Lanserer spesialversjon av BMW M3

BMW M3 30 Jahre Limited Edition. Foto: BMW
Artikkelen fortsetter under annonsen

I anledning M3's 30-årsjubileum har BMW plukket deler på den øverste hylla på det innerste lageret. Resultatet er heftig!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet er en helt spesiell M3 som kun vil produseres i noen svært få eksemplarer. Foreløpig dreier det seg kun om 30 biler til det engelske markedet, men vi tipper BMW også pumper ut noen biler på hjemmebane. Sjansen for at spesialversjonene finner veien til det norske markedet er derfor svært liten.

Les også: BMW lar seg ikke bremse av Dieselgate

Bilen, som har fått det klingende navnet «BMW M3 30 Jahre Limited Edition», bygger på dagens M3 med den såkalte Competition Package. Det betyr blant annet at motoreffekten er oppjustert fra 431 til 450 hestekrefter, som alle finner veien til asfalten gjennom BMW's syvtrinns dobbelklutsj-automatgirkasse.

Det er langt fra alt. Spesialversjonen har også oppgradert hjuloppheng med nye støtdempere og fjærer. Samtidig har de tre kjøremodiene Comfort, Sport og Sport+ omprogrammert og ifølge BMW optimalisert for å gi bedre kjøreegenskaper. Det samme har for øvrig differensialen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

BMW friserer av ett tidel på den oppgitte 0-100 km/t-tiden til fire blank, mens toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t.

Les også: Gjør 0-100 km/t på 3,9 sekunder!

(Artikkelen fortsetter under)

450 hestekrefter (431 i standard M3) sørger for en 0-100 km/t-sprint på fire blank. De sorte karosseridetaljene er av karbonfiber. Foto: BMW
450 hestekrefter (431 i standard M3) sørger for en 0-100 km/t-sprint på fire blank. De sorte karosseridetaljene er av karbonfiber. Foto: BMW

Djevelen ligger i detaljene

20-toms smidde aluminiumsfelger med dekk i dimensjon 265/30R20 foran og 285/30R20 bak, en rekke karbonfiberdetaljer i eksteriøret og sorte eksosendestusser, vitner om at spesialversjonen ikke er en helt vanlig M3.

Det samme gjør de nye setene, setebeltene med innsydde BMW M-logoer, rattet og girkula i alcantara og dørtersklene med «M3 30 Jahre»-logo. De 30 bilene er nummererte med skilt i karbonfiber ved instrumentpanelet og med sømmer i nakkestøttene.

Vi lar bildene tale for seg; M3 er heftig, «BMW M3 30 Jahre Limited Edition» er enda heftigere.

Les også:

Nå blir luksus-BMW-en ladbar

Over 1.400 har kjøpt bilen uten å ha prøvekjørt den

Se den tøffe hyllesten av legendarisk BMW

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no