Stort flertall for lavere promillegrense til sjøs

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en ny undersøkelse svarer 72 prosent av de spurte at det bør være samme promillegrense til sjøs som på veien. I dag er grensen 0,8 til sjøs og 0,2 på land.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Meningsmålingen er gjennomført av Kantar TNS Gallup på oppdrag for organisasjonen MA – rusfri trafikk. Målingen viser at sju av ti nordmenn er positive til å senke dagens promillegrense for fritidsbåtførere fra 0,8 til 0,2 promille.

– Folk flest mener altså at båt og drikking ikke hører sammen, og de ønsker samme promillegrense for båtførere som for bilførere, sier generalsekretær Elisabeth Fjellvang Kristoffersen i MA – rusfri trafikk i en pressemelding.

Senest i 2015 stemte et klart flertall på Stortinget nei til et forslag fra KrF om å redusere promillegrensen for fritidsbåtførere.

Kristoffersen peker på at mange av dagens fritidsbåter er store og svært hurtiggående.

– Båter som kan komme opp i 35–40 knop har et voldsomt skadepotensial, og det er helt vanvittig at du lovlig skal kunne føre en slik båt etter å ha drukket tre-fire halvlitere med øl. Med 0,8 i promille er du såpass beruset at det ikke er noen som helst tvil om at både dømmekraften og reaksjonsevnen er svekket, sier Kristoffersen.