Dette bør du sjekke hvis bilen ikke blir varm

Kald bil på vinteren er ubehagelig, men det behøver heldigvis ikke være vanskelig å gjøre noe med.
Kald bil på vinteren er ubehagelig, men det behøver heldigvis ikke være vanskelig å gjøre noe med.

Løsningen kan heldigvis være både billig og enkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I «Spør Benny»-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte

Hei Benny.

Jeg har en noe eldre VW med bensinmotor som ikke blir varm i kulda. For det første så blåser det dårlig ut av varmeapparatet og for det andre så kjennes ikke lufta varm nok ut.

Jeg har ikke råd til å ha bilen på verksted, men tenkte at min kjære pappa (som er bonde og ganske handy) kan se på den når jeg kommer hjem. Men da bør jeg vite hva som er feil. Slik at jeg kan kjøpe med rett type deler. Noen gode råd til en fattig student-jente?

Benny svarer:

Heisann! Det er jo ikke så lett å gi konkrete råd om hva slags deler du skal kjøpe inn, uten hverken å ha feilsøkt eller sett på bilen din.

Men et par tips skal du i alle fall få. Det aller første jeg ville sjekket er at det er nok kjølevæske på motoren. Er det litt for lite, så blåser det ikke skikkelig varmt i varmeapparatet.

Jeg vil også anbefale å bytte termostat. Det er denne som regulerer temperaturen i motoren og dermed i varmeapparatet. Den koster ikke mange kronene og er enkelt å skifte på de fleste biler.

Topp 10: Dette bør du som bileier tenke på i kulda

Det at du føler at det ikke blåser godt nok fra vifta kan skyldes at kupefilterert (pollenfilteret) ditt behøver å byttes. Begynner dette å bli tett, kan luftstrømmen gjennom det reduseres ganske betraktelig.

Det du må sette på handlelista er derfor: Ny termostat, med pakninger, et par liter frostvæske, slik at dere får luftet og etterfylt til rett nivå etter bytte. Og et nytt pollenfilter.

Her skal du komme unna med bare noen få hundrelapper i deler og jobben er enkel, så den er jeg sikker på at din far fikser. Håper student-budsjettet ditt tåler dette. Så satser vi på at det er dette som skal til for å få bilen varm igjen! Lykke til!

Les også: Denne lille saken kan gi deg skikkelig hodepine

Stort arkiv

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Saken er først publisert på Broom.no

Les også:

Norsk storselger kommer som ladbar hybrid

Denne BMW-en skal vi egentlig ikke få se før til våren

Volkswagen kommer med ny luksusbil

Personvernpolicy