Meny

Fem gode brukte daycruisere

Joda 290 Sport er blat fem gode brukte daycruisere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sommeren er her og båtsesongen er sparket igang. Vi har tatt for oss 5 daycruisere du kan bruke til det aller meste.

Båtsesongen starter tidlig i Norge. For noen tar den egentlig aldri slutt, mens for de fleste fritidsbåtbrukere markerer vinterens og vårens båtmesser en definitiv start på båtlivet. Også bruktbåtmarkedet strekker på vinterstøle lemmer og kommer i bevegelse med vårsola.

Vi er skriver allerede juni på kalenderen, kanskje den måneden som bruktbåtmarkedet er på sitt heteste og utvalget er på sitt beste. Vi har derfor trålet nettet på jakt etter noen av våre favorittbåter fra rundt 2000 og fremover.

Les også: En skikkelig sommerbåt

Ikke helt uventet er det de mest populære og vanlige modellene som finnes i et visst antall såpass tidlig og gjerne de større modellene. Vi kom raskt på sporet av klassikere i daycruiser-sjangeren, båter fra rundt 25 og opp til snaut 30 fot.

Vi har valgt ut fem allsidige båter, slike som passer både til kortere utflukter, eller en overnatting eller fler. I tillegg har vi holdt oss til båter med en solid kvalitetshistorikk: Gjør du en god jobb når du sjekker og besiktiger båten, er det gode sjanser for at en av disse kan bringe deg mange år med båtglede.

Les også: Har du båtforsikringene du trenger?

Sjekk dette:

Det er ikke lett for en vanlig båtkjøper å gå gjennom og prøve ut en bruktbåt i detalj. Kjøper du av en anerkjent forhandler, er det som regel ganske trygt. Vi er generelt sett skeptisk til å kjøpe båt uten å prøvekjøre først, men det kan være vanskelig å få til tidlig på året. Er du i tvil, så vent til båten er på vannet. Her følger i alle fall sjekkliste på ting du må gå gjennom og sjekke at er i orden før du setter navnet på kontrakten:

  • Drivstofftank/system
  • Elektronikk, elektriske system og landstrøm
  • Motor/drev
  • Pantry
  • Skrog og dekk
  • Tekstiler
  • Toalett, septiktank og vanntank
  • Utstyr, instrumenter
  • Eventuelt varmeanlegg

I listen under finner du de fem utvalgte daycruiserne.

Les også: – Skaff deg kunnskap om båten du har kjøpt


Windy 28 Ghibli

Det er nesten rart å tenke på at vi har bygget noe så fint og gedigent i Norge. Men Windy 28 Ghibli er som en eksklusiv GT-bil fra Porsche eller Ferrari, med kvalitet, egenskaper og design som faktisk forsvarer en ekstra høy prislapp.

Les mer


Yamarin 76 DC

«Tigergutter kan alt» heter det som kjent i Hundremetersskogen. Og finnes det en ekvivalent innen daycruisersegmentet, må det være Yamarin 76 DC.

Les mer


Joda 290 Sport

Joda 290 Sport ble unnfanget på slutten av 90-tallet som et rimelig alternativ til 310-modellen, en turbåt og en rommelig dagsturbåt i ett.

Les mer


Bavaria 28 Sport

Tyske Bavaria ble populære båter i Norge på 2000-tallet, men da den nye Bavaria 28 Sport kom i 2009, representerte den en markert skille fra forgjengeren Bavaria 27 Sport.

Les mer


Askeladden 705 Voyager

Båten kombinerer på finurlig vis en god sittegruppe og akterdekk i lett vestlandsstil.

Les mer


Les også:

Den er ikke så dyr som du kanskje tror

Så flott kan en aluminiumsbåt være

En skikkelig sommerbåt

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus