Slutt på lettkledde kvinner i Formel 1

Dette synet blir ikke lenger å se i Formel 1. «Grid girls» stiller opp før en utgave av Monacos Grand Prix. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix
Dette synet blir ikke lenger å se i Formel 1. «Grid girls» stiller opp før en utgave av Monacos Grand Prix. Foto: Frank Augstein, AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Det er slutt på «grid girls» og «podium girls» i Formel 1 når den nye sesongen starter i mars. Det har ledelsen i verdens fremste motorsportserie besluttet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tradisjonen med lettkledde unge kvinner blant bilene før start, og på seierspallen sammen med vinnerne etter løpet, er gammel og velkjent. Nå er det slutt.

– Denne tradisjonen samsvarer ikke med de verdier vi ønsker at varemerket vårt skal representere, og det er tydelig i strid med moderne samfunnsnormer, sier kommersiell direktør Sean Bratches.

– Vi synes ikke det er passende eller relevant for Formel 1 og våre tilhengere, gamle og nye, verden over.

Nye tider

Tradisjonen innebar at likt (og lett) kledde kvinner før start gikk ut på banen og stilte seg foran de ulike bilene mens de holdt skilt med den enkelte førers nummer. Etter løpet feiret de med vinnerne på seierspallen.

Endringene gjelder også andre motorsportserier som arrangeres i forbindelse med Formel 1-rundene, deriblant Formel 2.

Formel 1 eies av Liberty Media, som fullførte kjøpet fra Bernie Ecclestone for ett år siden.

Applaus

– Det siste året har vi sett på flere områder der vi føler at vi trenger å gjøre endringer eller oppdateringer for å komme i tråd med vår visjon, sier Bratches.

Onsdagens avgjørelse ble applaudert av Women's Sport Trust, en organisasjon som jobber for kvinners rettigheter og synlighet i idretten.

– Takk til Formel 1 for å slutte med grid girls. Enda en idrett som treffer et valg om hva den vil stå for, tvitret organisasjonen.

Personvernpolicy