Meny

– Det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt

NY OPTIMISME: Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding om rekordinteresse. Og Miriam Lefdal (24) prøver å selge 20 meter med luksus. Foto: Andreas Klemsdal

Skipper, servitør, selger og sjef. 24 år gamle Miriam Lefdal vil få rike nordmenn til å realisere de store båtdrømmene.

un ligger fortøyd ved Aker Brygge og venter på at vårsolen skal titte frem. Blikkene er mange og lange. Men for de fleste er hun uoppnåelig. Og kanskje litt stor. 49 tonn med vann måtte flytte seg da hun ble sjøsatt fra verftet i fjor. Til gjengjeld rommer hun mye. Tre kabiner og tre bad. Under dekk sitter 2.400 arbeidsvillige hestekrefter og over dem et kjøkken som har alt fra vinskap til isbitmaskin. Prisen er også solid. 29 millioner kroner. Like mye som en lang strandlinje i Blindleia. Eller en bybanevogn i Bergen. Eller 60 lærerlønninger i en norsk forstad. Men så får du også en ekte italiener. En Ferretti 670.

– Vi tror det er blitt flere nordmenn som kan kjøpe båter av en slik størrelse i dag, sier Miriam Lefdal til Finansavisen.

Hytte på sjøen

Hun kom susende over fjellet fra Stryn i fjor og inntok Oslos båtbransje. Nå åpner hun døren til salgskontoret på Tjuvholmen. Dreamline Yachts, står det på ringeklokken. Det er her drømmer skal realiseres. Kontoret forhandler merker som Ferretti, Riva og Pershing. Møtebordet er selvsagt utført i mahogni, og ser ut som dekket på en Riva. Herfra har Lefdal båtbransjens tøffeste salgsjobb. 24-åringen skal overbevise toppadvokater og eiendomsmilliardærer om at de bør bruke avsindinge summer på en hytte på sjøen.

– Du må behandle alle likt, du må ta i mot alle på en god måte. For du vet aldri hvem som har penger. Det er faktisk umulig å vite.

SKIPPER'N: Miriam Lefdal kan mer enn å holde visninger. Hun er skipper og har det internasjonale sertifikatet D5LA. Det betyr at hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester. Foto: Andreas Klemsdal

I tillegg til å styre Oslokontoret til båtforhandleren er Lefdal også daglig leder av aksjeselskapet Riva Italia som driver charterutleie, både av skipet Riva Italia på 135 fot, men også båtene som ligger under Dreamline Yachts.

Les også: Offensiv båtsatsing i Bergen

– Du trenger ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder

Båtfeberen har hun arvet av faren. Det var han, John Olav Lefdal, som i 1999 fikk agenturet på Ferretti etter å ha trålet markedet på jakt etter den perfekte fritidsbåten. Siden har familien solgt rundt 50 båter. Far har fortsatt en hånd på roret, innrømmer datteren, men han har base i Nordfjordeid og i mange år forsøkt å selge italiensk luksus derfra. Men det er jo i Oslo at kundene er. Og nå blir det ekspansjon.

– Vi har fått rettighetene til Sverige og Danmark, i tillegg til Norge. Nå er vi på jakt etter gode samarbeidspartnere, vi får mer å gjøre. Dreamline Yachts ekspanderer og det blir utrolig spennende, sier Lefdal.

Kvinner i båtbransjen er like sjeldne som spekkhoggere i Oslofjorden. Men ta en titt over baugen og du vil se at flere er på vei. Lefdal har kurs som fritidsskipper, med det internasjonale sertifikatet D5LA. Hun kan føre båter opptil 24 meter, med inntil 12 gjester.

– Det er ikke mange av oss i bransjen, men jeg håper vi kan få med flere. Jeg har fått mye oppmerksomhet for den rollen jeg har tatt, selv om jeg har jobbet under ett år. Vi har mye å jobbe med. Du trenger for eksempel ikke kalle meg kvinnelig kaptein. Kaptein holder.

– Kan ta to år å selge en båt

En og annen verdensstjerne har latt seg imponere. En av båtene de disponerer, en Riva Rivarama 44, lå i hele fjor utenfor luksushotellet The Thief, klar til å frakte viktige gjester ut på fjorden. Da kan Lefdal ha rollen som både skipper og servitør.

Nå hopper båtbransjen ut i en ny sesong. Metallet er blankpolert og de røde løperne rullet ut. Folk kommer langveisfra for å se på båter som de kanskje har råd til neste år. «Sjøen for alle» ved Norges Varemesse på Lillestrøm åpnet på onsdag. Med årene har det også dukket opp flere arrangementer samme uke. Det er båtmesser også i Vindfangerbukta i Drøbak og i Leangbukta i Asker.

En Ferretti 670 er litt for stor til å bli løftet på en tilhenger og dyttet gjennom Vålerengatunnelen, så den må man til Aker Brygge for å se. Unge Lefdal vil være høyt og lavt. På Lillestrøm vil hun vise frem to Riva-båter, samtidig som det skjer ting på Aker Brygge.

– Du selger ikke båter som våre på en uke, eller i løpet av en båtmesse. Det kan ta et år. Eller to. Det handler om relasjoner.

Les også: Gode tider i båtbransjen

– Finanskrisen var krevende for alle

Den norske båtbransjen kommer fra tøffe tider. Etter jubelår på midten av 2000-tallet fikk bransjen finanskrisen rett i baugen. Mange aktører gikk under.

– Finanskrisen var krevende for alle. Det var tøft for Ferretti Group og det var tøft for oss som forhandler. Ja, det var en prøvelse for hele båtbransjen. Min far jobbet steinhardt for å holde det gående.

Dreamline Yachts kan selge fra en til fem båter i året. Båtene koster fra 3 millioner og opptil nesten hva som helst.

Nå er det ny optimisme på vei inn fjorden. Fjorårets varme sommer gjorde underverker. Forhandlerne melder om et rekordstort forhåndssalg. Bransjeforbundet Norboat har sendt ut pressemelding der de hevder at båtinteressen nå er på samme nivå som før finanskrisen.

For flåten må fornyes.

– Vi har troen på en opptur nå. Det ble solgt veldig lite båter på begynnelsen av dette tiåret. Det gjør at de som i dag vil skaffe seg en båt må velge mellom enten å kjøpe nytt, eller å kjøpe noe som er relativt gammelt. Vi tror mange da velger nytt.

– Mer akseptert å unne seg en solid båt

Egentlig har hun vært båtselger så lenge hun kan huske. Feriene langs kysten bar ofte preg av å være salgsturneer, da det ikke var så mange kunder å finne i Nordfjord. Barna vasket og ryddet, mens foreldrene tok i mot kunder og skrev avtaler. Noen av kundene ble omgangsvenner av familien.

– Jeg hadde en streng pappa som lærte oss at vi måtte jobbe og tjene egne penger. Selv var han en duracellkanin, som alltid har jobbet eller hatt et prosjekt på gang, gjerne 17 timer i døgnet. I dag kan pappa og jeg gjerne ha en diskusjon eller uenighet, men vi skværer alltid opp. Han synes det er gøy at jeg har valgt båtbransjen.

Å flyte inn Strynebukta i et stykke italiensk håndverk til 10 eller 20 millioner kroner er noe familien Lefdal er blitt vant til. Også her har selvsagt blikkene vært mange og lange. Litt jantelov har det vært på det lille hjemstedet, men ikke mer enn at det har vært til å leve med.

– Jeg føler at det er blitt mer akseptert å unne seg en solid båt. Den som kjøper en stor fritidsbåt setter pengene i aktivitet. Du er med å skape arbeidsplasser og aktivitet rundt båten du eier. Og ikke minst bidrar du med en solid sum med moms til staten. Millioner. Det hadde du ikke gjort om pengene sto i banken. Å realisere drømmer er bra for samfunnet.

Fjordfolk

Om hun vekker oppsikt i Stryn, så vekket hun også oppsikt i Kristiansand. Sammen med to venninner la hun til kai med nettopp en Riva Rivarama 44 under festivalen Palmesus i fjor sommer.

– Ble det nachspiel på båten?

– Nei, er du gal, det tør jeg ikke.

Dagen etterpå ble det stiv kuling. Og de skulle kjøre videre i retning Nordfjordeid, noe som innebærer å runde Lista.

– Det er solide båter, så det er ikke noe problem. Men det er klart du holder deg litt ekstra fast i fire meter høye bølger. Og det ble et par sjøsyke gjester om bord.

Når hun tar steget over på bryggen er hun som 24-åringer flest. Trener litt, fester litt og utforsker Oslo. Målet er å komme seg inn på boligmarkedet. Og det er ikke lett. Frem til jul bodde hun i en av båtene som familien disponerer. Miriam er yngst i søskenflokken, med en søster i Oslo og en bror som har startet restaurant og kaffebar i Stryn. Hele oppveksten var hun aktiv, med motocross, fotball, håndball og hest på timeplanen. Om sommeren var det selvsagt båt og vannscooter. I dag nøyer hun seg med en topptur. Forrige helg var hun på Glitteregga, en frisk tur opp mot 1.297 meter. Toppen ligger i hjemtraktene, mellom Nordfjord og Hornindalsvatnet.

Familien har alltid vært knyttet til fjorden. Bestefaren etablerte en av distriktets første cruisehavner, i Olden, som ligger litt lenger inn i fjorden fra Stryn. Senere har familien brygget seg opp penger på salg og distribusjon av Ringnes-produkter i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal over mange år. Det heleide selskapet Nor Drikk distribuerer 25 millioner liter drikkevarer hvert år. For 2017 var resultatet 6,5 millioner kroner. Virksomheten som bestefaren i sin tid startet opp lever også videre og familien er skipsagent for nesten 100 cruiseanløp årlig.

– Vi kan ikke sentralisere alt

Men det er fritidsbåter som får familien til å samles og smile. Gjennom nesten 20 år har faren John Olav representert Ferretti i Norge.

– Det begynte med at han skulle kjøpe seg en båt, ler Miriam.

Dialekten og hjertet er fortsatt i Stryn. Unge Lefdal er nesten litt brydd over å ha forlatt bygda til fordel for Oslo. For alle kan ikke flytte til hovedstaden.

– Jeg er veldig opptatt av at vi har folk som tør å satse selv om de bor på mindre steder. Vi kan ikke sentralisere alt. Nå ser vi at turistnæringen skyter fart og da er vi veldig avhengig av at vi har driftige folk ute i landet som tør å satse på nye næringer. Nå har jeg jo selv flyttet til Oslo, men kanskje flytter jeg tilbake en dag.

Studietiden brukte hun på Vestlandet hvor hun studerte økonomi ved Høyskolen i Bergen. Da tiden var kommet for bacheloroppgave var det naturlig å skrive om båt.

– Jeg skrev om hvordan gode relasjoner kan bidra til vekst. Relasjoner til kundene, til leverandører og samarbeidspartnere.

Selv om hun kanskje en og annen gang er blitt referert til som «kvinnelig kaptein» så har hun til gode å oppleve motstand fra den mannsdominerte bransjen.

– Jeg har ikke opplevd å bli sett ned på. Men jeg er også veldig bevisst på at jeg har mye å lære av de som har vært lenge i bransjen. Jeg har tenkt til å fortsette i denne jobben og om en del år kan jeg kanskje bli en av flere kvinnelige veteraner.

Vi har forlatt kaffekoppen ved Rivabordet og forflyttet oss til sofaen om bord i Ferrettien. Yachtselgeren fra Stryn raser gjennom den lange listen med ekstrautstyr, mens hun viser oss rundt i fartøyet. Drømmen er virkelig, men den koster litt. Visningen er over. Vi går i land. Glidelåsen på kalesjen går ned.

Og vi glemte å spørre om driftskostnadene.

Artikkelen ble først publisert i Finansavisen, 16.03.

Miriam Lefdal

Stortingets talerstol blir din. Hvilken sak tar du opp?

Jeg har nettopp vært student og sett hvordan unge straffes for å jobbe. Hvis du fullfører heltidsstudier, men likevel har kapasitet til å jobbe så risikerer du å miste stipend. Det må gå an å finne bedre ordninger. Det andre jeg ville tatt opp er sentralisering. Alle kan ikke flytte til Oslo, vi må ha verdiskapning i distriktene.

Hva bør Norge bruke mindre penger på?

Jeg har fått erfare hva som skal til av søknader, kurs og godkjennelser for å få skjenkebevilling ombord på en charterbåt. Det kan jeg si, vi har nok lover og regler i Norge.

Hvilken bok vil du lese om igjen?

Gunnhild Stordalen med «Det store bildet». Jeg er ingen lesehest men denne boken slukte jeg. Hun er et stort forbilde.

Hva er din dårligste investering?

Jeg er nok for ung til å ha gjort noen investeringer av betydning.

Hva er ditt drømmereisemål?

Lofoten. Med båt.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Ny eksplosjon på Sri Lanka10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34 Mann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21 Fra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38 Over 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33 11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32 Boligbrann i Fredrikstad06:16 Mann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15 Dødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50 Dette skjer i dag05:44 Komiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30 Dette skjedde i natt05:24 Dronning Elizabeth fyller 93 år04:32 Mann omkom i trafikkulykke i Moss04:10 Kreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07 Høyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32 Dødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38 Sorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31 MC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39 Fredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15 Fem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48 KKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25 15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10 Sudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40 Norwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15 Pave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43 Kosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32 Trakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13 Ødegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56 Carlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23 Fem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05 Forbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51 Ghulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15 Hund angrep politi19:43 Sommertemperaturer flere steder påskeaften19:39 Over 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04 Nytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45 Nordmann tilstår drap i Latvia18:11 Sudans protestledere skal møte militærrådet18:06 Skogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43 – «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37 Røde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28 Over 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52 Tripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46 Røde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39 Ruter advarer mot svindel-sms15:23 18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18 Ruter advarer mot svindel-sms15:08 Kabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02 Målpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55 Nord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43 Sent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32 Forbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30 Politikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57 Fant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50 Svømming: Årets raskeste tatt for doping13:46 Tre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33 Mueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04 Russisk agent innrømmer skyld12:58 Kenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49 Det er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09 To alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03 Betydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54 – 27 soldater drept av IS i Syria11:49 Brannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45 Nøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37 Premier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25 Jordskjelv registrert i Finnmark11:02 Flere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00 Tretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54 Neymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37 Zlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26 Snur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15 Nok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02 To tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00 Kongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48 Brannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14 Cardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34 Sp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10 Egypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30 Nordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20 Tysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58 Kosovo henter hjem IS-familier05:50 Dette skjer i dag05:36 Russ til legevakt med dypt kutt i hodet05:30 Dette skjedde i natt05:15 Demonstrasjonene vokser i Sudan04:47 Ettåring angrepet av ville hunder i Australia04:17 Saudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52 Kvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12 Justisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05 Anders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06 Sykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38 Ansatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43 Ung mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18 Paven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07 Isaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11 Annonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje
Siste nytt
11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenNy eksplosjon på Sri Lanka10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg08:34NorgeMann tiltalt for å ha stjålet over 200.000 kroner fra en han var verge for08:21Helse og livsstilFra skrekkslagen statssekretær til selvsikker statsråd07:38VerdenOver 150 drept og flere hundre såret i kirke- og hotellangrep på Sri Lanka07:33Penger11 Lotto-millionærer tar ikke telefonen07:32NorgeBoligbrann i Fredrikstad06:16NorgeMann siktet for drap i Latvia framstilles for fengsling06:15VerdenDødstallet øker etter skyting i Melbourne05:50NorgeDette skjer i dag05:44PolitikkKomiker ligger an til å bli president i Ukraina05:30NorgeDette skjedde i natt05:24VerdenDronning Elizabeth fyller 93 år04:32NorgeMann omkom i trafikkulykke i Moss04:10Helse og livsstilKreftforeningen krever høyere priser på røyk04:07VerdenHøyrevridd militsmedlem pågrepet i USA for å ha anholdt migranter03:32VerdenDødstallet stiger etter at gjeng åpnet ild mot storfamilie i Mexico02:38VerdenSorgtung minneseremoni 20 år etter Columbine-massakren02:31NorgeMC-fører til sykehus etter kollisjon med elg01:39VerdenFredsbevarer for FN drept i mineeksplosjon i Mali01:15NorgeFem hentet ned fra fjellet i Sør-Norge00:48VerdenKKK-leder drept i USA – kona dømt til livstid00:25Norge15 år gammel sjåfør stoppet i kontroll00:10VerdenSudans militærjunta og protestleder enige om flere samtaler23:40NorgeNorwegian vant søksmål om «kundenapping»23:15VerdenPave Frans holdt påskemesse i Peterskirken22:43VerdenKosovo hentet hjem 74 barn fra Syria22:32NorgeTrakk 66 Lotto-millionærer påskeaften22:13SportØdegaards hjørnespark ga tre Vitesse-mål21:56SportCarlsen med sliteseier mot tysk 14-åring21:23NorgeFem til legevakt etter brann i Masfjorden21:05NorgeForbrukerrådet: Taushetsplikt ikke godt nok ivaretatt på mange legekontor20:51Helse og livsstilGhulam (42) var beryktet gjengleder i Oslo: – Nå vil jeg gi noe tilbake20:15NorgeHund angrep politi19:43NorgeSommertemperaturer flere steder påskeaften19:39VerdenOver 700 klimaaktivister pågrepet i London19:04SportNytt tennissjokk i Monte Carlo: Nadal feid av banen i semifinalen18:45NorgeNordmann tilstår drap i Latvia18:11VerdenSudans protestledere skal møte militærrådet18:06NorgeSkogbrann i Larvik truer bebyggelse17:43Helse og livsstil– «Ukjente Bjørnar»? Den lappen blir hengende på kontordøra17:37NorgeRøde Kors: 17 redningsoppdrag påskeaften17:28VerdenOver 200 pågrepet under gule vester-protest i Paris16:52VerdenTripoli-regjeringens styrker går til motangrep15:46NorgeRøde Kors: Økende fare for tunge snøskavler som utløser skred15:39NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:23Sport18-åring sikret Manchester City revansj mot Tottenham15:18NorgeRuter advarer mot svindel-sms15:08VerdenKabul-angrep avsluttet – angriperne drept15:02SportMålpoeng for norske Shenzhen-profiler14:55VerdenNord-Korea kritiserer Boltons rolle i atomforhandlingene14:43SportSent baklengsmål kan skape trøbbel for Milans mesterligahåp14:32NorgeForbund vil stoppe undersjøiske tunneler14:30VerdenPolitikilde: – Notre-Dame-brannen startet i midten av taket13:57VerdenFant 3.500 år gammel grav i Luxor – oppsiktsvekkende funn13:50SportSvømming: Årets raskeste tatt for doping13:46SportTre City-spillere nominert til årets Premier League-spiller av spillerne selv13:33VerdenMueller-rapporten i bokform inn på bestselgerliste13:04VerdenRussisk agent innrømmer skyld12:58SportKenyansk OL-mester utestengt i fire år for doping12:49NorgeDet er fisket skrei for en milliard kroner i Lofoten12:09VerdenTo alvorlig skadd da buss på vei fra Norge kjørte av veien i Sverige12:03NorgeBetydelig snøskredfare i Nord-Norge11:54Verden– 27 soldater drept av IS i Syria11:49NorgeBrannvesenet gikk brannvakt på fjellet i Bergen i natt11:45SportNøkkelen til Vipers-suksess mot Györ: – Aldri avskriv et lag med Lunde i mål11:37SportPremier League framskynder kamper for å hjelpe Liverpool og Tottenham11:25NorgeJordskjelv registrert i Finnmark11:02NorgeFlere unge chatter med Kirkens SOS i påsken11:00VerdenTretten festdeltakere drept av væpnet gjeng i Mexico10:54SportNeymar kan gjøre comeback og sikre ligagull10:37SportZlatan scoret igjen for ubeseirede Galaxy: – Jeg er MLS10:26NorgeSnur etter kritikk – tar ikke ned Assange-bilde likevel10:15SportNok et topplag slått ut av NHL-sluttspillet10:02VerdenTo tenåringer pågrepet etter drap på journalist i Nord-Irland10:00NorgeKongeparets reiser: Demonstrasjoner mot hvalfangst, selfangst og laks09:48NorgeBrannvesenet tror gressbranner på Sørlandet er påsatt09:14SportCardiff-sjefen før Liverpool-møtet: – Håper vi ikke får juling08:34NorgeSp frykter nedlegging av frivillighetssentraler08:10VerdenEgypterne bestemmer seg for om Sisi skal få sitte til 203006:30NorgeNordmenn ser fram til en hverdag uten stress som pensjonister06:20VerdenTysklands forsvarssjef: Russland truer freden i Europa05:58VerdenKosovo henter hjem IS-familier05:50NorgeDette skjer i dag05:36NorgeRuss til legevakt med dypt kutt i hodet05:30NorgeDette skjedde i natt05:15VerdenDemonstrasjonene vokser i Sudan04:47VerdenEttåring angrepet av ville hunder i Australia04:17VerdenSaudi-Arabia angriper presidentpalasset i Jemen03:52NorgeKvinner mener likelønn er deres største utfordring03:12VerdenJustisdepartementet avviser demokratenes Mueller-stevning03:05SportAnders Mol friskmelder seg til Xiamen Open02:06VerdenSykepleier dømt til livstid for fire drap i Italia01:38NorgeAnsatte i privat sektor drikker mer på jobb00:43NorgeUng mann kjørte nesten dobbelt så fort som tillatt00:18VerdenPaven talte for de sårbare som «lider på korset»00:07NorgeIsaksen vil ha taxiapper for billigere taxipriser23:11NorgeAnnonsører svartelister Resett.no etter Twitter-kampanje
Populært