Meny

– Det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt

NY OPTIMISME: Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding om rekordinteresse. Og Miriam Lefdal (24) prøver å selge 20 meter med luksus. Foto: Andreas Klemsdal

Skipper, servitør, selger og sjef. 24 år gamle Miriam Lefdal vil få rike nordmenn til å realisere de store båtdrømmene.

un ligger fortøyd ved Aker Brygge og venter på at vårsolen skal titte frem. Blikkene er mange og lange. Men for de fleste er hun uoppnåelig. Og kanskje litt stor. 49 tonn med vann måtte flytte seg da hun ble sjøsatt fra verftet i fjor. Til gjengjeld rommer hun mye. Tre kabiner og tre bad. Under dekk sitter 2.400 arbeidsvillige hestekrefter og over dem et kjøkken som har alt fra vinskap til isbitmaskin. Prisen er også solid. 29 millioner kroner. Like mye som en lang strandlinje i Blindleia. Eller en bybanevogn i Bergen. Eller 60 lærerlønninger i en norsk forstad. Men så får du også en ekte italiener. En Ferretti 670.

– Vi tror det er blitt flere nordmenn som kan kjøpe båter av en slik størrelse i dag, sier Miriam Lefdal til Finansavisen.

Hytte på sjøen

Hun kom susende over fjellet fra Stryn i fjor og inntok Oslos båtbransje. Nå åpner hun døren til salgskontoret på Tjuvholmen. Dreamline Yachts, står det på ringeklokken. Det er her drømmer skal realiseres. Kontoret forhandler merker som Ferretti, Riva og Pershing. Møtebordet er selvsagt utført i mahogni, og ser ut som dekket på en Riva. Herfra har Lefdal båtbransjens tøffeste salgsjobb. 24-åringen skal overbevise toppadvokater og eiendomsmilliardærer om at de bør bruke avsindinge summer på en hytte på sjøen.

– Du må behandle alle likt, du må ta i mot alle på en god måte. For du vet aldri hvem som har penger. Det er faktisk umulig å vite.

SKIPPER'N: Miriam Lefdal kan mer enn å holde visninger. Hun er skipper og har det internasjonale sertifikatet D5LA. Det betyr at hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester. Foto: Andreas Klemsdal

I tillegg til å styre Oslokontoret til båtforhandleren er Lefdal også daglig leder av aksjeselskapet Riva Italia som driver charterutleie, både av skipet Riva Italia på 135 fot, men også båtene som ligger under Dreamline Yachts.

Les også: Offensiv båtsatsing i Bergen

– Du trenger ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder

Båtfeberen har hun arvet av faren. Det var han, John Olav Lefdal, som i 1999 fikk agenturet på Ferretti etter å ha trålet markedet på jakt etter den perfekte fritidsbåten. Siden har familien solgt rundt 50 båter. Far har fortsatt en hånd på roret, innrømmer datteren, men han har base i Nordfjordeid og i mange år forsøkt å selge italiensk luksus derfra. Men det er jo i Oslo at kundene er. Og nå blir det ekspansjon.

– Vi har fått rettighetene til Sverige og Danmark, i tillegg til Norge. Nå er vi på jakt etter gode samarbeidspartnere, vi får mer å gjøre. Dreamline Yachts ekspanderer og det blir utrolig spennende, sier Lefdal.

Kvinner i båtbransjen er like sjeldne som spekkhoggere i Oslofjorden. Men ta en titt over baugen og du vil se at flere er på vei. Lefdal har kurs som fritidsskipper, med det internasjonale sertifikatet D5LA. Hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester.

– Det er ikke mange av oss i bransjen, men jeg håper vi kan få med flere. Jeg har fått mye oppmerksomhet for den rollen jeg har tatt, selv om jeg har jobbet under ett år. Vi har mye å jobbe med. Du trenger for eksempel ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder.

– Kan ta to år å selge en båt

En og annen verdensstjerne har latt seg imponere. En av båtene de disponerer, en Riva Rivarama 44, lå i hele fjor utenfor luksushotellet The Thief, klar til å frakte viktige gjester ut på fjorden. Da kan Lefdal ha rollen som både skipper og servitør.

Nå hopper båtbransjen ut i en ny sesong. Metallet er blankpolert og de røde løperne rullet ut. Folk kommer langveisfra for å se på båter som de kanskje har råd til neste år. «Sjøen for alle» ved Norges Varemesse på Lillestrøm åpnet på onsdag. Med årene har det også dukket opp flere arrangementer samme uke. Det er båtmesser også i Vindfangerbukta i Drøbak og i Leangbukta i Asker.

En Ferretti 670 er litt for stor til å bli løftet på en tilhenger og dyttet gjennom Vålerengatunnelen, så den må man til Aker Brygge for å se. Unge Lefdal vil være høyt og lavt. På Lillestrøm vil hun vise frem to Riva-båter, samtidig som det skjer ting på Aker Brygge.

– Du selger ikke båter som våre på en uke, eller i løpet av en båtmesse. Det kan ta et år. Eller to. Det handler om relasjoner.

Les også: Gode tider i båtbransjen

– Finanskrisen var krevende for alle

Den norske båtbransjen kommer fra tøffe tider. Etter jubelår på midten av 2000-tallet fikk bransjen finanskrisen rett i baugen. Mange aktører gikk under.

– Finanskrisen var krevende for alle. Det var tøft for Ferretti Group og det var tøft for oss som forhandler. Ja, det var en prøvelse for hele båtbransjen. Min far jobbet steinhardt for å holde det gående.

Dreamline Yachts kan selge fra en til fem båter i året. Båtene koster fra 3 millioner og opptil nesten hva som helst.

Nå er det ny optimisme på vei inn fjorden. Fjorårets varme sommer gjorde underverker. Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding der de hevder at båtinteressen nå er på samme nivå som før finanskrisen.

For flåten må fornyes.

– Vi har troen på en opptur nå. Det ble solgt veldig lite båter på begynnelsen av dette tiåret. Det gjør at de som i dag vil skaffe seg en båt må velge mellom enten å kjøpe nytt, eller å kjøpe noe som er relativt gammelt. Vi tror mange da velger nytt.

– Mer akseptert å unne seg en solid båt

Egentlig har hun vært båtselger så lenge hun kan huske. Feriene langs kysten bar ofte preg av å være salgsturneer, da det ikke var så mange kunder å finne i Nordfjord. Barna vasket og ryddet, mens foreldrene tok i mot kunder og skrev avtaler. Noen av kundene ble omgangsvenner av familien.

– Jeg hadde en streng pappa som lærte oss at vi måtte jobbe og tjene egne penger. Selv var han en duracellkanin, som alltid har jobbet eller hatt et prosjekt på gang, gjerne 17 timer i døgnet. I dag kan pappa og jeg gjerne ha en diskusjon eller uenighet, men vi skværer alltid opp. Han synes det er gøy at jeg har valgt båtbransjen.

Å flyte inn Strynebukta i et stykke italiensk håndverk til 10 eller 20 millioner kroner er noe familien Lefdal er blitt vant til. Også her har selvsagt blikkene vært mange og lange. Litt jantelov har det vært på det lille hjemstedet, men ikke mer enn at det har vært til å leve med.

– Jeg føler at det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt. Den som kjøper en stor fritidsbåt setter pengene i aktivitet. Du er med å skape arbeidsplasser og aktivitet rundt båten du eier. Og ikke minst bidrar du med en solid sum med moms til staten. Millioner. Det hadde du ikke gjort om pengene sto i banken. Å realisere drømmer er bra for samfunnet.

Fjordfolk

Om hun vekker oppsikt i Stryn, så vekket hun også oppsikt i Kristiansand. Sammen med to venninner la hun til kai med nettopp en Riva Rivarama 44 under festivalen Palmesus i fjor sommer.

– Ble det nachspiel på båten?

– Nei, er du gal, det tør jeg ikke.

Dagen etterpå ble det stiv kuling. Og de skulle kjøre videre i retning Nordfjordeid, noe som innebærer å runde Lista.

– Det er solide båter, så det er ikke noe problem. Men det er klart du holder deg litt ekstra fast i fire meter høye bølger. Og det ble et par sjøsyke gjester om bord.

Når hun tar steget over på bryggen er hun som 24-åringer flest. Trener litt, fester litt og utforsker Oslo. Målet er å komme seg inn på boligmarkedet. Og det er ikke lett. Frem til jul bodde hun i en av båtene som familien disponerer. Miriam er yngst i søskenflokken, med en søster i Oslo og en bror som har startet restaurant og kaffebar i Stryn. Hele oppveksten var hun aktiv, med motocross, fotball, håndball og hest på timeplanen. Om sommeren var det selvsagt båt og vannscooter. I dag nøyer hun seg med en topptur. Forrige helg var hun på Glitteregga, en frisk tur opp mot 1.297 meter. Toppen ligger i hjemtraktene, mellom Nordfjord og Hornindalsvatnet.

Familien har alltid vært knyttet til fjorden. Bestefaren etablerte en av distriktets første cruisehavner, i Olden, som ligger litt lenger inn i fjorden fra Stryn. Senere har familien brygget seg opp penger på salg og distribusjon av Ringnes-produkter i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal over mange år. Det heleide selskapet Nor Drikk distribuerer 25 millioner liter drikkevarer hvert år. For 2017 var resultatet 6,5 millioner kroner. Virksomheten som bestefaren i sin tid startet opp lever også videre og familien er skipsagent for nesten 100 cruiseanløp årlig.

– Vi kan ikke sentralisere alt

Men det er fritidsbåter som får familien til å samles og smile. Gjennom nesten 20 år har faren John Olav representert Ferretti i Norge.

– Det begynte med at han skulle kjøpe seg en båt, ler Miriam.

Dialekten og hjertet er fortsatt i Stryn. Unge Lefdal er nesten litt brydd over å ha forlatt bygda til fordel for Oslo. For alle kan ikke flytte til hovedstaden.

– Jeg er veldig opptatt av at vi har folk som tør å satse selv om de bor på mindre steder. Vi kan ikke sentralisere alt. Nå ser vi at turistnæringen skyter fart og da er vi veldig avhengig av at vi har driftige folk ute i landet som tør å satse på nye næringer. Nå har jeg jo selv flyttet til Oslo, men kanskje flytter jeg tilbake en dag.

Studietiden brukte hun på Vestlandet hvor hun studerte økonomi ved Høyskolen i Bergen. Da tiden var kommet for bacheloroppgave var det naturlig å skrive om båt.

– Jeg skrev om hvordan gode relasjoner kan bidra til vekst. Relasjoner til kundene, til leverandører og samarbeidspartnere.

Selv om hun kanskje en og annen gang er blitt referert til som «kvinnelig kaptein» så har hun til gode å oppleve motstand fra den mannsdominerte bransjen.

– Jeg har ikke opplevd å bli sett ned på. Men jeg er også veldig bevisst på at jeg har mye å lære av de som har vært lenge i bransjen. Jeg har tenkt til å fortsette i denne jobben og om en del år kan jeg kanskje bli en av flere kvinnelige veteraner.

Vi har forlatt kaffekoppen ved Rivabordet og forflyttet oss til sofaen om bord i Ferrettien. Yachtselgeren fra Stryn raser gjennom den lange listen med ekstrautstyr, mens hun viser oss rundt i fartøyet. Drømmen er virkelig, men den koster litt. Visningen er over. Vi går i land. Glidelåsen på kalesjen går ned.

Og vi glemte å spørre om driftskostnadene.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 16.03.

Miriam Lefdal

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Jeg har nettopp vært student og sett hvordan unge straffes for å jobbe. Hvis du fullfører heltidsstudier, men likevel har kapasitet til å jobbe så risikerer du å miste stipend. Det må gå an å finne bedre ordninger. Det andre jeg ville tatt opp er sentralisering. Alle kan ikke flytte til Oslo, vi må ha verdiskapning i distriktene.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Jeg har fått erfare hva som skal til av søknader, kurs og godkjennelser for å få skjenkebevilling ombord på en charterbåt. Det kan jeg si, vi har nok lover og regler i Norge.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Gunnhild Stordalen med «Det store bildet». Jeg er ingen lesehest men denne boken slukte jeg. Hun er et stort forbilde.

Hva er din dårligste investering?

Jeg er nok for ung til å ha gjort noen investeringer av betydning.

Hva er ditt drømmereisemål?

Lofoten. Med båt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
09:33 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy09:21 – 27 soldater drept av IS i Syria09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling09:05 Assange-bilde hengt opp i Bergen08:56 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan05:12 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41 Brannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01 Nordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01 Over 20 grader i flere fylker22:54 Drama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49 Warren krever Trump stilt for riksrett22:33 Brannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58 Slanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48 Norge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46 Kristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53 California-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00 Faren over etter togavsporing i Sverige18:31 20 år siden massakren på Columbine18:23 Røde Kors: Roligste påske på fem år18:19 Trump hyller libysk krigsherre17:53 Fransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41 To personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42 Kim og Putin møtes i Vladivostok16:23 Barn satt fast i handlevogn16:01 Demokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57 To av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52 Djokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49 Brannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49 Mange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44 To mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27 TV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24 Demonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04 180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02 SVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38 Klopp føler med City13:30 Økning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06 EU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57 Avis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51 De superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43 Indisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35 Egyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34 Tønnesen klar til dyst i Europa12:07 Russland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05 Norge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57 Kvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50 Equinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49 Solskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28 Fransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16 Protestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08 Hest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00 Fernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53 MLS skal utvides til 30 lag10:44 Taliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17 Capitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13 Macron møter UNESCO om Notre-Dame09:58 FN evakuerer flyktninger fra Libya09:48 Everton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35 13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29 Redd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13 Ajax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55 Ramsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36 Elev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34 Folk bes om å samle jervebæsj08:21 Riise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18 Ecuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00 Statue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20 Trump skal møte Japans kommende keiser06:00 Søstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:27 Strid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05 Fange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44 Uber har sikret investeringer i milliardklassen04:29 Russebråk flere steder i landet03:26 92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02 Mann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45 Andersen ferdig i Sør-Korea02:03 Tre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42 Malis statsminister trekker seg
Siste nytt
09:33SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy09:21Verden– 27 soldater drept av IS i Syria09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling09:05NorgeAssange-bilde hengt opp i Bergen08:56VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan05:12NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:41NorgeBrannvesenet går brannvakt på Sørlandet i natt02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb01:01VerdenNordirsk politi gir ut video av mistenkt drapsmann00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje23:01NorgeOver 20 grader i flere fylker22:54SportDrama i Premier League-jakten: Norwich og Leeds snublet som storfavoritter22:49VerdenWarren krever Trump stilt for riksrett22:33NorgeBrannvesenet går brannvakt på fjellet i Bergen i natt21:58VerdenSlanger regjerer på presidentkontoret i Liberia20:48SportNorge fikk finsk juling i 0-7-tap: – Slipper inn for lette mål20:46VerdenKristne markerte Jesu vei til korset i Jerusalems gamleby20:32NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje19:53VerdenCalifornia-par fikk livsvarig for tortur av egne barn19:00VerdenFaren over etter togavsporing i Sverige18:31Verden20 år siden massakren på Columbine18:23NorgeRøde Kors: Roligste påske på fem år18:19VerdenTrump hyller libysk krigsherre17:53VerdenFransk toppolitiker tapte injuriesøksmål17:41NorgeTo personer lettere skadd i saksangrep i Oslo16:42VerdenKim og Putin møtes i Vladivostok16:23NorgeBarn satt fast i handlevogn16:01VerdenDemokratene krever usladdet Mueller-rapport15:57NorgeTo av tre nordmenn mener barn av IS-krigere bør hentes hjem15:52SportDjokovic med sjokktap i Monte Carlo14:49NorgeBrannen på Løvstakken i Bergen er under kontroll14:49NorgeMange vil ha bedre kontroll med snøscootere14:44VerdenTo mistenkte spioner fra Emiratene er pågrepet i Tyrkia14:27VerdenTV 4: IS-kriger Michael Skråmos barn kan hentes til Irak14:24VerdenDemonstrasjoner ved Heathrow roligere enn fryktet14:04Verden180.000 bier i Notre-Dame er funnet i live14:02SportSVT: Lundqvist står i mål for Sverige i VM13:38SportKlopp føler med City13:30NorgeØkning for Turistforeningen i Sylan og Trollheimen13:06VerdenEU fordømmer drap på journalist i Nord-Irland12:57SportAvis: Hazard blir Real-klar om få dager12:51VerdenDe superrikes katedral-donasjoner høster kraftig kritikk12:43VerdenIndisk mann kappet av seg fingeren etter å ha stemt på feil parti12:35VerdenEgyptere stemmer over grunnlovsendring som lar Sisi sitte til 203012:34SportTønnesen klar til dyst i Europa12:07VerdenRussland mener Mueller-rapporten ikke beviser innblanding12:05SportNorge møter Sør-Afrika i VM-generalprøve11:57VerdenKvinnelig journalist drept i opptøyer i Nord-Irland11:50NorgeEquinor og partnerne investerer milliarder i Aserbajdsjan11:49SportSolskjær med tøffe krav til spillerne: – Noen trenger en virkelighetssjekk11:28VerdenFransk politi ber om hastemøte etter flere selvmord blant politifolk11:16VerdenProtestbevegelsen i Sudan skal kunngjøre sivilt styre11:08NorgeHest berget opp av isen med helikopter på Finnskogen11:00VerdenFernando flyktet fra Venezuela: – Absolutt alt der er korrupt10:53SportMLS skal utvides til 30 lag10:44VerdenTaliban-samtaler utsatt på ubestemt tid10:17SportCapitals' nøkkelspiller Oshie skadd10:13VerdenMacron møter UNESCO om Notre-Dame09:58VerdenFN evakuerer flyktninger fra Libya09:48SportEverton-sjefen advarer Solskjær: – Vi kan gjøre det virkelig tøft for dem09:35Verden13 døde da kirketak kollapset i Sør-Afrika09:29VerdenRedd Barna: Hent barna hjem fra Syria09:13SportAjax-spillerne får frihelg foran Tottenham-møte08:55SportRamsey kan ha spilt sin siste Arsenal-kamp08:36VerdenElev i Bangladesh skal ha blitt brent i hjel på ordre fra rektor08:34NorgeFolk bes om å samle jervebæsj08:21SportRiise møtte Messi i 2007: – Prestert på dette nivået i 10-15 år08:18VerdenEcuadors eks-utenriksminister anklages for oppvigleri og kobles til WikiLeaks08:00VerdenStatue av Johnny Cash skal opp i kongressen06:20VerdenTrump skal møte Japans kommende keiser06:00VerdenSøstre trygler om hjelp etter flukt fra Saudi-Arabia05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:27VerdenStrid om hva Mueller-rapporten forteller om Trump05:05NorgeFange fikk penger fra Nav mens han var på rømmen fra fengsel04:44VerdenUber har sikret investeringer i milliardklassen04:29NorgeRussebråk flere steder i landet03:26Verden92-åring tiltalt for å ha vært SS-vakt i Tyskland03:02NorgeMann dømt til fengsel for å laste ned overgrepsmateriale av barn02:45SportAndersen ferdig i Sør-Korea02:03NorgeTre turister havnet i havet – tankskip etterforskes01:42VerdenMalis statsminister trekker seg
Populært