– Det finnes ikke maken i hele verden faktisk

En gruppering ønsker å sette Ulf Tudems batteriferge i drift mellom Fornebu og Bjørvika. Tiden er overmoden for kommersialisering av Tudems båtskrog.
En gruppering ønsker å sette Ulf Tudems batteriferge i drift mellom Fornebu og Bjørvika. Tiden er overmoden for kommersialisering av Tudems båtskrog. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

Europamester i høydehopp og verdensmester i tålmodighet. Ulf Tudem har svidd av 37 millioner investorkroner på en helelektrisk passasjerferge, som gjør 27 knop på en vakker vårdag i Sandefjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDEFJORD (Finansavisen): Han er en skipseier Sandefjord aldri har sett maken til.

– Det finnes ikke maken i hele verden faktisk, sier Ulf Tudem ubeskjedent. Da snakker han ikke om seg selv, men om båten han har bygget.

Kontoret hans ligger strategisk plassert i Thor Dahl-bygget i Sandefjord, et bygg som har huset både økonomiske eventyr og kanskje noen små skandaler. I taket henger en rekke modeller av skrogformer. For det er dette som har vært Tudems liv de siste 20 årene. Hvordan forflytte masse i vann, med minst mulig motstand?

Tanken som i størst grad har holdt ham våken om natten handler om at det må være mulig å løfte et skrog opp av vannet og dermed øke farten og senke forbruket. Det er mulig med mindre båter, så hvorfor skal det ikke være mulig med større? Ideene om et luftassistert skrog er blitt til 20 meter med hvite permer. Alt er dokumentert. På veggene henger patenter fra 50 land.

Det hele har selvsagt kostet penger. Ni tålmodige investorer har gjennom 20 år spyttet inn 37 millioner kroner i selskapet Effect Ships International. Tudem har også hentet store penger gjennom Innovasjon Norge, Forskningsrådet og EU.

Hele fire ganger har han fått betydelig beløp av EU forskningsprogram til utvikling av miljøvennlig sjøtransport. Ifølge Tudem er det totalt puttet inn 125 millioner kroner i prosjektet hvis vi legger sammen penger fra investorer, fra virkemiddelapparat og verdier som er tilført fra samarbeidspartnere.

Les også: Satte årsbeste med Sandefjord-bygg

Gøy å møte andre særinger

Han liker å legge listen høyt. For to år siden ble 66-åringen verdensmester i høydehopp for veteraner i Perth i Australia. Da var listen lagt på 1,59 meter. Han hopper visstnok med den såkalte dykkstilen, og ikke med floppstilen, som i dag er mest vanlig, ifølge lokale sportsjournalister. Han er også blitt europamester.

– Jeg jobbet målbevisst mot mesterskapet i Australia og det er en opplevelse å drive med dette som hobbyprosjekt. Folk synes det er gøy å reise ut i verden og møte andre særinger, forteller Tudem.

Han har vurdert en bredere friidrettssatsning, men tør ikke ta sjansen.

– Jeg har lurt litt på å satse på tresteg, men risikoen for skader er for høy. Jeg kjører safe, blunker Sandefjordingen.

Han må først og fremst ta fart og satse mot å få verdens første luftassisterte batteridrevne hurtigferje – BB Green – ut i markedet. Forrige uke kunne både Budstikka og Aftenposten bringe den optimistiske gladmeldingen om at private ønsker å drifte en elferge mellom Fornebu og Bjørvika. Det er elferge-entusiastene i svenske Enchandia Marine Sweden som vil dra fergedriften i gang, og det er Tudems skrog og konsept som skal brukes.

Selve turen vil ta 15 minutter. Fergen må lades hver gang den er i land og dette skal gå på 15 minutter. Byggeperioden er ett år og allerede neste år ønsker grupperingen å være i gang med fergedriften. Ruter gikk for øvrig på en økonomisk smell da de drev ferge mellom Oslo og Fornebu fra 2014 til 2016, påpeker Aftenposten.

Men nå skinner vårsolen over Sandefjord og Tudem inviterer til prøvetur. Ved bryggen ligger en 20 meter lang prototype. Den kan potensielt ta 90 passasjerer. Karbonfiberskroget gjør at skuta bare veier rundt syv tonn. BB Green har en rekkevidde på 12 til 14 nautiske mil før batteriene trenger lading. Toppfarten er 28-30 knop. Den har vært på flere demonstrasjoner i Sverige.

– Vi kjørte Gøtakanalen, smiler Tudem stolt om en fem dager lang ferd gjennom 70 sluser.

Les også: Mener Selvaag-eier bygget hytte uten godkjennelse

Saken fortsetter under

– Vi er noen sta jævler, sier Ulf Tudem, som har kjempet for sine patenter på banebrytende skipsskrog i 20 år. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
– Vi er noen sta jævler, sier Ulf Tudem, som har kjempet for sine patenter på banebrytende skipsskrog i 20 år. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

– Dette kan en seksåring gjøre

Ved spakene står Tor-Kolbjørn Livgård som er teknisk ansvarlig for prosjektet og har bygget mye av alt som virker ombord. Han har montert, justert og kalibrert i over to år. Hele fergen manøvreres rundt sin egen aksje med en enkel joystick.

med litt opplæring, sier Livgård.

Vi sklir ut fjorden ved hjelp av batteriene. Det første vi passerer er den gamle yachten til skipsreder Anders Jahre, som takket være lokale entusiaster er blitt restaurert tilbake til slik den så ut i 1965. Det neste er Sandefjord kommunes svindyre rensing av havbunnen i indre havn, etter årevis med industrivirksomhet. Tankreder Herbjørn Hanssons sorte kontorpalass glir forbi på styrbord side og det samme gjør Jotuns nye hovedkvarter, som visstnok skal koste 1,2 milliarder kroner å bygge. Et leilighetsprosjekt passeres på babord side før vi møter 47-åringen MS «Bohus», som returnerer etter et idyllisk taxfree-cruise til nabolandet. Tudem vinker som Dronning Sonja.

Solen lager en sterk varme i båten og en stram malingslukt slår mot oss. Båten er uinnredet og sånn sett bare et skall.

Livgård gir full gass. Vi når raskt 27 knop. Båten skal kunne gjøre 30 knop, men den har ligget ute hele vinteren og skroget er grodd til. Kapteinen griper roret og viser hvordan den 20 meter lange skuta kan ta en krapp vending uten å krenge. Vi holder oss fast mens BB Green spiser bølger og krappe svinger. Vann, motor og drivverk uler og høres ut som en kombinasjon av fossefall og trafostasjon.

Les også: – Vi kommer til å revolusjonere bransjen

Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen
Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

Hastighet, ikke drivstoff

Tudem er et eneste stort smil. Når han tenker seg om er det jubileum i mai. Det var i 1998 det hele startet. Da hadde Tudem drevet med import av båter i en del år.

– Jeg hadde alltid hatt tro på et luft-assistert skrog, sier Tudem og legger hodet bakover og ser i taket. Vi er tilbake på kontoret, der skrogmodellene fyller en hel himling.

Den 20 år lange historien om utvikling av skrogformer er umulig å oppsummere på noen få hundre ord, men det startet med katamaraner og ideen om at skroget kunne løftes opp av vannet ved å presse luft gjennom kanaler under båten. Oppnå fordelen til en hydrofoil, uten hydrofoilens ulemper. Men den gangen var det ikke snakk om miljø og batteridrift. Den gang handlet alt om fart.

– Drivstoff-kostnaden var ikke samtaleemne den gang. Det var derimot hastighet. Hvordan kunne man komme seg fortere frem?

Han trodde også på at en bedre integrasjon mellom skrog og fremdriftssystem ville lage båter som gikk fortere og var bedre til å manøvrere. I 2001 fikk han sine første EU-midler. Målet var blant annet å designe og vise mulighetene i en 40 meter lang båt som skulle gå i 70 knop. Han bryter ut i et stort smil. Fartssmilet.

– 70 knop. 130 kilometer i timen. Det er fort på vannet!

– Nei, vi er jo noen sta jævler

Farts-prosjektet nådde toppunktet akkurat da verden ble rammet av tøffere økonomiske tider i 2003. Fart var ikke lenger så gøy. Folk begynte å se på forbruk og kostnader. Tudem fulgte etter og begynte å se på skrog som kunne redusere forbruk. Gradvis gikk han vekk fra å forske på katamaraner til å utvikle det han i dag kaller ASV monoskrog, der ASV står for «air supported vessel».

Han fikk bygget den første prototypen i Tyrkia i 2007, satte rekorder og høstet priser for lavt forbruk.

– Vi fikk utrolig fine verdier på drivstoff-forbruket. Resultatet ble at vi brukte 50 prosent mindre drivstoff enn tilsvarende båter.

Han fikk internasjonal oppmerksomhet for sitt design og trodde han sto foran et gjennombrudd i fritidsbåtmarkedet da han kunne levere en skrogform som ville revolusjonere forbruket for store fritidsbåter. Samtidig som disse drømmene dukket opp, gikk det internasjonale fritidsbåtmarkedet i dvale.

– Hele det globale lystbåtmarkedet gikk i sort. Det var tøft, for vi hadde allerede holdt på i veldig mange år.

Så da tenkte han kanskje tanken å gi seg?

– Nei, vi er jo noen sta jævler.

Han måtte se seg om, hvor skulle veien gå videre? Det mest åpenbare var den grønne bølgen og økt interesse for miljøvennlige løsninger. Så han tok sitt monoskrog og begynte å fundere på å utruste det med batteridrift, på en ferge som skulle bygges i superlett karbonfiber. Batteriene i seg selv var et forskningsprosjekt, man kan ikke bruke hva som helst. Valget falt på lithium–titanate, såkalte LTO-batterier.

– Vi sa vi skulle greie å bygge en 20 meter lang nullutslippsferge som kunne gjøre 30 knop med plass til 70 mennesker. Da vi sa det ble vi idioterklært. Folk sa: glem det. Jeg sa: Vent å se.

Klar for å kommersialisere

En lang historie kort: Tudem tromlet sammen en gjeng med åtte partnere som alle bidro til å bygge en ferdig prototyp av fergen som nå ligger ved kai. Og de som lo har sluttet å le. Men det har kostet. I siste runde var EU inne med 1,7 millioner kroner euro.

– Vi har en unik mulighet i Norge nå. Vi kan skape en næring som er ledende på miljøvennlig sjøgående transport. Det skjer utrolig mye rundt omkring i landet. Vi kan bli et foregangsland, sier han.

EU tror på ham.

– Tillat meg å si at vi har vært gode på å hente inn utviklingsmidler. Vi har totalt fått fire prosjekter godkjent hos EU.

Og dette er ikke penger det er lett å komme til.

– Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at det er en av 100 av de som søker som får penger herfra.

Det Tudem har rotet rundt med i Sandefjord fjordbasseng har vekket internasjonal oppsikt. US Navy har vært på besøk tre ganger og fulgt hans arbeid tett.

– Men la det være klart. Et navy-løp er ikke noe vårt selskap har mulighet til å løfte. Det er et svært krevende løp.

Nå er alt klart for å kommersialisere. Tudem innrømmer at han nå står ved en korsvei. Prototypen er ferdig og konseptet er bevist. Skal de videre må de ha noen med på laget.

– Norge er verdensmester i å lage nye ting, i innovasjon og prototyper. Men vi er vel ikke en gang kretsmester når det kommer til å kommersialisere og få produktene ut i markedet, innrømmer han.

– Jeg har sjøfart i blodet

Nå søker han etter partnere.

– Vi er på jakt etter industrielle partnere og finansielle partnere som ser potensialet i det vi har brukt 20 år på utvikle. Det vi har laget har en global anvendelse. Stadig flere mennesker flytter til urbane strøk som ligger ved vannet. Vår transportløsning byr på enorme muligheter. I stedet for å bygge dyre tunneler kan man bruke nullutslippsferger til å kjøre folk inn til sentrum, vannveien. Vi mener det her er en enestående sjanse for å bygge opp en næring som kan produsere i Norge og eksportere ut.

Etter intervjuet setter han seg på en ferge, en vanlig ferge og reiser til Danmark. Her skal han møte en gruppering fra Hellas som har tent på hans skrogtype.

Selv om 20 år er gått er det lenge til han har tenkt til å gi seg. Faren manglet noen måneder på å passere 100 år, han døde 99 år gammel, og sønnen er ikke mindre ambisiøs. Han er heller ikke mindre ambisiøs enn sin farfar, som var kaptein på et skip som det henger bilde av på veggen på Tudems kontor. Fartøyet het Lancing og var et handelsfartøy av stål med steam-motor. Men det var for mange problemer med motordriften, så skroget ble rigget med fire master og seil. Med betydelig seilføring vekket Lancing på sin tid også betydelig internasjonal oppsikt.

– Den satte rekord i seilingstid på mange av de viktige handelsrutene, sier han stolt.

Den ble bygget i 1860-årene og ble til spiker i 1922. BB Green vil aldri kunne bli til spiker og det er heller ikke Tudems mål.

– Jeg har sjøfart i blodet og nå skal vi lykkes med å få ASV-konseptet ut i markedet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
18:58 Har du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57 – Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19 Forsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15 Storstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34 Knivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32 Mann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56 Lene Marie Fossen er død16:54 Kagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25 Forskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06 Tankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57 Trump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32 Sjaman Dureks bok stoppes15:27 Midtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19 I helga stilles klokka til vintertid15:10 Mann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32 Verdens største tretopphus brant opp14:28 Spanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37 Stort slagsmål på Stovner i Oslo13:36 Mest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26 Google hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19 Drapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19 16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10 Issmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49 Hardarson forlenger med Start12:40 Tunisias nye president tatt i ed12:31 Russland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09 Ber publikum om videoer av ambulansekapringen11:37 Ap-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21 Svakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21 Full bortekrise for Solskjær11:20 Skamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19 Russlands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02 PST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01 Kippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37 39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34 De fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13 MDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12 Mann forskanset seg på museum i Frankrike09:56 Direkte: Følg spørretimen på Stortinget09:47 Færre lovbrudd ble oppklart09:45 Granskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08 Lonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07 Botswanas politiske stabilitet på prøve09:04 15 norske alpinister til Sölden09:03 Jevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35 Stein Erik Hagen går inn i SATS07:35 Norges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09 Skadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04 Norge gir 3 milliarder til renere hav06:33 Rapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28 Nye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27 Stöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15 De siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50 Dette skjer i dag05:30 Dette skjedde i natt05:25 Mann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04 En av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39 Opposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35 Regjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07 Medier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04 Chiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56 Ambassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55 Beboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41 Skrik og krangling i Oslo var frieri02:05 30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52 Nye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17 Tyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36 Esper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24 Mindre kreft blant innvandrere23:58 Boeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26 Den kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08 25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06 Kroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04 Glohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02 Dybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01 Tottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57 TV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41 Tusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27 Aftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04 Eriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26 Markedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27 Først seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59 Ap, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51 Ulf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36 Putin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06 Mann knivdrept i garasje i Drammen19:02 PST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59 – Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40 – Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38 Brækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06 Kraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52 Trump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15 Ukrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13 Fotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10 Kvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41 Advarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04 Boeings Max-krise blir verre og verre
Siste nytt
18:58MotorHar du det ene av disse førerkortene, må du skynde deg18:57Politikk– Regjeringen går historisk langt i å føye seg etter Israel18:19NorgeForsvarer i ambulansesaken sier siktede ikke ville skade noen18:15SportStorstevne i Monte Carlo: Brækhus neste motstander klar17:34NorgeKnivstakk egen datter - familiefar (47) dømt17:32NorgeMann mistet livet i ulykke i Brønnøysund16:56KulturLene Marie Fossen er død16:54NorgeKagge forlag om mulig Sjaman Durek-bokutgivelse: – Ingen kommentar16:25VerdenForskere mener å ha funnet en hybelkanin i verdensrommet16:06NorgeTankskip i drift utenfor Bud i Møre og Romsdal15:57VerdenTrump: Hever sanksjonene mot Tyrkia15:32KulturSjaman Dureks bok stoppes15:27PolitikkMidtøsten-ekspert: – Vil skade amerikanerne i lang tid fremover15:19NorgeI helga stilles klokka til vintertid15:10NorgeMann med Gucci-veske pekes ut som leder etter ungdomsvold i Oslo14:32VerdenVerdens største tretopphus brant opp14:28SportSpanias fotballkvinner vil streike for lønn og arbeidstid13:37NorgeStort slagsmål på Stovner i Oslo13:36NorgeMest vått vær i vente – men også en smak av vinter13:26Helse og livsstilGoogle hevder de har gjort et stort data-gjennombrudd13:19NorgeDrapssiktet mann varetektsfengsles i Drammen13:19Norge16-åring pågrepet etter helgens voldshendelser i Oslo13:10VerdenIssmelting i Arktis har gitt Russland fem nye øyer12:49SportHardarson forlenger med Start12:40PolitikkTunisias nye president tatt i ed12:31VerdenRussland truer med at militante kurdere kan bli «knust» av Tyrkia12:09NorgeBer publikum om videoer av ambulansekapringen11:37Helse og livsstilAp-politiker om brilleforslag: – En hastverksbeslutning på bekostning av barn11:21PengerSvakere resultat enn ventet for Aker Solutions11:21SportFull bortekrise for Solskjær11:20PolitikkSkamroser Oslo-byrådet: – Regjeringen har mye å lære11:19SportRusslands antidopingsjef ut mot egne myndigheter11:02NorgePST: Ambulansekapringen ser ikke ut som terror11:01SportKippe (41) gir seg som spiller i LSK10:37Verden39 personer funnet døde i lastebil i Essex10:34StemmerDe fire riksrett-punktene: Alle veier fører til Putin10:13PolitikkMDG og SV får hver sin nye Oslo-byråd10:12VerdenMann forskanset seg på museum i Frankrike09:56PolitikkDirekte: Følg spørretimen på Stortinget09:47NorgeFærre lovbrudd ble oppklart09:45VerdenGranskere: Designfeil bidro til Lion Air-ulykke09:08ReiseLonely Planet: Hit bør du reise i 202009:07PolitikkBotswanas politiske stabilitet på prøve09:04Sport15 norske alpinister til Sölden09:03PengerJevnt fra Telenor, men underskudd etter skatt08:35PengerStein Erik Hagen går inn i SATS07:35NorgeNorges fortielse: – Dette bildet skapte en krigsmyte07:09SportSkadefri Zuccarello med assist i Wild-seier07:04NorgeNorge gir 3 milliarder til renere hav06:33Helse og livsstilRapport: 1 av 20 har opplevd grov vold fra foreldre06:28PengerNye eiere overtar Vita, men Loco-kjeden legges ned06:27SportStöckl utfordret hopperne: – Mange var ganske lange i ansiktet06:15NorgeDe siktede etter ambulansekapringen skal avhøres onsdag05:50NorgeDette skjer i dag05:30NorgeDette skjedde i natt05:25NorgeMann dømt til fengsel for å ha sendt penisbilder05:04NorgeEn av Norges rikeste vil utfordre Darwins evolusjonsteori04:39VerdenOpposisjonen i Bolivia oppfordrer til generalstreik04:35Helse og livsstilRegjeringen vil ha tiltak mot medisinmangel04:07VerdenMedier dropper konferanse i protest mot Khashoggi-drapet04:04VerdenChiles president ber om unnskyldning etter voldelige protester03:56VerdenAmbassadør hevder Trump krevde gransking mot militær støtte02:55NorgeBeboere evakuert etter melding om brann i Sarpsborg02:41NorgeSkrik og krangling i Oslo var frieri02:05Penger30.000 arbeidsplasser blir borte fra varehandelen01:52VerdenNye anklager mot Lori Loughlin i collegeskandalen01:17VerdenTyrkia starter ikke en ny offensiv i Nord-Syria00:36VerdenEsper: Tyrkia kan ha begått krigsforbrytelser00:24Helse og livsstilMindre kreft blant innvandrere23:58VerdenBoeing erstatter toppsjef etter vedvarende flykrise23:43SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:37SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro23:32SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:26VerdenDen kinesiske regjeringen planlegger å erstatte Hongkongs leder23:08Norge25 år gammel kvinne nekter straffskyld etter ambulansedrama23:06SportKroos ordnet etterlengtet Real Madrid-seier23:04SportGlohet Sterling straffet Atalanta tross åpningssmell23:02SportDybala-dobbel reddet Juventus fra pinlig tap23:01SportTottenham-show gir sjefen arbeidsro22:57NorgeTV 2: MDG får tre byråder i Oslo22:41VerdenTusk anbefaler EU-landene å godta britenes ønske om brexit-utsettelse22:27SportAftenbladet: Indiske investorer vil kjøpe aksjer i Viking22:04NorgeEriksen Søreide: Norge har ikke forpliktelse for Syria-barna21:26VerdenMarkedet mettes – norske F-16 kan gå på billigsalg20:27VerdenFørst seier, så tap for Boris Johnson da Parlamentet stemte over brexitavtalen19:59NorgeAp, MDG, Venstre og KrF er enige om å danne byråd i Bergen19:51PolitikkUlf Leirstein forbereder seg på et liv etter politikken19:36VerdenPutin og Erdogan enige om Syria-avtale19:06NorgeMann knivdrept i garasje i Drammen19:02NorgePST undersøker trusselbrev sendt ut før ambulansekapringen i Oslo18:59Norge– Ingen avklaring for Frode Berg før november18:40Politikk– Byrådet viser en fiendtlighet mot dem som er avhengige av bil18:38SportBrækhus skrev avtale med Hearns selskap – nærmer seg ny storkamp18:06NorgeKraftig høststorm i Trøndelag - mann tatt av bølge i Lofoten17:52VerdenTrump sammenligner riksrettsprosess med lynsjing17:15VerdenUkrainsk journalist dømt til 15 år i fengsel av separatister17:13Helse og livsstilFotballtopp vil ha hjernerystelse-bytter etter demensalarm17:10ReiseKvinne bestilte sosial ferietur for 19.000 kroner - var helt alene16:41VerdenAdvarer: – Farlige IS-krigere kan rømme hjem16:04PengerBoeings Max-krise blir verre og verre
Populært