Meny

Nok en trailer med Tesla-frakt stoppet ved Svinesund

Et vogntog med fem Tesla-biler ble stoppet ved Svinesund. Foto: Statens Vegvesen Foto: Statens Vegvesen

Mandagskveld fikk et litauisk vogntog kjøreforbud grunnet dårlige bremser. – Kjøretøyet er en dødsmaskin, mener kontrolleder i Statens vegvesen.

Vogntoget var på vei til Oslo med fem Tesla-biler på hengeren. Traileren ble stoppet for kontroll ved Svinesund, og fikk ikke lov til å kjøre videre.

Vogntogets bremser skal ha vært i svært dårlig stand. Hengeren hadde nesten ikke bremser i det hele tatt, sier kontrolleder Jan Reidar Vestby i Statens vegvesen til Fredrikstad Blad.

LES OGSÅ: – 2018 blir være eller ikke være for Tesla

– I dette tilfellet ville stopplengden vært det dobbelte av det normale, som kanskje ligger på 50 meter. Man rekker langt inn i en kø hvis man plutselig må bremse opp når bremsene er så dårlige, sier Vestby.

– Kjøretøyet er en dødsmaskin.

Foto: Skjermdump fra NRK.no

9. mars skrev NRK om et vogntog med Tesla-frakt som kollidert med en mindre varebil. Også det fikk kjøreforbud grunnet manglende lys og større skade på det øvre bildekket.

Samme dag ble to andre trailere lastet med nye Teslaer på grunn av dårlige dekk.

– Vi så fire slike bilfraktere med Teslaer som vi interesserte oss for, men fikk bare stanset to av dem, sa leder for utekontrollen i Statens vegvesen på Svinesund kontrollstasjon, Øyvind Grotterød, til NRK, 9. mars.

LES OGSÅ: Rekordstore ølbeslag på Svinesund | ABC Nyheter

Motor
Populært