Top Gear-produsent saksøker Clarkson

Jeremy Clarkson (t.v.) er nå saksøkt av produsenten han klappet til og skjelte ut i mars. Clarkson fikk sparken av BBC etter kontroversen, noe som fikk James May (i midten) og Richard Hammond (t.h.) til å trekke seg fra jobben som programleder av verdens mest sette TV-program Top Gear.
Jeremy Clarkson (t.v.) er nå saksøkt av produsenten han klappet til og skjelte ut i mars. Clarkson fikk sparken av BBC etter kontroversen, noe som fikk James May (i midten) og Richard Hammond (t.h.) til å trekke seg fra jobben som programleder av verdens mest sette TV-program Top Gear. Foto: Morten Holm / NTB scanpix

Top Gear-produsenten som ble slått av Jeremy Clarkson, saksøker nå den tidligere programlederen i verdens mest sette TV-program.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BBC sparket Clarkson etter at han havnet i håndgemeng med en produsent på et hotell i North Yorkshire i mars.

Dette fikk de to andre programlederne i det populære bilprogrammet, James May og Richard Hammond, til å si opp. En ny programleder skal nå overta, men Top Gears videre skjebne er uviss.

Les også: Top Gear-Clarkson risikerer fengsel

De tre tidligere programlederne, som hadde hele 350 millioner seere verden over, skal neste år lede et nytt bilprogram på strømmetjenesten Amazon Prime.

Fredag møttes Clarksons og produsenten Oisin Tymons advokater i arbeidsretten i London.

Tymons advokater bekreftet etter møtet at produsenten krever erstatning fra Clarkson, noe han først sa at han ikke kom til å gjøre.

Les også: VW får uventet støtte av Top Gear-Clarkson

Sammenstøtet mellom de to resulterte for Tymons del i en blødende og hoven leppe.

BBC egen gransking konkluderte med at Clarkson utsatte produsenten for «en fysisk krangel etterfulgt av vedvarende utskjelling av ekstrem natur».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus