et prosjekt på gang, gjerne 17 timer i døgnet. I dag kan pappa og jeg gjerne ha en diskusjon eller uenighet, men vi skværer alltid opp. Han synes det er gøy at jeg har valgt båtbransjen.

Å flyte inn Strynebukta i et stykke italiensk håndverk til 10 eller 20 millioner kroner er noe familien Lefdal er blitt vant til. Også her har selvsagt blikkene vært mange og lange. Litt jantelov har det vært på det lille hjemstedet, men ikke mer enn at det har vært til å leve med.

– Jeg føler at det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt. Den som kjøper en stor fritidsbåt setter pengene i aktivitet. Du er med å skape arbeidsplasser og aktivitet rundt båten du eier. Og ikke minst bidrar du med en solid sum med moms til staten. Millioner. Det hadde du ikke gjort om pengene sto i banken. Å realisere drømmer er bra for samfunnet.

Fjordfolk

Om hun vekker oppsikt i Stryn, så vekket hun også oppsikt i Kristiansand. Sammen med to venninner la hun til kai med nettopp en Riva Rivarama 44 under festivalen Palmesus i fjor sommer.

– Ble det nachspiel på båten?

– Nei, er du gal, det tør jeg ikke.

Dagen etterpå ble det stiv kuling. Og de skulle kjøre videre i retning Nordfjordeid, noe som innebærer å runde Lista.

– Det er solide båter, så det er ikke noe problem. Men det er klart du holder deg litt ekstra fast i fire meter høye bølger. Og det ble et par sjøsyke gjester om bord.

Når hun tar steget over på bryggen er hun som 24-åringer flest. Trener litt, fester litt og utforsker Oslo. Målet er å komme seg inn på boligmarkedet. Og det er ikke lett. Frem til jul bodde hun i en av båtene som familien disponerer. Miriam er yngst i søskenflokken, med en søster i Oslo og en bror som har startet restaurant og kaffebar i Stryn. Hele oppveksten var hun aktiv, med motocross, fotball, håndball og hest på timeplanen. Om sommeren var det selvsagt båt og vannscooter. I dag nøyer hun seg med en topptur. Forrige helg var hun på Glitteregga, en frisk tur opp mot 1.297 meter. Toppen ligger i hjemtraktene, mellom Nordfjord og Hornindalsvatnet.

Familien har alltid vært knyttet til fjorden. Bestefaren etablerte en av distriktets første cruisehavner, i Olden, som ligger litt lenger inn i fjorden fra Stryn. Senere har familien brygget seg opp penger på salg og distribusjon av Ringnes-produkter i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal over mange år. Det heleide selskapet Nor Drikk distribuerer 25 millioner liter drikkevarer hvert år. For 2017 var resultatet 6,5 millioner kroner. Virksomheten som bestefaren i sin tid startet opp lever også videre og familien er skipsagent for nesten 100 cruiseanløp årlig.

– Vi kan ikke sentralisere alt

Men det er fritidsbåter som får familien til å samles og smile. Gjennom nesten 20 år har faren John Olav representert Ferretti i Norge.

– Det begynte med at han skulle kjøpe seg en båt, ler Miriam.

Dialekten og hjertet er fortsatt i Stryn. Unge Lefdal er nesten litt brydd over å ha forlatt bygda til fordel for Oslo. For alle kan ikke flytte til hovedstaden.

– Jeg er veldig opptatt av at vi har folk som tør å satse selv om de bor på mindre steder. Vi kan ikke sentralisere alt. Nå ser vi at turistnæringen skyter fart og da er vi veldig avhengig av at vi har driftige folk ute i landet som tør å satse på nye næringer. Nå har jeg jo selv flyttet til Oslo, men kanskje flytter jeg tilbake en dag.

Studietiden brukte hun på Vestlandet hvor hun studerte økonomi ved Høyskolen i Bergen. Da tiden var kommet for bacheloroppgave var det naturlig å skrive om båt.

– Jeg skrev om hvordan gode relasjoner kan bidra til vekst. Relasjoner til kundene, til leverandører og samarbeidspartnere.

Selv om hun kanskje en og annen gang er blitt referert til som «kvinnelig kaptein» så har hun til gode å oppleve motstand fra den mannsdominerte bransjen.

– Jeg har ikke opplevd å bli sett ned på. Men jeg er også veldig bevisst på at jeg har mye å lære av de som har vært lenge i bransjen. Jeg har tenkt til å fortsette i denne jobben og om en del år kan jeg kanskje bli en av flere kvinnelige veteraner.

Vi har forlatt kaffekoppen ved Rivabordet og forflyttet oss til sofaen om bord i Ferrettien. Yachtselgeren fra Stryn raser gjennom den lange listen med ekstrautstyr, mens hun viser oss rundt i fartøyet. Drømmen er virkelig, men den koster litt. Visningen er over. Vi går i land. Glidelåsen på kalesjen går ned.

Og vi glemte å spørre om driftskostnadene.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 16.03.

Miriam Lefdal

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Jeg har nettopp vært student og sett hvordan unge straffes for å jobbe. Hvis du fullfører heltidsstudier, men likevel har kapasitet til å jobbe så risikerer du å miste stipend. Det må gå an å finne bedre ordninger. Det andre jeg ville tatt opp er sentralisering. Alle kan ikke flytte til Oslo, vi må ha verdiskapning i distriktene.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Jeg har fått erfare hva som skal til av søknader, kurs og godkjennelser for å få skjenkebevilling ombord på en charterbåt. Det kan jeg si, vi har nok lover og regler i Norge.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Gunnhild Stordalen med «Det store bildet». Jeg er ingen lesehest men denne boken slukte jeg. Hun er et stort forbilde.

Hva er din dårligste investering?

Jeg er nok for ung til å ha gjort noen investeringer av betydning.

Hva er ditt drømmereisemål?

Lofoten. Med båt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
20:32 Ullevålseter tapte til rivalen på nest siste etappe19:54 Harry og Megan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»19:24 Karl Sundby er død19:09 Pløyefritt landbruk: – Det er jo folk som ler18:32 Poengtap for Arsenal i PL-runde preget av VAR18:25 Finansministeren avviser britisk tilpasning til EU-regler18:23 Carlsen spilte remis også mot Anand: – Ingen god følelse å spille så dårlig18:07 Poengtap for Manchester City i ellevill kamp med VAR-drama18:07 PST vil avhøre terrorsiktet kvinne så snart som mulig17:55 Nytt er billigst: – Fryktelig frustrerende17:54 Ny app gjør det mulig å søke på ansikter17:28 Drømmeåpning for Haaland, hattrick sikret seieren for Borussia Dortmund17:09 Terrorsiktet kvinnes forsvarer varsler pressekonferanse17:00 Brann i leilighetskompleks – tre til legevakten16:59 Seneskade i brystmuskelen, alpinsesongen over for Sejersted16:50 Død mann i Skien obduseres mandag16:50 Iran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina16:50 Elvenes om regjeringskrisen: Det kan ikke fortsette16:46 Overstyrmann slakter sikkerheten på Bastøferga16:34 Stor snøskredfare i ni regioner16:32 Norge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31 Tatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36 Fikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24 Politiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24 Gazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14 Haaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13 FN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34 Mann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26 Utfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24 Rød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00 Macron måtte forlate teater med politieskorte13:46 Mye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39 Berømt Paris-kafé rammet av brann13:04 Tyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49 PST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39 Bolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15 Fire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38 Sju savnet etter skred i Himalaya11:37 PST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19 Lysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18 Ropstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57 Erdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35 Dominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19 Kvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10 Utbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36 Klimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07 Én siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57 Forskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15 Store klimautslipp fra Australias branner07:09 Mann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46 Terrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32 Aftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17 Alkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00 Dette skjer i dag05:53 Mann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30 Dette skjedde i natt05:13 Forsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47 Mann påkjørt av trikken i Trondheim04:46 Lærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39 Brannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23 Regn dynker skogbranner øst i Australia03:52 Byrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35 Stadig færre barn i Bygde-Norge02:41 Ventura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04 Jagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04 Johnson inviterer til brexit-feiring00:36 Trump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34 Boeing har funnet ny 737 Max-feil23:09 Jury utpekt i Weinstein-saken22:43 Person død etter vold22:37 Frykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15 En person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28 Anne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55 Frp-exit kan utløse lederstrid20:13 Motedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51 Brutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42 Medier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41 Forskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52 Mistenkelig dødsfall i Skien18:36 Togsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12 Durek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46 Annonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37 Hjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03 Mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00 Frps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46 Norges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29 Lavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26 Thunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16 TV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51 Ung mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51 Norsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22 Skal rydde opp i svensk langrennskaos13:22 Åtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20 Mann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20 Overgrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07 Krisemøte mandag for å redde regjeringen12:24 Gjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23 Japansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22 NASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04 Sejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall
Siste nytt
20:32SportUllevålseter tapte til rivalen på nest siste etappe19:54VerdenHarry og Megan skal ikke lenger omtales som «kongelige høyheter»19:24KulturKarl Sundby er død19:09Helse og livsstilPløyefritt landbruk: – Det er jo folk som ler18:32SportPoengtap for Arsenal i PL-runde preget av VAR18:25MakroøkonomiFinansministeren avviser britisk tilpasning til EU-regler18:23SportCarlsen spilte remis også mot Anand: – Ingen god følelse å spille så dårlig18:07SportPoengtap for Manchester City i ellevill kamp med VAR-drama18:07NorgePST vil avhøre terrorsiktet kvinne så snart som mulig17:55Helse og livsstilNytt er billigst: – Fryktelig frustrerende17:54TeknologiNy app gjør det mulig å søke på ansikter17:28SportDrømmeåpning for Haaland, hattrick sikret seieren for Borussia Dortmund17:09NorgeTerrorsiktet kvinnes forsvarer varsler pressekonferanse17:00NorgeBrann i leilighetskompleks – tre til legevakten16:59SportSeneskade i brystmuskelen, alpinsesongen over for Sejersted16:50NorgeDød mann i Skien obduseres mandag16:50VerdenIran sender svarte bokser fra nedskutt fly til Ukraina16:50PolitikkElvenes om regjeringskrisen: Det kan ikke fortsette16:46NorgeOverstyrmann slakter sikkerheten på Bastøferga16:34NorgeStor snøskredfare i ni regioner16:32SportNorge nummer to uten Thingnes Bø – Fourcade og Frankrike vant enkelt16:31NorgeTatt med ekplosiver på Karl Johan, risikerer seks års fengsel15:36Helse og livsstilFikk en sønn som ikke var som «andre barn» – siden har han reddet hundrevis15:24NorgePolitiet har åpnet drapsetterforskning i Hov15:24SportGazzaniga reddet straffe og Tottenham-poeng15:14SportHaaland starter på benken – Kan få sin Bundesliga-debut15:13VerdenFN: Den utenlandske innblandingen i Libya må stanse14:34NorgeMann tiltalt for å ha voldtatt stedatter i 200914:26SportUtfor: Kilde mistet pallplassen mot slutten – Feuz heiet fram til seier14:24SportRød slapp med skrekken, ingen alvorlig skade14:00VerdenMacron måtte forlate teater med politieskorte13:46NorgeMye nedbør og jordskredfare i Nordland, Trøndelag og på Vestlandet13:39VerdenBerømt Paris-kafé rammet av brann13:04VerdenTyrkia har deportert IS-mistenkt kvinne og hennes tre barn til Tyskland12:49NorgePST etter pågripelsen av terrorsiktet kvinne: – Endrer ikke trusselbildet i Norge12:39SportBolsjunov best i Nove Mesto, Røthe på pallen12:15NorgeFire personer siktet etter at 34-åring døde etter vold på institusjon i Søndre Land11:38VerdenSju savnet etter skred i Himalaya11:37NorgePST vil gjennomføre avhør av den terrorsiktede kvinnen11:19PolitikkLysbakken roser regjeringen for å ha hentet hjem norsk familie fra Syria11:18PolitikkRopstad utelukker reforhandlinger om regjeringsplattformen10:57VerdenErdogan hevder Europa vil bli rammet av terror hvis Libyas regjering faller10:35SportDominerende Johaug-seier i Nove Mesto, vant med over halvminuttet09:19PengerKvinne fra Sunnmøre må betale ektemannen 800.000 kroner i erstatning for svindel09:10NorgeUtbygger dømt til å kjøpe tilbake hus bygd på søppelfylling i Skedsmo08:36NorgeKlimaforskeren: – Hver dag venter jeg på vinteren, men den kommer aldri08:07NorgeÉn siktet etter dødsfall på institusjon i Søndre Land07:57VerdenForskere: Langt flere trolig smittet av lungevirus i Kina enn hva myndighetene oppgir07:15VerdenStore klimautslipp fra Australias branner07:09VerdenMann skutt og alvorlig skadd i Sverige06:46NorgeTerrorsiktet kvinne pågrepet på Gardermoen06:32NorgeAftenposten: Regjeringskrise kan utløse lederdebatt i Frp06:17ReiseAlkoholstrømmen strupes ved spanske feriefavoritter06:00NorgeDette skjer i dag05:53NorgeMann dømt for overgrep mot samboerens datter05:30NorgeDette skjedde i natt05:13NorgeForsikringsselskaper vil kreve egenandeler refundert etter parkeringshusbrann04:47NorgeMann påkjørt av trikken i Trondheim04:46VerdenLærere saksøker flyselskap for dumping av drivstoff04:39NorgeBrannvesenet i Oslo hadde 9.400 unødvendige utrykninger i fjor04:23VerdenRegn dynker skogbranner øst i Australia03:52NorgeByrådet i Oslo vil sikre helsehjelp til personer uten oppholdstillatelse03:35NorgeStadig færre barn i Bygde-Norge02:41SportVentura hentet seg inn etter dobbeltbogey i California02:04NorgeJagland: Kvinnene bør hentes hjem02:04VerdenJohnson inviterer til brexit-feiring00:36VerdenTrump ber Irans øverste leder være forsiktig med hva han sier23:34VerdenBoeing har funnet ny 737 Max-feil23:09VerdenJury utpekt i Weinstein-saken22:43NorgePerson død etter vold22:37NorgeFrykter rådyr jakt etter at Statskog solgte eiendom for 9,6 millioner22:15NorgeEn person skadd da svovelsyre lekket ut i Oslo21:28NorgeAnne-Elisabeth Hagens ektemann har sendt politiet en rekke eposter20:55NorgeFrp-exit kan utløse lederstrid20:13KulturMotedesigneren Jean-Paul Gaultier gir seg19:51SportBrutal EM-knockout av Norge over Ungarn19:42NorgeMedier: IS-siktet kvinne er på vei til Norge19:41VerdenForskere kan ha knekt koden for det første liv på Jorden18:52NorgeMistenkelig dødsfall i Skien18:36NorgeTogsporet mellom Drammen og Asker åpnet for trafikk18:12NorgeDurek Verrett sier han har satt Märtha Louise i forlegenhet17:46Helse og livsstilAnnonse vekker oppsikt: «Magisk katt» ba selv om å bli solgt16:37NorgeHjem fra IS: – Dette er barn som må inviteres til bursdager16:03NorgeMann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen16:00NorgeFrps Jon Helgheim kritiserer mediedekningen av den IS-siktede kvinnen15:46SportNorges seiersrekke i stafett fortsetter etter voldsom opphenting15:29VerdenLavrov gir USA skylden for at verdenssituasjonen er blitt mer anspent14:26VerdenThunberg: – Til nå har vi ikke sett noe som helst tegn på handling14:16KulturTV-stjernen Derek Fowlds døde i dag13:51NorgeUng mann med gjengtilhørighet siktet i Prinsdal-saken13:51SportNorsk trio til finale i slopestyle friski i Italia13:22SportSkal rydde opp i svensk langrennskaos13:22PolitikkÅtte av ti afroamerikanere mener Trump er rasist13:20VerdenMann pågrepet for å ha stjålet 12 milliarder passord13:20NorgeOvergrepsdømt mann dømt igjen for overgrep mot fosterbarn13:07PolitikkKrisemøte mandag for å redde regjeringen12:24KulturGjellestadskipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid12:23VerdenJapansk domstol beordrer stenging av reaktor12:22VerdenNASA: 2019 var det nest varmeste året på over 100 år12:04SportSejersted pådro seg hjernerystelse etter stygt fall
Populært