Meny

– Det finnes ikke maken i hele verden faktisk

En gruppering ønsker å sette Ulf Tudems batteriferge i drift mellom Fornebu og Bjørvika. Tiden er overmoden for kommersialisering av Tudems båtskrog. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

Europamester i høydehopp og verdensmester i tålmodighet. Ulf Tudem har svidd av 37 millioner investorkroner på en helelektrisk passasjerferge, som gjør 27 knop på en vakker vårdag i Sandefjord.

SANDEFJORD (Finansavisen): Han er en skipseier Sandefjord aldri har sett maken til.

– Det finnes ikke maken i hele verden faktisk, sier Ulf Tudem ubeskjedent. Da snakker han ikke om seg selv, men om båten han har bygget.

Kontoret hans ligger strategisk plassert i Thor Dahl-bygget i Sandefjord, et bygg som har huset både økonomiske eventyr og kanskje noen små skandaler. I taket henger en rekke modeller av skrogformer. For det er dette som har vært Tudems liv de siste 20 årene. Hvordan forflytte masse i vann, med minst mulig motstand?

Tanken som i størst grad har holdt ham våken om natten handler om at det må være mulig å løfte et skrog opp av vannet og dermed øke farten og senke forbruket. Det er mulig med mindre båter, så hvorfor skal det ikke være mulig med større? Ideene om et luftassistert skrog er blitt til 20 meter med hvite permer. Alt er dokumentert. På veggene henger patenter fra 50 land.

Det hele har selvsagt kostet penger. Ni tålmodige investorer har gjennom 20 år spyttet inn 37 millioner kroner i selskapet Effect Ships International. Tudem har også hentet store penger gjennom Innovasjon Norge, Forskningsrådet og EU.

Hele fire ganger har han fått betydelig beløp av EU forskningsprogram til utvikling av miljøvennlig sjøtransport. Ifølge Tudem er det totalt puttet inn 125 millioner kroner i prosjektet hvis vi legger sammen penger fra investorer, fra virkemiddelapparat og verdier som er tilført fra samarbeidspartnere.

Les også: Satte årsbeste med Sandefjord-bygg

Gøy å møte andre særinger

Han liker å legge listen høyt. For to år siden ble 66-åringen verdensmester i høydehopp for veteraner i Perth i Australia. Da var listen lagt på 1,59 meter. Han hopper visstnok med den såkalte dykkstilen, og ikke med floppstilen, som i dag er mest vanlig, ifølge lokale sportsjournalister. Han er også blitt europamester.

– Jeg jobbet målbevisst mot mesterskapet i Australia og det er en opplevelse å drive med dette som hobbyprosjekt. Folk synes det er gøy å reise ut i verden og møte andre særinger, forteller Tudem.

Han har vurdert en bredere friidrettssatsning, men tør ikke ta sjansen.

– Jeg har lurt litt på å satse på tresteg, men risikoen for skader er for høy. Jeg kjører safe, blunker Sandefjordingen.

Han må først og fremst ta fart og satse mot å få verdens første luftassisterte batteridrevne hurtigferje – BB Green – ut i markedet. Forrige uke kunne både Budstikka og Aftenposten bringe den optimistiske gladmeldingen om at private ønsker å drifte en elferge mellom Fornebu og Bjørvika. Det er elferge-entusiastene i svenske Enchandia Marine Sweden som vil dra fergedriften i gang, og det er Tudems skrog og konsept som skal brukes.

Selve turen vil ta 15 minutter. Fergen må lades hver gang den er i land og dette skal gå på 15 minutter. Byggeperioden er ett år og allerede neste år ønsker grupperingen å være i gang med fergedriften. Ruter gikk for øvrig på en økonomisk smell da de drev ferge mellom Oslo og Fornebu fra 2014 til 2016, påpeker Aftenposten.

Men nå skinner vårsolen over Sandefjord og Tudem inviterer til prøvetur. Ved bryggen ligger en 20 meter lang prototype. Den kan potensielt ta 90 passasjerer. Karbonfiberskroget gjør at skuta bare veier rundt syv tonn. BB Green har en rekkevidde på 12 til 14 nautiske mil før batteriene trenger lading. Toppfarten er 28-30 knop. Den har vært på flere demonstrasjoner i Sverige.

– Vi kjørte Gøtakanalen, smiler Tudem stolt om en fem dager lang ferd gjennom 70 sluser.

Les også: Mener Selvaag-eier bygget hytte uten godkjennelse

Saken fortsetter under

– Vi er noen sta jævler, sier Ulf Tudem, som har kjempet for sine patenter på banebrytende skipsskrog i 20 år. Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

– Dette kan en seksåring gjøre

Ved spakene står Tor-Kolbjørn Livgård som er teknisk ansvarlig for prosjektet og har bygget mye av alt som virker ombord. Han har montert, justert og kalibrert i over to år. Hele fergen manøvreres rundt sin egen aksje med en enkel joystick.

med litt opplæring, sier Livgård.

Vi sklir ut fjorden ved hjelp av batteriene. Det første vi passerer er den gamle yachten til skipsreder Anders Jahre, som takket være lokale entusiaster er blitt restaurert tilbake til slik den så ut i 1965. Det neste er Sandefjord kommunes svindyre rensing av havbunnen i indre havn, etter årevis med industrivirksomhet. Tankreder Herbjørn Hanssons sorte kontorpalass glir forbi på styrbord side og det samme gjør Jotuns nye hovedkvarter, som visstnok skal koste 1,2 milliarder kroner å bygge. Et leilighetsprosjekt passeres på babord side før vi møter 47-åringen MS «Bohus», som returnerer etter et idyllisk taxfree-cruise til nabolandet. Tudem vinker som Dronning Sonja.

Solen lager en sterk varme i båten og en stram malingslukt slår mot oss. Båten er uinnredet og sånn sett bare et skall.

Livgård gir full gass. Vi når raskt 27 knop. Båten skal kunne gjøre 30 knop, men den har ligget ute hele vinteren og skroget er grodd til. Kapteinen griper roret og viser hvordan den 20 meter lange skuta kan ta en krapp vending uten å krenge. Vi holder oss fast mens BB Green spiser bølger og krappe svinger. Vann, motor og drivverk uler og høres ut som en kombinasjon av fossefall og trafostasjon.

Les også: – Vi kommer til å revolusjonere bransjen

Foto: Andreas Klemsdal / Finansavisen

Hastighet, ikke drivstoff

Tudem er et eneste stort smil. Når han tenker seg om er det jubileum i mai. Det var i 1998 det hele startet. Da hadde Tudem drevet med import av båter i en del år.

– Jeg hadde alltid hatt tro på et luft-assistert skrog, sier Tudem og legger hodet bakover og ser i taket. Vi er tilbake på kontoret, der skrogmodellene fyller en hel himling.

Den 20 år lange historien om utvikling av skrogformer er umulig å oppsummere på noen få hundre ord, men det startet med katamaraner og ideen om at skroget kunne løftes opp av vannet ved å presse luft gjennom kanaler under båten. Oppnå fordelen til en hydrofoil, uten hydrofoilens ulemper. Men den gangen var det ikke snakk om miljø og batteridrift. Den gang handlet alt om fart.

– Drivstoff-kostnaden var ikke samtaleemne den gang. Det var derimot hastighet. Hvordan kunne man komme seg fortere frem?

Han trodde også på at en bedre integrasjon mellom skrog og fremdriftssystem ville lage båter som gikk fortere og var bedre til å manøvrere. I 2001 fikk han sine første EU-midler. Målet var blant annet å designe og vise mulighetene i en 40 meter lang båt som skulle gå i 70 knop. Han bryter ut i et stort smil. Fartssmilet.

– 70 knop. 130 kilometer i timen. Det er fort på vannet!

– Nei, vi er jo noen sta jævler

Farts-prosjektet nådde toppunktet akkurat da verden ble rammet av tøffere økonomiske tider i 2003. Fart var ikke lenger så gøy. Folk begynte å se på forbruk og kostnader. Tudem fulgte etter og begynte å se på skrog som kunne redusere forbruk. Gradvis gikk han vekk fra å forske på katamaraner til å utvikle det han i dag kaller ASV monoskrog, der ASV står for «air supported vessel».

Han fikk bygget den første prototypen i Tyrkia i 2007, satte rekorder og høstet priser for lavt forbruk.

– Vi fikk utrolig fine verdier på drivstoff-forbruket. Resultatet ble at vi brukte 50 prosent mindre drivstoff enn tilsvarende båter.

Han fikk internasjonal oppmerksomhet for sitt design og trodde han sto foran et gjennombrudd i fritidsbåtmarkedet da han kunne levere en skrogform som ville revolusjonere forbruket for store fritidsbåter. Samtidig som disse drømmene dukket opp, gikk det internasjonale fritidsbåtmarkedet i dvale.

– Hele det globale lystbåtmarkedet gikk i sort. Det var tøft, for vi hadde allerede holdt på i veldig mange år.

Så da tenkte han kanskje tanken å gi seg?

– Nei, vi er jo noen sta jævler.

Han måtte se seg om, hvor skulle veien gå videre? Det mest åpenbare var den grønne bølgen og økt interesse for miljøvennlige løsninger. Så han tok sitt monoskrog og begynte å fundere på å utruste det med batteridrift, på en ferge som skulle bygges i superlett karbonfiber. Batteriene i seg selv var et forskningsprosjekt, man kan ikke bruke hva som helst. Valget falt på lithium–titanate, såkalte LTO-batterier.

– Vi sa vi skulle greie å bygge en 20 meter lang nullutslippsferge som kunne gjøre 30 knop med plass til 70 mennesker. Da vi sa det ble vi idioterklært. Folk sa: glem det. Jeg sa: Vent å se.

Klar for å kommersialisere

En lang historie kort: Tudem tromlet sammen en gjeng med åtte partnere som alle bidro til å bygge en ferdig prototyp av fergen som nå ligger ved kai. Og de som lo har sluttet å le. Men det har kostet. I siste runde var EU inne med 1,7 millioner kroner euro.

– Vi har en unik mulighet i Norge nå. Vi kan skape en næring som er ledende på miljøvennlig sjøgående transport. Det skjer utrolig mye rundt omkring i landet. Vi kan bli et foregangsland, sier han.

EU tror på ham.

– Tillat meg å si at vi har vært gode på å hente inn utviklingsmidler. Vi har totalt fått fire prosjekter godkjent hos EU.

Og dette er ikke penger det er lett å komme til.

– Jeg tror ikke det er en overdrivelse å si at det er en av 100 av de som søker som får penger herfra.

Det Tudem har rotet rundt med i Sandefjord fjordbasseng har vekket internasjonal oppsikt. US Navy har vært på besøk tre ganger og fulgt hans arbeid tett.

– Men la det være klart. Et navy-løp er ikke noe vårt selskap har mulighet til å løfte. Det er et svært krevende løp.

Nå er alt klart for å kommersialisere. Tudem innrømmer at han nå står ved en korsvei. Prototypen er ferdig og konseptet er bevist. Skal de videre må de ha noen med på laget.

– Norge er verdensmester i å lage nye ting, i innovasjon og prototyper. Men vi er vel ikke en gang kretsmester når det kommer til å kommersialisere og få produktene ut i markedet, innrømmer han.

– Jeg har sjøfart i blodet

Nå søker han etter partnere.

– Vi er på jakt etter industrielle partnere og finansielle partnere som ser potensialet i det vi har brukt 20 år på utvikle. Det vi har laget har en global anvendelse. Stadig flere mennesker flytter til urbane strøk som ligger ved vannet. Vår transportløsning byr på enorme muligheter. I stedet for å bygge dyre tunneler kan man bruke nullutslippsferger til å kjøre folk inn til sentrum, vannveien. Vi mener det her er en enestående sjanse for å bygge opp en næring som kan produsere i Norge og eksportere ut.

Etter intervjuet setter han seg på en ferge, en vanlig ferge og reiser til Danmark. Her skal han møte en gruppering fra Hellas som har tent på hans skrogtype.

Selv om 20 år er gått er det lenge til han har tenkt til å gi seg. Faren manglet noen måneder på å passere 100 år, han døde 99 år gammel, og sønnen er ikke mindre ambisiøs. Han er heller ikke mindre ambisiøs enn sin farfar, som var kaptein på et skip som det henger bilde av på veggen på Tudems kontor. Fartøyet het Lancing og var et handelsfartøy av stål med steam-motor. Men det var for mange problemer med motordriften, så skroget ble rigget med fire master og seil. Med betydelig seilføring vekket Lancing på sin tid også betydelig internasjonal oppsikt.

– Den satte rekord i seilingstid på mange av de viktige handelsrutene, sier han stolt.

Den ble bygget i 1860-årene og ble til spiker i 1922. BB Green vil aldri kunne bli til spiker og det er heller ikke Tudems mål.

– Jeg har sjøfart i blodet og nå skal vi lykkes med å få ASV-konseptet ut i markedet.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
19:41 Sri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37 Tredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33 Trump hevder ingen trosser hans ordrer19:08 Nok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03 Flere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37 Dansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27 Solbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27 Opprykksjagende Norwich snublet igjen18:26 Rolig retur fra påskefjellet17:43 Røde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42 Mann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31 Trump saksøker komitéleder i Kongressen17:07 Sri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05 Toppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49 Oljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28 Flere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25 Fotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25 Togavsporing på Østfoldbanen15:45 Trump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44 Ektepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43 Rørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37 Stor snøskredfare flere steder i Troms14:10 UD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42 Pilot sier han var nær å kollidere med drone13:05 Det er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37 Person omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42 Påsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20 Thorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21 – Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26 Solskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00 Nybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30 Minst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29 Norsk basehopper omkommet i Italia06:41 Huawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13 Nav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12 Egyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50 Dette skjer i dag05:43 Dette skjedde i natt05:28 Mann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26 WHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24 Tørreste april i Bergen på over 120 år03:34 Minst 17 døde i jordskred i Colombia03:13 Ny dyster drapsrekord i Mexico02:47 Bjørn skutt i Meråker02:22 Tre klatrere funnet døde i Canada02:09 Tyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07 Stoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32 Klimademonstranter i London ønsker dialog01:17 Mann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38 E39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16 Terrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15 13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47 Tenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35 Elleve soldater drept i angrep i Mali23:12 UD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02 Mbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43 Mot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27 Oljelekkasje i Oslo22:14 Nadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10 Travel påske på sjøen22:09 IS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48 Britisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34 Bombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28 Sudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27 Carlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11 Rekordmange unge til fjells20:40 Reiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27 TV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03 Crystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01 Hegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59 Porosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53 Udetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25 – En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24 Brann i enebolig i Skien19:09 Valgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52 PSG tok serietittelen uten å spille18:25 Mann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11 Tre dansker drept på Sri Lanka18:08 Røde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54 Vegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50 Muslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34 Tungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14 Solskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00 Aftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53 En person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37 Militærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23 Solskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08 Dansk militærfly til Sri Lanka15:55 Boligbrann på Oppaker15:54 Europamester vil forlate Bayern München15:39 Målløst for Ajer og Celtic15:34 Dæhli ute med muskelskade15:22 Politiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43 Søreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29 Vegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23 Unike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21 «1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08 Sju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30 Roligste påske på mange år09:52 Chelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg
Siste nytt
19:41VerdenSri Lanka: 31 utenlandske ofre identifisert19:37NorgeTredje mann pågrepet etter voldshendelse i Rogaland19:33PolitikkTrump hevder ingen trosser hans ordrer19:08PolitikkNok en demokrat vil bli presidentkandidat19:03NorgeFlere gressbranner i Oslo – politiet ber folk være varsomme18:37NorgeDansk pubkjede må betale 300.000 kroner i bot18:27SportSolbakken og FCK tok nytt steg mot gull18:27SportOpprykksjagende Norwich snublet igjen18:26BilRolig retur fra påskefjellet17:43NorgeRøde Kors: Halvparten så mange skadd i påsken som i fjor17:42NorgeMann pågrepet etter å ha truet med kniv i Trondheim17:31PolitikkTrump saksøker komitéleder i Kongressen17:07VerdenSri Lanka jakter internasjonale terrorforbindelser17:05SportToppserien: Vålerenga gikk på sesongens første poengtap, LSK vant enkelt16:49MakroøkonomiOljeprisen stiger etter Trumps tiltak mot iransk oljeeksport16:28LivetFlere sommerdager i vente i Sør-Norge16:25NorgeFotgjenger påkjørt av motorsyklist i Bærum16:25NorgeTogavsporing på Østfoldbanen15:45PolitikkTrump gir ikke lenger unntak fra Iran-sanksjoner15:44NorgeEktepar ble jaget opp i tre av illsint elg15:43SportRørt Sterling betaler begravelsen til 13-åring14:37NorgeStor snøskredfare flere steder i Troms14:10NorgeUD: Ingen tegn til at nordmenn er rammet på Sri Lanka13:42NorgePilot sier han var nær å kollidere med drone13:05NorgeDet er ikke lov med bråk, larm og støy på helligdager12:37NorgePerson omkom etter fall i Kjøsterudjuvet i Drammen11:42MotorPåsketrafikken: Vegtrafikksentralen venter jevn og fin innfart11:20PolitikkThorbjørn Jagland varsler oppvask – skal skrive memoarer10:21Politikk– Sylvi Listhaug har klart å splitte KrF09:26SportSolskjærs krisetall: Løpt minst i 15 av 17 ligakamper, målene renner inn og full bortekollaps08:00NorgeNybø fraråder studenter å ta utveksling i Storbritannia til høsten07:30VerdenMinst 290 døde – over 500 sårede: UD advarer nordmenn: – Hold deg i ro!»07:29VerdenNorsk basehopper omkommet i Italia06:41VerdenHuawei fortsetter veksten tross press fra USA06:13NorgeNav-lokale i full fyr: – Brannen er påsatt06:12VerdenEgyptiske velgere tilbudt mat for å stemme05:50NorgeDette skjer i dag05:43NorgeDette skjedde i natt05:28NorgeMann skadd i alvorlig voldshendelse i Rogaland04:26VerdenWHO: Over 30.000 fordrevet av kampene rundt Tripoli04:24NorgeTørreste april i Bergen på over 120 år03:34VerdenMinst 17 døde i jordskred i Colombia03:13VerdenNy dyster drapsrekord i Mexico02:47NorgeBjørn skutt i Meråker02:22VerdenTre klatrere funnet døde i Canada02:09VerdenTyrkisk opposisjonsleder angrepet02:07VerdenStoltenberg gratulerer ukrainsk valgvinner01:32VerdenKlimademonstranter i London ønsker dialog01:17NorgeMann pågrepet etter innbrudd og mulig ransforsøk i Drøbak00:38NorgeE39 åpnet etter steinras i Masfjorden00:16VerdenTerrorangrep mot hoteller og kirker på Sri Lanka ryster verden00:15Verden13 pågrepet etter Sri Lanka-angrepene23:47VerdenTenåringer løslatt uten siktelse etter journalistdrap i Nord-Irland23:35VerdenElleve soldater drept i angrep i Mali23:12VerdenUD oppdaterer reiseråd for Sri Lanka23:02SportMbappé feiret PSG-gullet med hattrick, etterlengtet comeback for Neymar22:43VerdenMot ny valgomgang i Nord-Makedonia22:27NorgeOljelekkasje i Oslo22:14SportNadals overmann triumferte i Monte Carlo22:10NorgeTravel påske på sjøen22:09VerdenIS tar på seg ansvaret for angrep i Saudi-Arabia21:48VerdenBritisk hjelpearbeider skutt og drept i Nigeria21:34VerdenBombe uskadeliggjort nær flyplass i Colombo21:28VerdenSudanske demonstranter stanser samtaler med juntaen21:27SportCarlsen utvidet seiersrekken etter ny sjakkmaraton21:11NorgeRekordmange unge til fjells20:40VerdenReiseforsikring dekker hjemreise fra Sri Lanka20:27VerdenTV-komiker stakk av med seieren i det ukrainske presidentvalget20:03SportCrystal Palace slo Arsenal og hjalp Solskjærs United20:01SportHegerbergs Lyon seiret mot Chelsea i første semifinaleoppgjør19:59VerdenPorosjenko erkjenner nederlag i Ukraina19:53VerdenUdetonert bombe skal ha blitt funnet like ved kontoret til norsk organisasjon19:25Helse og livsstil– En dag i 1941 kom læreren min på skolen med solkors på jakka. Alt raste sammen.19:24NorgeBrann i enebolig i Skien19:09VerdenValgdagsmåling viser klar valgseier til komikeren Volodymyr Zelenskyj i Ukraina18:52SportPSG tok serietittelen uten å spille18:25NorgeMann siktet for drap i Latvia er varetektsfengslet i fire uker18:11VerdenTre dansker drept på Sri Lanka18:08NorgeRøde Kors: – Ingen skredulykker i påsken17:54NorgeVegtrafikksentralen om påsketrafikken: – Bilistene må regne opp mot én time i kø17:50VerdenMuslimske grupper fordømmer angrepene på Sri Lanka17:34SportTungt for Eiking da van der Poel kopierte farens Golden Race-triumf17:14SportSolskjær sa unnskyld til United-fansen etter stjernesmell: – Alt gikk galt17:00VerdenAftenposten: Norsk basehopper omkommet i Italia16:53NorgeEn person til sykehus etter trafikkulykke i Rogaland16:37VerdenMilitærparade og salutt på dronning Elizabeths 93-årsdag16:23SportSolskjærs mesterligahåp svinner etter Manchester Uniteds 0-4-tap borte mot Everton16:08VerdenDansk militærfly til Sri Lanka15:55NorgeBoligbrann på Oppaker15:54SportEuropamester vil forlate Bayern München15:39SportMålløst for Ajer og Celtic15:34SportDæhli ute med muskelskade15:22NorgePolitiet foretar søk etter funn av tom kano i Siljan14:43VerdenSøreide: – Vi jobber med å få oversikt over nordmenn på Sri Lanka13:29MotorVegvesenet om påsketrafikken: – Ikke antydning til kødannelser12:23NorgeUnike naturbilder fra Svalbard: – Dette er veldig spesielt!11:21Sport«1000 prosent sikkert» at Ronaldo blir i Juventus11:08VerdenSju pågrepet etter Sri Lanka-angrepene10:30NorgeRoligste påske på mange år09:52SportChelsea-keeper var kreftsyk – nå vil hun stoppe Hegerberg
Populært