Denne løsningen har nok mange norske X-Trail eiere lyst på

Dette må vel være den tøffeste X-Trail som er laget.
Dette må vel være den tøffeste X-Trail som er laget.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan viser sin lekne side med steintøffe Rogue Warrior Trail, og egen Star Wars Special Edition

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nissan viser sin spenstige side under bilutstillingen i New York, med en superheftig versjon av storselgeren X-Trail, som i USA heter Rogue.

Kort fortalt har Nissan kvittet seg med hjulene på bilen, og erstattet dem med belter. Det ser grisetøft ut, og dette er heller ingen statisk modell.

Bilen skal fungere som en drøm i terrenget, men vil nok dessverre ikke bli noen produksjonsmodell.

Beltene er 76 cm høye og 1,2 meter lange (målt i selve belteavtrykket mot bakken, ikke den totale lengden av ett belte).

For hundeeierne

Ellers har bilen som heter Rogue Warrior Trail fått kamuflasjelakk og gule glass i vinduer og lykter, i samme stil som skytebriller.

På toppen av taket finner vi også et bredt LED-lysarmatur på takgrinden, mens en kraftig Warn 4K vinsj sørger for hjelp hvis man skulle sitte fast.

Motoren er for øvrig urørt, og er en standard 2,5-liters firer. Dette er en helt riktig motor for det amerikanske markedet, men i Norge selges X-Trail kun med 2-liters diesel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen Broom-lesere husker kanskje en annen spesialversjon av X-Trail som vi nylig skrev om: 4Dogs. Den er et konsept som lufter interessen blant hundefolket. Er det nok interesserte kan den bli mulig å bestille.

4Dogs er som navnet antyder skreddersydd for hundeeiere, og har et bagasjerom spesiallaget for menneskets beste venn.

Les også: Dette er kanskje klassens morsomste bil

(Saken fortsetter under)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Kamuflasjelakk er et must på en bil med belter.
Kamuflasjelakk er et must på en bil med belter.

Der finner man blant annet mengder av hundeutstyr, inkludert en rampe for å gå inn i bilen, samt en spesiallaget hundedusj for å spyle av hunden før den går inn i bilen.

Egen Star Wars-versjon

I forbindelse med Star Wars-filmen som kom mot slutten av fjoråret: «Rogue One», gikk Nissan i forhandlinger med LucasFilm Ltd, og klarte å få til et samarbeid.

Resultatet er den såkalte Nissan Rogue One Star Wars Limited Edition, som du kan kjøpe hos amerikanske Nissan-forhandlere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er ikke bilen så heftig som man vel kunne håpe, men for noen vil det uansett være stor stas med offisielle Star Wars-logoer her og der på en vanlig produksjonsbil.

Les også: – Derfor ryker elbil-fordelene

Kommer i to farger

Modellen kommer kun i to farger, sort og hvit (som egentlig ikke er farger noen av dem, men det lar vi ligge i denne omgang), for å markere fargen på Imperiets Stormtroopere (i «Rogue One» var det også sorte stormtroopers, mens det i de tidligere filmene alltid har vært hvite stormtroopers. TIE-fighter pilotene har imidlertid alltid vært sortkledde).

På standen under utstillingen hadde Nissan en modell av dødsstjernen som kretset over standen, mens stormtroopere vandret rundt for å patruljere, til stor glede for publikum.

Les også: Bobilens skyggesider

En kommende praksis?

Rogue (altså X-Trail) er Nissans bestselger i USA, og man skal ikke undervurdere hvor enormt stort Star Wars er i USA. En link opp mot serien, kan nok dra inn noen ekstra kunder i salgslokalene, som ikke nødvendigvis er så veldig opptatt av bil.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke se bort fra at dette kan bli en praksis vi vil se mer av i framtiden. Unge i dag er ikke så bilinteresserte som før, men linker til populærkulturen kan gjøre at de kjøper en bil framfor en annen, all den tid en bil kun er et transportmiddel for veldig mange.

Les også:

10 tips: Husk dette når du skal skifte dekk

Her er bilmerket som står opp fra de døde

Å fylle feil kan fort bli dyrt

Volvos første elbil skal komme fra Kina

Saken er opprinnelig publisert på Broom.no