Sjekk dette drømmemarkedet for biler

DRØMMEBIL: Denne kjerra med kilometerstand 36.000 kan du få for 15.000 dollar. Hvis du er innenfor diplomatiet, vel og merke.
DRØMMEBIL: Denne kjerra med kilometerstand 36.000 kan du få for 15.000 dollar. Hvis du er innenfor diplomatiet, vel og merke. Foto: CD-Cars.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

To nordmenn og en svenske har startet nettsted for kjøp og salg av diplomatbiler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Webportalen cd.cars.com ble lansert høsten 2015 av to nordmenn og en svenske som bodde i Singapore mens ektefellene var stasjonert ved ambassader i landet.

Fordi de alle skulle videre til nye land, ville de trenge nye biler, samtidig som de måtte selge bilene de eide i Singapore.

Løsningen ble en egen portal for kjøp og salg av diplomatregistrerte biler, såkalte CD-biler. Med priser «vanlige» folk bare kan drømme om.

2016-MODELL: Denne Jeep'en kan du kjøpe i Algerie for 6500 euro hvis du er diplomat. Foto: cd-cars.com
2016-MODELL: Denne Jeep'en kan du kjøpe i Algerie for 6500 euro hvis du er diplomat. Foto: cd-cars.com

Blant bilene som selges, er en Ford Ranger fra den tyske ambassaden i Mosambik. Bilen selges for 15.000 dollar, 128.000 kroner, etter å ha kjørt bare 36.000 km. Ifølge annonsen har bilen hatt jevnlig service og bare én eier. Prisen kan også diskuteres.

Og er det ikke aktuelt med en Ford Ranger, frister det kanskje med denne BMWen fra 2014 til salgs i Wien eller en så godt som ny Toyota Yaris i Brussel til 13.000 euro, 130.000 kroner?

I skrivende stund er 17 dilomatbiler lagt ut til salgs på nettstedet.

– Vi regner ikke med at det store trykket av biler vil komme før utover våren, sier
Thor Hansen, en av initiativtakerne, til Utenriksdepartementets internblad UDposten.