Meny

Dronning Sonja skal være med og utsmykke verdens første hybridskip

Når verdens første hybriddrevne ekspedisjonsskip, Hurtigrutens MS Roald Amundsen, legger ut på jomfruturen i 2019, vil all kunst om bord være håndplukket av HM Dronning Sonja og hennes kunststiftelse Queen Sonja Print Award (QSPA). Foto: Pontus Höök / Hurtigruten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Når hurtigruteskipet MS Roald Amundsen legger ut på jomfruturen, er hvert eneste kunstverk om bord håndplukket av Dronning Sonja og hennes kunststiftelse.

– Hurtigruten bestreber seg på å gi sine gjester en uforglemmelig opplevelse. Å kunne nyte utsøkt kunst på reisen er en del av denne opplevelsen, sa dronningen søndag.

Dronning Sonja slapp nyheten om bord i hurtigruteskipet MS Fram, som søndag lå til kai i New York, og kalte utsmykkingsprosjektet «det unike samarbeidet mellom Hurtigruten og Queen Sonja Print Award».

MS Roald Amundsen blir verdens første hybridskip, utstyrt med batteripakker og banebrytende grønn teknologi. Og nærmere 600 kunstverk av unge norske kunstnere vil pryde skipet, deriblant dronningens egne arbeider og tidligere QSPA-vinnere.

– I Hurtigruten bygger vi neste generasjon ekspedisjonsskip. Hos QSPA fremhever de neste generasjon unge kunstnere. Et samarbeid og partnerskap er en perfekt match, sier Hurtigrutens konsernsjef Daniel Skjeldam.

De grafiske verkene vil pryde alle suiter og lugarer og fellesområder som restauranter, trapper og korridorer om bord på MS Roald Amundsen.

Under talen om bord på MS Fram trakk Dronning Sonja lange historiske linjer.

– Vikingskipene var dekorert med de vakreste utskjæringer: Dragehoder og blomster, ornamenter og dyr prydet Leiv Eriksons skip der han kjempet seg gjennom bølgene på vei mot Newfoundland, der han først gikk i land. I dag, tusen år senere, fører vi denne tradisjonen videre og utsmykker et stolt skip som seiler på våre hav i langt fredeligere ærend enn vikingene, sa dronningen.

Les også:   Så mye bruker vi på ferie - og dette sparer vi på

Motor
Populært