Ble tatt i trafikkontroll - skyldte på hunden

Politiet stod i veikanten og fulgte med på bilistenes oppførsel. Da ble mannen tatt. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Politiet stod i veikanten og fulgte med på bilistenes oppførsel. Da ble mannen tatt. Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Enset ikke politiets kontroll - ville at hunden skulle slutte å gjø.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var under en av politiets adferdskontroller at mannen ble tatt, skriver lokalavisen Gjengangeren. Politiet hadde tatt oppstilling i veikanten og fulgte gjennom kikkerter hvordan sjåførene i bilene som passerte oppførte seg.

Og nettopp her blir den aktuelle sjåføren tatt.

Jeg fikk mange blikk på meg av folk som kjørte forbi, men mannen her var mer opptatt med sin mobil. Han så meg ikke, sa politibetjenten som fanget mannen gjennom kikkerten. Det var for ordensmakten tydelig at vedkommende brukte mobilen, og trykket på skjermen mens han kjørte.

Ifølge lokalavisen hadde sjåføren en annen forklaring da han ble stanset i kontrollen. Han avviser at han brukte mobilen. Han holdt en hundefjernkontroll ved siden av ansiktet for å kommunisere med hunden som var bak i varebilen og gjødde.

Pass på: Her blir flest tatt av fotoboks

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når hundefjernkontrollen holdes opp ned, blir den til forveksling lik en mobil med avrundet topp.

Lite hjalp det om hunden bråkte aldri så mye bak i varebilen, for tingretten trodde ikke på mannen siden forklaringen ble opplevd som tilpasset. Dermed endte det i bot på 2.000 kroner. To prikker i førerkortet, og 1.500 kroner i saksomkostninger.