Meny

Mye stemmer i Bavaria-nyheten

Den nye daycruisermodellen har gode bomuligheter for familien og mange løsninger som passer norske forhold.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekniske data:

  • Lengde, totalt: 9,31 m
  • Bredde: 2,99 m
  • Dypgang: 1,29 m
  • Tomvekt: Fra ca. 4700 kg
  • Drivstofftank: 520 l
  • Vanntank: 120 l
  • Personer: 6 (CE-kategori B)
  • Køyeplasser: 4
  • Høyde i kabin: Ca. 1,85 m
  • Pris: Fra 1 340 000 (Volvo Penta D4-260 diesel)

– Norske båtbrukere er relativt kravstore til funksjonalitet og brukervennlighet grunnet korte sesonger med mye skiftende vær og vind, sier den norske Bavaria-importøren Lars-Erik Solvang.

Solvang sitter i «Bavaria Product Advisory Board», og forteller at man under utviklingen av de nye modellene (300 og 330) via forhandlernettverket har samlet inn og analysert tilbakemeldinger fra kundene.

– Det var spesielt to ønsker som utpekte seg: Flere sitteplasser ute i cockpit, også i fartsretningen, samt enkle kalesjeløsninger på åpne båter og økende interesse for delvis eller helt lukkede båter, forteller han.

– I forbindelse med vårt 15 års jubileum har vi bestilt godt med båter med ferdigspekkede pakker tilpasset norsk båtbruk. Allerede i starten av året har vi solgt seks Sport 300, forteller Solvang.

Les også: Stadig flere trenger hjelp til sjøs

Nordisk cockpit

Skal man dømme etter førsteinntrykket av Bavaria Sport 300 Open, har verftet tatt til seg mange av innspillene fra kundene.

Dette er en drøyt ni meter lang daycruiser som leveres i to versjoner, med og uten targabøyle. Sistnevnte er mest aktuell i Norge grunnet kalesjeløsningen.

Det er spesielt i cockpit at du legger merke til endringer i forhold til forgjengeren, Bavaria Sport 28. Nå er det et mer nordisk preg på innredning og sitteplasser, samtidig har man tatt vare på forgjengerens egenskaper som godværsbåt med mulighet for solplass akter.

Les også: Ikke la deg lure av utseendet på denne båten

(Artikkelen fortsetter under)

Du sitter behagelig i sofan, både når båten ligger stille og når du er underveis. Jo lenger fram i sofan du sitter, jo lunere blir turen. Foto: Terje Bjørnsen
Du sitter behagelig i sofan, både når båten ligger stille og når du er underveis. Jo lenger fram i sofan du sitter, jo lunere blir turen. Foto: Terje Bjørnsen

Den rommelige, sosiale U-sofaen dominerer cockpitområdet. Det store bordet i midten på vår testbåt er en del av «Norgespakken». Bavaria Motorbåt Norge har tradisjonelt sett vært flinke til å sette sammen prisgunstige pakkeløsninger på utstyr man vet norske båtbrukere liker.

Det er også tilfelle for Bavaria Sport 300 Open. Her får du med ting som ankervinsj, baugpropell, targabøyle, kjøleskap i cockpit og flere andre detaljer.

Prisen på snaut 105.000 kroner er cirka 30 prosent lavere enn å velge utstyret som enkeltopsjoner, og noe som er smart å ta med seg – både med tanke på glede av båten i bruk og verdien ved et senere videresalg.

Du sitter behagelig i sofaen, både når båten ligger stille og når du er underveis. Jo lenger fram i sofaen du sitter, jo lunere blir turen. Helt akter får du vind i håret og plassen her passer best på fine dager eller kortere turer.

Les også: Fem gode brukte daycruisere

(Artikkelen fortsetter under)

Hele boområdet under dekk er preget av moderne design, lyse materialer og mange lysslisser og vinduer/luker du kan åpne. Dermed blir preget lyst og luftig. Foto: Bavaria
Hele boområdet under dekk er preget av moderne design, lyse materialer og mange lysslisser og vinduer/luker du kan åpne. Dermed blir preget lyst og luftig. Foto: Bavaria

Gode plassforhold

Foran sofagruppen har Bavaria nå plassert en sittebenk i fartsretningen, en løsning vi nord­boere setter mer pris på enn for eksempel en solseng i dette området. Grunnet midt­kabinen under cockpit­dekket, er sittehøyden relativt begrenset, men er du ikke altfor lang i bena, går det fint å sitte der også på lengre turer.

Bak førerplassen er det et smart, kompakt utekjøkken. Her er det mulig å tilberede mat og drikke, uten at du må ned i hoved­pantryet under dekk.

Når du tar turen ned i kabinen, blir du overrasket over de gode plassforholdene høye, rette skrogsider sørger for. Stor bysseavdeling på venstre side, en sittegruppe forut som også fungerer som ekstra soveplass, og separat toalett/dusjrom på høyre side. Den separate kabinen akter, under cockpit­dørken, er å regne som eier­kabin. Her er det en liten sofa når du kommer inn og permanent soveplass for to.

Hele boområdet under dekk er preget av moderne design, lyse materialer og mange lys­slisser og vinduer/luker du kan åpne. Dermed blir preget lyst og luftig.

Båten vi kjører under lanseringen nord for Lübeck er utstyrt med to Mercruiser 5,0-liters V8 bensinmotorer på 260 hk hver. Dobbeltinstallasjonen gjør at det blir mange instrumenter foran førerplassen på det relativt høye dashbordet. Det blir neppe noen utfordring her i Norge, siden importøren vet at nesten alle «norske» båter blir bestilt med en motor.

Les også: Den er ikke så dyr som du kanskje tror

(Artikkelen fortsetter under)

Stor bysseavdeling på venstre side, en sittegruppe forut som også fungerer som ekstra soveplass, og separat toalett/dusjrom på høyre side. Den separate kabinen akter, under cockpitdørken, er å regne som eierkabin. Foto: Bavaria
Stor bysseavdeling på venstre side, en sittegruppe forut som også fungerer som ekstra soveplass, og separat toalett/dusjrom på høyre side. Den separate kabinen akter, under cockpitdørken, er å regne som eierkabin. Foto: Bavaria

Det er diesel som gjelder

Mest vanlig blir Bavaria Sport 300 med Volvo Penta diesel; nærmere bestemt D4-260 med en toppfart rundt 30 knop.

Da starter prisen på ca. 1.340.000 kroner med ting som kartplotter, ankervinsj, ekstra batterier, lensepumper og andre nyttige ting inkludert.

Båten vil også fungere fint med Volvo Penta V8-380 bensinmotor, men løsning som gjør båten rundt 150.000 kroner rimeligere. Men på denne båtstørrelsen vil likevel de fleste velge diesel, både med tanke på bruktverdi og drivstofføkonomi når båten skal brukes på lengre ferie- og helgeturer.

Båten blir en smule baktung med to motorer, men med 520 hk er det ikke noe å si på fartspotensialet med toppfart på 45 knop. Erfaringene fra forgjengeren Sport 280 tilsier at nykommeren også vil kose seg i marsjfart på 23–25 knop med en enkel diesel, for noe spesielt sportslig båt er dette tross alt ikke. Det er ikke mye bølger å oppdrive på testdagen, men det vi treffer av hekksjø skaper ikke særlig uro om bord.

Konklusjon:

Den nye Bavaria Sport 300 er en vellykket videreutvikling av verftets daycruiserkonsept i 30-fots klassen. Endringer i innredningen gjør båten mer egnet for norsk båtbruk, mens kombinasjonen av stor uteplass og gode overnattingsmuligheter for fire, sørger for en båt som både fungerer til dags- og ferietur.

Les også:

Kjøpe brukt daycruiser?

Den er ikke så dyr som du kanskje tror

Så flott kan en aluminiumsbåt være

Saken er opprinnelig publisert på Klikk.no

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
06:00 Ufrivillig PGA-pause for Hovland06:00 Frp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57 Mann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50 Dette skjer i dag05:32 Dette skjedde i natt05:15 100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14 Salvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46 Mulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:42 Kraftig jordskjelv ved Bali04:35 Regjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01 Demonstranter imot teleskop på Hawaii04:01 Rushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40 Duterte vil bryte forbindelsene med Island03:33 Vaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45 313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21 Norsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16 Trump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50 Israel fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14 Kritisk for skadd syklist i Nordland00:58 Mexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37 Tre personer pågrepet for drap i Danmark23:32 Alan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28 Savnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03 CNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01 Minnestund for Umeå-ofre22:57 Niåring savnet i Re i Vestfold22:18 Republikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33 Bohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23 Bjørn skutt i Selbu21:16 Boris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34 Norge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24 EUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15 Trump ber kritikere forlate USA20:05 Hund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04 Jeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40 Tekniske problemer stanset Indias månelanding19:39 Hamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35 15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35 SAS-pilot tatt med promille18:39 Ytterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05 Amerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55 Van Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22 Klart for å koble hjerne og datamaskin?17:19 FN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17 Delvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14 Iran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59 Konfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12 Her reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11 Ukraina vil tvangskastrere pedofile15:55 Trump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52 Gay Pride i dyreriket15:46 15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45 Bygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20 Mann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12 MC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02 Stine Hovland klar for AC Milan14:48 Dansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42 Bollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31 Krekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22 Havarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16 Påtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13 Populært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02 Trump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43 Historisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28 Sander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24 Inflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23 Varmt, grått og fuktig vær i vente13:08 Tyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05 Drapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50 Odd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46 Sjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40 Norske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37 Politiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32 Russisk forsker pågrepet for forræderi12:31 Medier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19 Casillas blir del av Portos klubbapparat12:17 Filippinene slår alarm om denguefeber12:05 Driftsunderskudd i Systembolaget11:42 Norge med milliongave til FNs skattearbeid11:40 Kina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32 Ekspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25 Forskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07 Granatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00 CAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42 Rogalending ble europamester i brettseiling10:40 To svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37 Kvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33 Haiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23 Novak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09 Flere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49 Regjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40 Domstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39 Flyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22 282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08 Flest bobileiere i distriktene09:06 26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46 Norske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44 Barn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41 Strid om vindkraft mellom Sametinget og kommune
Siste nytt
06:00SportUfrivillig PGA-pause for Hovland06:00NorgeFrp har færrest «rike onkler» i valgkampen05:57NorgeMann skadd i leilighetsbrann i Notodden05:50NorgeDette skjer i dag05:32NorgeDette skjedde i natt05:15Norge100 år siden stemmerett for alle ble innført05:14VerdenSalvini-alliert avhørt om pengestøtte fra Russland04:46NorgeMulla Krekar pågrepet i Oslo av PST04:42VerdenKraftig jordskjelv ved Bali04:35NorgeRegjeringen: FN-mandat ikke et krav for å delta i koalisjon i Persiabukta04:01VerdenDemonstranter imot teleskop på Hawaii04:01NorgeRushtidsultimatum fra Frps kandidat i Rogaland03:40VerdenDuterte vil bryte forbindelsene med Island03:33NorgeVaktordning mot rusforgiftning i fadderukene02:45Verden313 lik gravd opp av massegrav i Syria02:21NorgeNorsk barnehage kommer dårlig ut i ny forskning02:16VerdenTrump vurderer å sparke handelsminister Ross01:50VerdenIsrael fordømmer EU for å prøve å redde Iran-avtalen01:14NorgeKritisk for skadd syklist i Nordland00:58VerdenMexico avviser nye amerikanske asyl-restriksjoner00:37VerdenTre personer pågrepet for drap i Danmark23:32VerdenAlan Turing blir det nye ansiktet på ny 50-pundseddel23:28NorgeSavnet niåring funnet i god behold i Vestfold23:23VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:03VerdenCNN: Assange brukte Ecuadors ambassade til å manipulere presidentvalget i USA23:01VerdenMinnestund for Umeå-ofre22:57NorgeNiåring savnet i Re i Vestfold22:18VerdenRepublikanere bryter tausheten og kritiserer Trump for Twitter-utfall21:33SportBohinen sikret Stabæk-poeng på overtid21:23NorgeBjørn skutt i Selbu21:16VerdenBoris Johnson: – Trumps utspill er totalt uakseptabelt20:34SportNorge rotet bort seieren i åpningskampen i G19-EM20:24VerdenEUs utenriksministre vil ikke si at Iran har brutt atomavtalen20:15VerdenTrump ber kritikere forlate USA20:05VerdenHund jaget bjørn ut av hage: – Holder barna trygge20:04NorgeJeg skal stå imot de som drar rasismekortet19:40VerdenTekniske problemer stanset Indias månelanding19:39VerdenHamas-topp fordømmes for oppfordring til drap på jøder19:35Norge15-åring knivstukket på Holmlia – gjerningsperson tatt19:35NorgeSAS-pilot tatt med promille18:39NorgeYtterligere tiltak etter mædi-smitte hos sau18:05SportAmerikansk bokselegende påkjørt og drept17:55SportVan Aert vant dramatisk Tour de France-etappe17:22Helse og livsstilKlart for å koble hjerne og datamaskin?17:19VerdenFN: 822 millioner mennesker sulter på grunn av klimaendringer og konflikter17:17NorgeDelvis måneformørkelse synlig fra tirsdag kveld17:14VerdenIran rasler med at landet kan trappe opp sitt atomprogram16:59VerdenKonfiskerte kampklart missil fra høyreekstremister i Italia16:12VerdenHer reddes de fra «verdens mest håpløse sted»16:11VerdenUkraina vil tvangskastrere pedofile15:55VerdenTrump vil fjerne adgang til asyl for mellomamerikanere på grensa til Mexico15:52VerdenGay Pride i dyreriket15:46Sport15-årig tennissensasjon klatrer 172 plasser etter Wimbledon-eventyr15:45NorgeBygning ved Nord universitet ble evakuert etter giftig lekkasje15:20NorgeMann tiltalt for bankbedragerier for over 100 millioner kroner15:12NorgeMC-fører døde i trafikkulykke i Vest-Agder15:02SportStine Hovland klar for AC Milan14:48SportDansk fotballspiller meldte overgang – utsatt for brannstiftelse14:42PolitikkBollestad om AAP: – Noe må vi ofre14:31VerdenKrekars advokat fyrer løs mot Italia etter terrordom14:22VerdenHavarikommisjonen bekrefter at del av en vinge brakk av i flystyrten i Umeå14:16VerdenPåtroppende leder for EU-kommisjonen gir mange løfter14:13NorgePopulært blant ungdommer å ha fiske som sommerjobb14:02VerdenTrump høster massiv kritikk for utfall mot kongresskvinner13:43SportHistorisk mange billettsøknader til fotball-EM13:28SportSander Berge takket nei til Premier League-klubb13:24VerdenInflasjonen når 175 prosent i Zimbabwe13:23NorgeVarmt, grått og fuktig vær i vente13:08VerdenTyrkia markerer treårsdagen for kuppforsøk13:05NorgeDrapsdømt sjubarnsmor bytter forsvarer12:50SportOdd-supporter utestenges etter flaskekasting12:46SportSjakkmiljøet starter kronerulling etter nei til millionavtale12:40NorgeNorske bedrifter kan løse medisinmangel med egenproduksjon12:37NorgePolitiet frigir navn på brannmann som døde i utforkjøring i Kvinesdal12:32VerdenRussisk forsker pågrepet for forræderi12:31SportMedier: Neymar møtte omsider på PSGs treningsfelt12:19SportCasillas blir del av Portos klubbapparat12:17VerdenFilippinene slår alarm om denguefeber12:05VerdenDriftsunderskudd i Systembolaget11:42NorgeNorge med milliongave til FNs skattearbeid11:40VerdenKina truer med sanksjoner etter amerikansk våpensalg til Taiwan11:32SportEkspert tror Ødegaard kan få mye spilletid: – Både filosofi og liga passer ham godt11:25VerdenForskere: Vitamin- og kosttilskudd forlenger ikke livet11:07PolitikkGranatangrep mot ukrainsk TV-stasjon som viste Oliver Stone-film11:00SportCAS skal bestemme hvordan mesterligafinale skal avgjøres etter VAR-kluss10:42SportRogalending ble europamester i brettseiling10:40NorgeTo svindelsiktede menn må møte Nav i retten for andre gang10:37NorgeKvinne døde etter uforsvarlig sykehusdrift i Hammerfest10:33VerdenHaiene i Middelhavet trues av utryddelse10:23SportNovak Djokovic avgjorde Wimbledon-finalen etter historisk tiebreak mot Roger Federer10:09NorgeFlere jordbærselgere hadde ikke noe sted å gå på do09:49NorgeRegjeringen vil ta fingeravtrykk av alle som søker oppholdstillatelse09:40VerdenDomstol i Guatemala stanser migrantavtale med USA09:39NorgeFlyktninghjelpen ber giverland øke støtten til nødhjelp09:22Sport282 pågrepet i Frankrike etter Algerie-seier09:08NorgeFlest bobileiere i distriktene09:06Norge26 personer alvorlig syke av flåttvirus i fjor08:46NorgeNorske bedrifter betaler heller løsepenger enn å investere i IT-sikkerhet08:44VerdenBarn tjuvlånte bil og la ut på 1.000 km lang kjøretur08:41NorgeStrid om vindkraft mellom Sametinget og kommune
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus