En av disse blir «Årets beste bilkjøp»

AUTOBEST: Her er de fem kandidatene for årets pris.
AUTOBEST: Her er de fem kandidatene for årets pris.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå er kandidatene til Autobest-prisen klare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er høst, og det betyr at Autobest-juryen igjen skal kåre det mest fornuftige bilkjøpet du kan gjøre for dine penger. Bilene må alle være nye av året, og årets kandidater er Toyota C-HR, Peugeot 3008, KIA Niro, Citroën C3 og SEAT Ateca.

Autobest-juryen består av 31 journalister fra 31 ulike europeiske land, og har særlig fokus på biler som gir mye valuta for pengene. Juryen besto i fjor av 26 ulike land, men ble i år utvidet med 5 nye land, noe som gjør at så å si hele Europa er dekket av Autobest.

Derfor blir styringen tyngre når du kjører fort

23 og 24.november vil det foregå prøvekjøring ved Vairano-testanlegget nært Milano i Italia, for ytterligere sammenligning og testkjøring av bilene. Den gjeve hovedprisen Best Buy Car of Europe in 2017, vil annonseres 15.desember, mens selve premien overrekkes under en høytidelig gallamiddag i Lisboa i februar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Priser til PSA, Opel og Volvo

Autobest deler også ut en del andre priser, og den såkalte «Manbest»-prisen går i år til Carlos Tavares, som har klart å foreta en oppsiktsvekkende snuoperasjon med PSA på kort tid. «Companybest» prisen er også klar, og den går i år til Opel, som virkelig seiler i medvind for tiden.

Nå bør du gjøre dette med bilen

Opel får også prisen «Ecobest» for sin nye Ampera-e, som slår til med hele 500 km elektrisk rekkevidde. «Designbest» prisen går til Thomas Ingenlath, sjefsdesigneren hos Volvo, som har gjennomført en forbløffende revitalisering av Volvos designspråk siden han kom til konsernet i 2012.

Hvilken er din favoritt av de fem nominerte? Si din mening i kommentarfeltet under:

Dette skal bli en heftig elbil