Meny

Innfører automatisk kontroll av biler på Gardermoen

Foto: Avinor

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det kan koste deg dyrt å feilparkere på Oslo Lufthavn.

Mange bilister parkerer hver dag på dropp-sonen foran terminalen på Oslo lufthavn(OSL) for å slippe av eller hente reisende.

Men ikke alle har brydd seg om at man ikke skal stå parkert i den såkalte «kiss & fly»-sonen i mer enn fem minutter.

– I dag ser vi at mange av bilistene som bruker området foran terminalen velger å parkere bilen i lengre perioder. Det skaper trafikale problemer, sier kommersiell direktør ved Avinor Oslo lufthavn, Torgeir Kjos Sørensen, i en pressemelding.

Les også:   Prissjokk og forvirring venter passasjerer som skal sent hjem fra Oslo Lufthavn

Helt gratis, men...

Derfor har OSL innført en ny ordning med automatisk kontrollordning basert på skiltgjenkjenning. Den nye ordningen, som ble innført 30. juni, sikrer at alle bilister gratis får syv minutter til å slippe av reisefølget.

Overstiges tiden, koster det deg 70 kroner per påbegynte 20. minutt, skriver forbrukernettstedet DinSide.

– Vårt mål er at alle bilister som planlegger å kjøre reisende til Oslo lufthavn i sommer skal oppleve god flyt i kiss & fly-feltet. Trenger man mer enn syv minutter eller ønsker å følge noen inn i terminalen, er korttidsparkeringen den beste løsningen, forklarer Sørensen.

Les også:   Parkeringsplassene på Gardermoen er nesten fulle

Støtter tiltaket

Registreringsnummeret på bilen blir automatisk registrert når du kjører inn og ut av området. På den måten kan de vite hvor lenge du har stått parkert. Du kan betale avgiften på betalingsautomaten på flyplassen, eller motta faktura i posten.

Politiet bekrefter at opphopninger av parkerte biler foran terminalen kan føre til svært farlige situasjoner.

– Faren for at noen snur og kjører i gal retning vil være til stede. Politiet støtter derfor tiltak som gir en mer hensiktsmessig regulering av området, ut fra et sikkerhetsmessig perspektiv, sier Finn Jørgen Henrichsen, politioverbetjent ved Gardermoen Politistasjon.

Reise
Motor
Populært