Slik oppdager bilen glatt vei – før du gjør det

Artikkelen fortsetter under annonsen

Volvo lanserer nytt sikkerhetsutstyr. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går virkelig unna hos Volvo om dagen. Fabrikken i Torslanda utenfor Göteborg jobber på spreng med å dekke etterspørselen etter Volvos nye modeller, XC90, S90 og V90.

De er først ut på Volvos SPA-plattform, som har blitt utviklet etter at Volvo ble solgt fra Ford til kinesiske Geely. Til neste år er det klart for flere nye modeller fra svenskene, men først har de gitt XC90 og S90/V90 et teknologisk oppdatering.

Her handler det blant annet om nytt sikkerhetsutstyr, et området der Volvo er langt framme blant verdens bilprodusenter.

Les også: Nå kan det bli forbudt å kjøre dieselbil i Oslo

Advarer føreren – og andre biler

Nå lanserer de to nye systemer: På engelsk kalt Slippery road alert og Hazard light alert. Førstnevnte handler om å advare andre biler om glatt vei, det andre om nødblink

Disse systemene utnytter at stadig flere biler er koblet opp mot internett, og dermed kan "snakke" sammen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Systemet som varsler om glatt veibane, samler hele tiden inn informasjon om kjøreforholdene. Hvis det registrerer at veibanen er glatt, får føreren beskjed om det. Samtidig sender systemet signaler til andre Volvoer som befinner seg i nærheten, slik at de også blir advart.

Les også: Apropos sikkerhet: Med denne har Volvo klart noe ganske utrolig

Kommer med 4x4

Det samme skjer hvis en Volvo står med nødblinken på. Da blir andre biler advart om det, slik at de er forberedt og kan avpasse farten.

De to nye sikkerhetsfunksjonene blir først tilgjengelige i Sverige og Norge, så rulles de etter hvert ut på flere markeder.

Volvo har forresten også en drivlinje-nyhet til kundene sine. Deres D3 dieselmotor på 150 hestekrefter kan du nå også få i kombinasjon med 4x4, tidligere var det kun snakk om forhjulstrekk her.

Artikkelen ble først publisert på Broom.

Les også:

Dette er Volvoen som kunne vært en Jaguar

Ti tips til kjøring på glatt føre

Regning etter glatt føre anslått til 20 millioner