Lystbåt utfordret skjebnen: Krysset like foran ferje

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferjekaptein i Canada satte hjertet i halsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ferjekapteinen på Spirit of British Columbia opplevde alle skipskapteiners mareritt da en lystbåt krysset baugen, kun få meter foran ferja.

Ønsker tips

Til alt hell gikk det denne gangen bra, men politiet har frigitt overvåkningsvideoen fra 26. Juli for å få tips i saken. De anslår at lystbåten holdt opp mot 30 knop da den var få meter fra kjølen på passasjerferja, med en bruttotonnasje på over 18.000.

Les også: Hektisk sommerstart for Redningsselskapet

Skipskapteinen skal ha brukt signalhornet flere ganger i forkant, men lystbåten skal ikke ha viket unna. BC Ferries-skipet har en stoppedistanse på nærmere ett par kilometer og ville ikke hatt noen sjanse for å stoppe i tide. Mannskapet skal ha observert to personer i lystbåten.

Også i Norge

Også her hjemme i Norge har man vært bekymret for lignende hendelser. I 2013 gikk driftssjefen ved havna i Kristiansand ut og advarte båtfolk mot å kjøre for nærme de store skipene, da en kollisjon vil kunne føre til dødsulykke.

– Daglig ser vi eksempler på uvettig kjøring og jeg vil minne båtførere og andre på at de må holde avstand og vise sjøvett i nærheten av store skip, sa driftssjef ved Kristiansand Havn Thomas Granfeldt til NRK den gangen.

Les også: Skulle legge luksusyachten til kai - etterlot seg kaos