Politimann glemte redningsvest – bøtela seg selv

Viktig å huske på redningsvest – også for politiet. Her en annen politimann – med redningsvest.
Viktig å huske på redningsvest – også for politiet. Her en annen politimann – med redningsvest. Foto: Kyrre Lien / NTB scanpix

Da politibetjenten Arne Stavnes fikk pepper etter å ha blitt avbildet uten redningsvest i VG, valgte han å skrive ut bot til seg selv.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stavnes ble avbildet i en VG-artikkel som handlet om at politiet patruljerer i båt rundt Utøya fem år etter angrepet. Det skapte en debatt under artikkelen hvorvidt redningsvestpåbudet gjelder for politiet eller ikke, skriver Nettavisen.

Da politibetjenten ble oppmerksom på hva han hadde gjort – eller ikke hadde gjort – var han ikke sen med å reagere.

– I dag var det et bilde av meg i VG, og ja, jeg glemte å ta på meg vest, og tok den ikke på før kollegaen min la merke til det. Så jeg må bare beklage til borgerne i dette langstrakte og flotte landet, og spesielt til et par engasjerte medmennesker i kommentarfeltet til VG.no, skriver han på sin Facebook-side.

Da hadde han ingen annen utvei enn å bruke lovens lange arm på seg selv.

– Uheldigvis sitter lovens lange arm fast i kroppen min, og jeg har nettopp gitt meg selv et velfortjent forelegg på 500 kroner. Husk vest. God sommer, folkens, avslutter politibetjenten.

Personvernpolicy