Meny

EU gransker europeiske bilprodusenter for kartellvirksomhet

Audi er blant de tyske bilprodusentene som nå granskes for mulig kartellvirksomhet, sammen med Volkswagen, Porsche, BMW og Daimler/Mercedes. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

EUs konkurransemyndighet har innledet gransking av tyske bilprodusenter, som mistenkes for kartellvirksomhet, opplyser EU-kommisjonen.

Både EU-kommisjonen og tyske myndigheter har fått tips om kartellvirksomhet, noe som skal ha pågått lenge.

Ifølge Der Spiegel har de tyske bilprodusentene Volkswagen, Audi, Porsche, BMW og Daimler i årevis hatt en hemmelig samarbeid.

– Den tyske bilindustrien har gjennom hemmelige arbeidsgrupper blitt enige om teknologien i kjøretøyene, kostnader, leverandører, markeder, strategier og til og med om håndteringen av utslipp fra dieselbilene, ifølge Der Spiegel.

– EU-kommisjonen og tysk konkurransemyndighet har mottatt informasjon om denne saken, som nå undersøkes av kommisjonen. Det er på det nåværende tidspunkt for tidlig å spekulere mer, heter det i en kunngjøring fra kommisjonen.

Ifølge Der Spiegel skal de tyske bilprodusentene ha hatt rundt 60 arbeidsgrupper sammen der de samarbeidet om teknologi og innkjøp.

Foretak som blir funnet skyldige i å ha brutt EUs konkurranseregler kan bli idømt bøter på opptil 10 prosent av global omsetning. For de tyske bilprodusentene vil dette være snakk om enorme beløp.

Volkswagen er alt dømt til å betale et tosifret milliardbeløp i bøter og kompensasjon etter å ha innrømmet juks med utslippsdata.

Motor
Populært